Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Över hela världen

Dagarna från i tisdags och fram till nu har varit omtumlande, mycket har hänt, mer än vad vi någonsin kunnat drömma om. I våra huvuden var det bara ”vi” en helt vanlig familj sånär som på en till vuxen som skulle var med i tv, närmare bestämt 21 minuter. Vi är otroligt tacksamma för all respons vi fått, alla hejarop, alla uppmuntrande kommentarer och liknande. Givetvis har vi även fått endel negativt, så är det, men vi är alla olika och tycker olika om saker. Alla kan inte acceptera vårt sätt att leva så är det, men så länge vi inte ens känner personen i fråga spelar det ingen roll. Är det någon som står oss nära som inte kan acceptera att vi gjort ett annat val i livet så är det svårare tyvärr.

Vad vi menar med att acceptera är att andra egentligen inte gör någon stor sak av det, dom behöver varken tycka vi göra rätt eller vilja leva så som vi gör, men acceptera andras val bara, bete dig, prata normalt och var dig själv även om vi är med. Vi är precis samma personer som innan vi gick in i detta förhållandet.

Vi kan också precis som alla ha åsikter om andras val, men vi är inga att döma, alla måste få göra sina val i livet, vi vill inte bo enskilt på landet, ska vi då sluta umgås med dom som gör det? Vi vill ha många barn, ska vi sluta umgås med dom som valt att skaffa ett eller kanske till och med valt bort barn? Ni förstår nog vart vi vill komma, man kan umgås med människor även om man har olika åsikt.

 

Angående responsen efter vårt framträdande i TV4 med Jenny Strömstedt så tänkte vi som sagt att det bara var ett kort program och inget mer skulle hända av det. Men det har tydligen spridit sej en del… lite mer än vi kunde tro.
Googlade lite snabbt på våra namn och fick snabbt upp några sidor som skrivit om oss.. inte bara på svenska.. även på turkiska, kinesiska, ryska och så vidare.. Hmm.. hur kunde det här bli en snackis över hela världen helt plötsligt? Det här har ju bara varit en snackis hemma på byn förut.
Vi har även fått både mail och telefonsamtal från andra som vill att vi ska delta på olika saker..
Vi har inte svarat på dom än.. Får se om vi tackar ja till något mer eller inte..
Det är lite fascinerande hur en historia kan ändras också.. När vi går in och läser på de olika sidorna så stämmer inte allt överens med det vi ursprungligen berättat. Vi har nu lärt oss att man ska inte tro allt tidningarna skriver. De är tydligen inte speciellt källkritiska när de skriver.

Här kommer en liten lista på länkar där vi finns med:

Srbijadanas

Aftonbladet

Mirror

Arbetarbladet

Metro

The Local

Jenny Strömstedts blogg

Metro UK

Skylight

TV4 Jenny Strömstedt

News Zing

Milliyet

Newkerala

Samachar

Polyinthemedia

Gundemkibris

Jandan

Business Standard

In News

Click.ro

Livslogg

Bastillepost Hongkong

DT

Haberay

Nairaland

 

14 reaktioner på ”Över hela världen

 1. Kul att det uppmärksammas. Anna o Marina var med i lokalradion i gbg för några dagar sen angående poly.

  Är nog bra att det blir lite mer allmänt känt.
  Ta det försiktigt o känn er för om vad som känns rätt angående media o så.
  Ha en go dag o kram på er

  1. Ja vi kände att vi ville visa att det faktiskt går att leva på ett annat sätt än kärnfamiljen med mamma pappa och 2,5 barn. Att vi även har en vardag tillsammans då många direkt tycks tänka ”knullarunt” när dom hör att man har fler partners. Dom tänker liksom inte på att vi har barn och hämta och lämna, hus som behöver städas å ja du vet:)
   Vi har egentligen inget problem med att visa upp oss och vara med på flera ställen, men lite nervöst e det allt:)

   Kram

 2. Kul att det uppmärksammas. Anna o Marina var med i lokalradion i gbg för några dagar sen angående poly.

  Är nog bra att det blir lite mer allmänt känt.
  Ta det försiktigt o känn er för om vad som känns rätt angående media o så.
  Ha en go dag o kram på er

  1. Ja vi kände att vi ville visa att det faktiskt går att leva på ett annat sätt än kärnfamiljen med mamma pappa och 2,5 barn. Att vi även har en vardag tillsammans då många direkt tycks tänka ”knullarunt” när dom hör att man har fler partners. Dom tänker liksom inte på att vi har barn och hämta och lämna, hus som behöver städas å ja du vet:)
   Vi har egentligen inget problem med att visa upp oss och vara med på flera ställen, men lite nervöst e det allt:)

   Kram

 3. Thank you for sharing your lives with so many. I am sorry you have gotten negative feedback but I am glad you have experienced good people sending you positive messages as well.

  Seeing your story galvanized me to be more open in my own life with regards to Polyamory. Thank you for that.

  Have a fantastic life. :)

 4. Thank you for sharing your lives with so many. I am sorry you have gotten negative feedback but I am glad you have experienced good people sending you positive messages as well.

  Seeing your story galvanized me to be more open in my own life with regards to Polyamory. Thank you for that.

  Have a fantastic life. :)

 5. Ibland är det så att det man gör får en otrolig effekt, kanske snabbare än man kunde tro o veta.
  Men ack så viktigt.
  Det att man ska stå lika inför varandra, inom allt. Äktenskap, lag, barn, mm. Gör att allt blir svårare. Vet själv när vi pratat och träffat nån vi skulle kunna leva med. Där känner ofta den andra kvinnan att men vi kan ju inte gifta oss lagligt. Jag får inte heta som ni. Mm:-(
  Nej tyvärr får vi inte själva bestämma helt o fullt ut hur o med vem vi vill älska och dela livet med. Känsliga frågor.
  Klart man kan förlova sig och anordna ett eget fint bröllop med en andlig ceremoni som är hur vackert o fint. Det är ju kärleken till varandra som får en o fortsätta.
  Men nån gång tror jag det blir ändring. Vi har gåvan att älska fler.. Varför inte våga och släppa ut kärleken. Det är ju den som helar.
  Det ni gör genom er blogg o att ni vågar. Gör att fler vågar och får upp ögonen. Sen finns det dom som har skygglappar för ögonen. Men det e inte dom jag vill rikta min energi på. Utan möjligheterna:-)
  Själv så känner jag ju bara starkare o starkare för vad jag känner o tror på och vill.
  Tack för ni finns och delar ert liv och er kärlek med oss.
  Ni vet ju vem jag e vid detta laget;-)
  Många kramar till er alla fina själar

  1. Tack för en jättefin kommentar.
   Vi lever också på hoppet och tron om att världen kommer utvecklas. Samhället kommer se över lagar och förändring kommer ske.
   Vi vill hjälpa till att sprida möjligheterna till förändring till de som lever på andra sätt än samhällsnormen.

   Vi hoppas att fler är beredda att hjälpa till.

   Kram på dej Josephine.

 6. Ibland är det så att det man gör får en otrolig effekt, kanske snabbare än man kunde tro o veta.
  Men ack så viktigt.
  Det att man ska stå lika inför varandra, inom allt. Äktenskap, lag, barn, mm. Gör att allt blir svårare. Vet själv när vi pratat och träffat nån vi skulle kunna leva med. Där känner ofta den andra kvinnan att men vi kan ju inte gifta oss lagligt. Jag får inte heta som ni. Mm:-(
  Nej tyvärr får vi inte själva bestämma helt o fullt ut hur o med vem vi vill älska och dela livet med. Känsliga frågor.
  Klart man kan förlova sig och anordna ett eget fint bröllop med en andlig ceremoni som är hur vackert o fint. Det är ju kärleken till varandra som får en o fortsätta.
  Men nån gång tror jag det blir ändring. Vi har gåvan att älska fler.. Varför inte våga och släppa ut kärleken. Det är ju den som helar.
  Det ni gör genom er blogg o att ni vågar. Gör att fler vågar och får upp ögonen. Sen finns det dom som har skygglappar för ögonen. Men det e inte dom jag vill rikta min energi på. Utan möjligheterna:-)
  Själv så känner jag ju bara starkare o starkare för vad jag känner o tror på och vill.
  Tack för ni finns och delar ert liv och er kärlek med oss.
  Ni vet ju vem jag e vid detta laget;-)
  Många kramar till er alla fina själar

  1. Tack för en jättefin kommentar.
   Vi lever också på hoppet och tron om att världen kommer utvecklas. Samhället kommer se över lagar och förändring kommer ske.
   Vi vill hjälpa till att sprida möjligheterna till förändring till de som lever på andra sätt än samhällsnormen.

   Vi hoppas att fler är beredda att hjälpa till.

   Kram på dej Josephine.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *