Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Att visa upp oss.. och ansvaret

Många tycks tro att vi är med i tidningar, på tv och har bloggen för att visa upp oss, att vi själva vill synas. Så är det inte, ingen av oss är någon som vill stå i rampljuset bara för att.

Anledningen till att vi varit med i olika tidningar och nu senast på tv är för det första att visa att man kan leva på andra sätt än i tvåsamhet, att det faktiskt fungerar och att man ska följa sitt hjärta, ingen annan kan bestämma hur du ska leva. Känns det bra för dig så kör liksom..

Andra anledningen till att vi vill vara med och berätta vår historia är för att lyfta frågan högre upp, bland politiker och andra som kan göra skillnad. Som det är nu så är i princip inget anpassat efter att man ska leva 3 personer i en relation, allt är för par.

Vi vill att frågan ska lyftas så vi kan komma ett steg längre, ett steg där vi ser det som självklart att man ska få gifta sig med fler personer, att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter i ett förhållande, och ge trygghet åt oss som vuxna men framför allt barnen.

Vissa saker kan vi själva välja att skriva hur vi vill ha det om nu något skulle hända någon av oss men allt kan vi inte bestämma själva då vi alla tex inte är gifta med varandra, vi har olika rättigheter och skyldigheter mot varandra. Vad händer om någon eller några skulle gå bort, måste den/dom andra flytta från huset, vem ärver vad?

Sen finns det massor av frågor som egentligen inte bara rör oss som lever 3 utan även familjer med bonus föräldrar och bonusbarn. Varför kan ett barn bara ha två vårdnadshavare? Vem ska få följa med på utvecklingssamtal? Vem bestämmer egentligen det?

Vi vill alltså inte synas för vår egen skull utan för att frågan ska lyftas och lagar ska ändras, inget kommer bli gjort i morgon, men på sikt hoppas vi på förändring.

Sen tycker endel att vi inte ska skriva det vi skriver i bloggen, det är svårt att göra alla till lags, en blogg med bara ” i dag har vi städat”  ” i dag har vi lekt ute i snön” blir lätt tråkigt, iaf tycker vi det. Sen tycker vissa då att vi hänger ut mamman som i förra inlägget, ingen har hängt ut henne, det var ett konstaterande att det är svårt för oss här att veta hur I utvecklas då hon är här så lite. Och ja det ansvaret att se till så att hon lär sig och utvecklas ligger alltså mestadels på hennes mamma nu, inget konstigt alltså, så är det i alla familjer som har separerade föräldrar och där barnet bor mestadels hos en av föräldrarna.

11 reaktioner på ”Att visa upp oss.. och ansvaret

 1. Tummen upp för er.
  Jag gillar att ni delar med er och visar hur en familj med tre vuxna kan se ut och hur ni tänker kring saker. Jag är nyfiken och är tacksam över att ni är några som visar vägen till något nytt för de som gillar detta spåret. De som gillar tvåsamhet eller andra konfigurationer får göra vad de önskar såklart. Frihet att välja drt hjärtat önskar är viktigast.

  Ser fram emot framtida inlägg.
  johan

  1. Tack för din fina kommentar.
   Det är så vi känner också att vi vill visa att det finns inga rätt eller fel vad gäller kärlek. Alla måste få göra de val som känns rätta för just dom. Bara för att vi lever 3 betyder ju inte det att vi tycker att alla borde göra det liksom:)

   Roligt att du vill följa oss!

 2. Det är bra att ni gör det; att ni visar upp alternativa sätt att leva på!

  Jag har också varit med i en artikel om att leva poly, och det var också för att få upp frågan, för att visa att den vanliga normen inte är den enda som gäller utan att det går att göra andra val, och att det fungerar!

  Kram på er, jag tycker ni gör det bra! Tycker ni verkar vara en jättefin familj. :-)

  1. Tack för din fina kommentar.
   Vi gör verkligen allt vi kan för att allt ska funka men ja som vi skrev, alltid blir det fel i någons ögon..
   försöker att inte lägga energi på det men känns som vi måste förklara oss, alltid, oavsett vad det gäller:(

 3. Det är bra att ni gör det; att ni visar upp alternativa sätt att leva på!

  Jag har också varit med i en artikel om att leva poly, och det var också för att få upp frågan, för att visa att den vanliga normen inte är den enda som gäller utan att det går att göra andra val, och att det fungerar!

  Kram på er, jag tycker ni gör det bra! Tycker ni verkar vara en jättefin familj. :-)

  1. Tack för din fina kommentar.
   Vi gör verkligen allt vi kan för att allt ska funka men ja som vi skrev, alltid blir det fel i någons ögon..
   försöker att inte lägga energi på det men känns som vi måste förklara oss, alltid, oavsett vad det gäller:(

 4. Tack för din fina kommentar.
  Det är så vi känner också att vi vill visa att det finns inga rätt eller fel vad gäller kärlek. Alla måste få göra de val som känns rätta för just dom. Bara för att vi lever 3 betyder ju inte det att vi tycker att alla borde göra det liksom:)

  Roligt att du vill följa oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *