Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

O blir tonåring!

bild-18 kopia 3

Nu rundar vi av denna helg med lite soffhäng. Skönt efter ännu en helg full av aktiviteter.

På fredag morgon åkte Hampus in med en sjukresa till Östersund och stannade kvar över dagen för att ta med sej resenärer på tillbakavägen kl 13.00. Det var några timmar att göra av med och då passade han bl.a. på att hälsa på sin farmor som ligger på sjukhuset efter en operation. Det kändes bra att hälsa på henne där. Hoppas hon blir bättre snart och får komma hem. Men det är som det är med äldre människor. De blir ju inte yngre och piggare precis. Nu är hon i ett läge där det bästa kanske vore att hon inte flyttar hem till huset igen då hon blir utskriven från sjukhuset. Tur hon har många barn och barnbarn som kan hjälpa henne och få ordning på allt.

Fredag kväll efter skola och jobb blev vi hemma, några vänner var på besök en stund. Erik tog en öl tillsammans med vår polare. Hampus var ute på lite jobb och kom hem någon timme senare. Blev ingen öl för honom då han hade jour. Men det var en lugn natt och han var hemma.

Lördagen spenderades hemma. Butiken var öppen, barnen var ute och lekte, vi tvättade och städade och donade med sånt man inte hinner hålla undan under veckan. Planterade ljung i blomlådorna, städade lite på gården. Erik klippte gräset, vi plockade grönsaker i växthuset.
Efter middagen åkte vi till Hampus föräldrar. Linda och Erik hade bakat en paj som vi tog med och bjöd på. Det var uppskattat. två av Hampus syskon samt syskonbarn var också där. Så det var tur det var en stor paj vi hade med.
I stannade kvar och sov över hos sin farmor och farfar.

Lördag kväll jobbade Erik. Även denna kväll var förhållandevis lugn. Efter barnen lagt sej parkerade vi oss i soffan. Tog fram lite räkor och kollade på film. Vi hade letat fram en gammal klassiker. Ensam hemma. =)

Så idag, Söndag.. O fyller 13 år! Tonåring..
Vi klev upp och gjorde oss i ordning. M skulle sjunga i kyrkan idag. Hampus skjutsade henne och hennes kompis till kyrkan vid kvart över tio för uppsjungning. kl 11.00 började högmässan och vi bänkade oss rustade med psalmböcker. Högmässa kan ju vara lite långdraget, men det var ju roligt att se och höra barnen sjunga. Vi har pratat med kyrkan om att starta en barnkör.. det finns ingen barnkör i Ströms församling.. å anledningen till det verkar vara tid och pengar. Men vi får väl se om det blir nån ändring på det.
När högmässan var slut stannade barnen kvar och fikade tillsammans med M´s kompis och hennes mamma. Det bjöds på smörgåstårta.
Vi åkte på affären och handlade det som behövdes för middag och fika som vi skulle bjuda på hemma.
Hem, städa, laga mat, fixa tårtor.
Hämta hem barnen.

Kl. 16.00 trillade det in släkt och vänner. O skulle firas.

Å nu efter att ha röjt undan efter 25 personer som ätit mat, tårta och druckit kaffe sitter vi åter i soffan å vilar upp oss.. inför morgondagen då arbete väntar.
Nu kör vi hårt denna vecka och ser fram emot lördagen då vi åker på semester!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *