Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Jenny Strömstedt

Skärmavbild 2014-11-12 kl. 00.17.07

 

…så nu sitter vi på hotellrummet igen…

Vi har nu varit med i Jenny Strömstedts program. Klicka på bilden så kommer du direkt till vart du kan se programmet.
Nu när vi skriver har vi själva ännu inte sett programmet. Det känns ju lite jobbigt att se sej själv i tv… höra sej själv prata..
Men men.. vi ska ladda.. å kanske vi kan med å se det i morgon.. 😉

Hur det nu gick så känner vi att vi gjorde det bra. Att vi gjort en insats för att öka folks förståelse för att det finns alternativa sätt att leva och älska.
Kändes skönt att träffa så öppna och förstående människor som vi träffat på tv4. Jenny är hur lättsam som helst.. Hoppas hon och Niklas nu kommer på grillfest eller vad som helst. 😉
Å alla andra var så härliga människor! Rickard Söderberg t.ex…. kan man annat än älska honom?! Vilken härlig människa!
Å Fredrik Federley! Ingen av oss är egentligen särskilt politiskt intresserad.. Men såna frågor som rör vår situation är ju ändå politik.. så vi kanske måste vara lite politiskt aktiva i alla fall..? Det är så härligt att höra att en så stor och välkänd politiker lever i en annorlunda familjesituation. Han och hans partner har löst sitt liv på sitt sätt. Verkligen härligt att höra.

Expressen hörde av sej under dagen och undrade om de fick göra en artikel om oss.. och vi sa givetvis ja till det också.. Har vi väl varit med i tv så känns ju ett medverkande i tidningen inte så stort. Vi har ju dessutom varit med i Aftonbladet tidigare.
Skärmavbild 2014-11-12 kl. 00.49.28

Många kommentarer och gillningar har vi fått på sociala medier. Vi svarar så fort vi hinner och är jätteglada över all positiv respons! =)
Nu är det snart dags att gå och snutta på kudden.
Så vi tackar för idag och hoppas på att sova gott och drömma sött.

I morgon tänker vi nog ta det lugnt från morgonen, blir sen eventuellt en sväng på stan..
Sen blir det hemresa.. om inget annat dyker upp. 😉

Tack och god natt för idag!
Kramar från Polyfamiljen.

16 reaktioner på ”Jenny Strömstedt

 1. Såg er i natt via Internet härifrån Australien och blev/blir fan både gripna och rörda … dels, som andra, av ert mod men också av den lugna lycka som så tydligt strålar ut från er alla 3. / Allra bästa hälsningar, grabbarna Grus.

 2. Såg er i natt via Internet härifrån Australien och blev/blir fan både gripna och rörda … dels, som andra, av ert mod men också av den lugna lycka som så tydligt strålar ut från er alla 3. / Allra bästa hälsningar, grabbarna Grus.

  1. Åh, tack så mycket för värmande ord! =)
   Vi är lyckliga i detta förhållande och älskar varandra. Å har inget problem att visa det öppet inför andra. Känner att om vi pratar om det så blir det inte så konstigt för andra att kunna gå ut med att de har annorlunda förhållanden.
   Hoppas vi kan hjälpa genom detta.

 3. Ja, att visa andra hur ”man” (vad blir hen i plural, tro?) kan leva är själva innebörden i begreppet ”förebild”. Så ingen tvekan om att ni hjälper, och dessutom i större skala iom medverkan i riksmedia. Det är som med att resa: stannar ”man” hemma i byn hela livet, ja, då får man trängre syn (varav begreppet ”trångsynt”) än om ”man” rör sig i världen och ser/hör/förstår mer och bättre att livet kan levas olika – men lika bra, ändå! Tror dessutom att ni 3 genom ert sakliga sätt att berätta (dels här i er blogg, dels i tv) och ert levande exempel visar att ”förbjudna tankar” som jag/vi tror en hel del går och har om att leva på liknande sätt som ni plötsligt kanske inte var/är så förbjudna … Tror kan kännas som en otrolig befrielse för samma hel del (men – vilket jag/vi antar ni erfarit – samtidigt även som HOT mot den nedärvda världsbilden för andra)!!! I vilket fall, tack för både svar här och ert så öppna bloggande, hälsar åter grabbarna Grus (och balanserar lite så att inte enbart är tjejer som kommenterar … ‘-)

 4. Ja, att visa andra hur ”man” (vad blir hen i plural, tro?) kan leva är själva innebörden i begreppet ”förebild”. Så ingen tvekan om att ni hjälper, och dessutom i större skala iom medverkan i riksmedia. Det är som med att resa: stannar ”man” hemma i byn hela livet, ja, då får man trängre syn (varav begreppet ”trångsynt”) än om ”man” rör sig i världen och ser/hör/förstår mer och bättre att livet kan levas olika – men lika bra, ändå! Tror dessutom att ni 3 genom ert sakliga sätt att berätta (dels här i er blogg, dels i tv) och ert levande exempel visar att ”förbjudna tankar” som jag/vi tror en hel del går och har om att leva på liknande sätt som ni plötsligt kanske inte var/är så förbjudna … Tror kan kännas som en otrolig befrielse för samma hel del (men – vilket jag/vi antar ni erfarit – samtidigt även som HOT mot den nedärvda världsbilden för andra)!!! I vilket fall, tack för både svar här och ert så öppna bloggande, hälsar åter grabbarna Grus (och balanserar lite så att inte enbart är tjejer som kommenterar … ‘-)

  1. Tusen tack för alla fina ord. =)
   Vi vill leva som vi mår bra av och tänker inte något stoppa oss.
   Vi hoppas vi kan hjälpa till att förändra samhällets normer så att fler vågar leva på annorlunda sätt än det som är normen idag.
   Alla är inte gjorda för att leva i ett parförhållande med man, hustru och 2,4 barn. 😉

   Ha det så gott!
   Polyfamiljen.

 5. Ja, att visa andra hur man (skriver ”man” i brist på könsneutralt begrepp) kan leva är själva innebörden i begreppet ”förebild”. Så ingen tvekan om att ni hjälper, och dessutom i större skala iom medverkan i riksmedia. Det är som med att resa: stannar man hemma i byn hela livet, ja, då får man trängre synfält (därav begreppet ”trångsynt”) än om man rör sig i världen och ser/hör/förstår mer och bättre att livet kan levas olika – men minst lika bra, ändå! Tror dessutom att ni 3 genom ert sakliga sätt att berätta (dels här i er blogg, dels i tv) och ert levande exempel visar att ”förbjudna tankar”, som jag/vi tror en hel del går och har, om att leva på liknande sätt som ni plötsligt kanske inte var/är så förbjudna, när allt kommer omkring … Kan nog kännas som en otrolig befrielse för samma hel del (men – vilket jag/vi antar ni erfarit – samtidigt kännas som HOT mot den nedärvda världsbilden för andra)!!! I vilket fall, tack för både svar här och ert så öppna bloggande, hälsar åter grabbarna Grus (och balanserar lite så att inte ENBART är tjejer som kommenterar … ‘-)

 6. Ja, att visa andra hur man (skriver ”man” i brist på könsneutralt begrepp) kan leva är själva innebörden i begreppet ”förebild”. Så ingen tvekan om att ni hjälper, och dessutom i större skala iom medverkan i riksmedia. Det är som med att resa: stannar man hemma i byn hela livet, ja, då får man trängre synfält (därav begreppet ”trångsynt”) än om man rör sig i världen och ser/hör/förstår mer och bättre att livet kan levas olika – men minst lika bra, ändå! Tror dessutom att ni 3 genom ert sakliga sätt att berätta (dels här i er blogg, dels i tv) och ert levande exempel visar att ”förbjudna tankar”, som jag/vi tror en hel del går och har, om att leva på liknande sätt som ni plötsligt kanske inte var/är så förbjudna, när allt kommer omkring … Kan nog kännas som en otrolig befrielse för samma hel del (men – vilket jag/vi antar ni erfarit – samtidigt kännas som HOT mot den nedärvda världsbilden för andra)!!! I vilket fall, tack för både svar här och ert så öppna bloggande, hälsar åter grabbarna Grus (och balanserar lite så att inte ENBART är tjejer som kommenterar … ‘-)

  1. Tusen hjärtliga tack för så fina ord. =)
   Vi är ju som sagt helt öppna med det här och hoppas vi kan hjälpa till att förändra samhället i en riktning där var och en kan välja friare hur den vill leva.

   Ha det så gott!
   Erik, Linda-Marie & Hampus

 7. Åh, tack så mycket för värmande ord! =)
  Vi är lyckliga i detta förhållande och älskar varandra. Å har inget problem att visa det öppet inför andra. Känner att om vi pratar om det så blir det inte så konstigt för andra att kunna gå ut med att de har annorlunda förhållanden.
  Hoppas vi kan hjälpa genom detta.

 8. Tusen hjärtliga tack för så fina ord. =)
  Vi är ju som sagt helt öppna med det här och hoppas vi kan hjälpa till att förändra samhället i en riktning där var och en kan välja friare hur den vill leva.

  Ha det så gott!
  Erik, Linda-Marie & Hampus

 9. Tusen tack för alla fina ord. =)
  Vi vill leva som vi mår bra av och tänker inte något stoppa oss.
  Vi hoppas vi kan hjälpa till att förändra samhällets normer så att fler vågar leva på annorlunda sätt än det som är normen idag.
  Alla är inte gjorda för att leva i ett parförhållande med man, hustru och 2,4 barn. 😉

  Ha det så gott!
  Polyfamiljen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *