Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Mitt i veckan.

 

 

Så klyver vi veckan i mitten. Det är onsdag och veckan rullar på. Erik klev upp tidigt idag och åkte till Sundsvall med en körning. Strax efter klev Hampus upp för att väcka upp barnen och se till att alla kom iväg till skolan. Förra läsåret behövde tjejerna mest hjälp då håret skulle kammas.. men detta läsår har killarna kommit på att de vill ha tuppkam. Å de vill ha hjälp att fixa det på morgonen. Kul att dom vill göra sej fina även killarna, men på morgonen brukar tiden vara knapp nog.. så det är till att vara effektiv. =)
När alla var på skolan åkte Hampus på skolkörning.
Linda har skött butiken å stökat på hemma.
Efter arbetsdagen lyckades alla samlas till middag. En riktig gourmé-middag idag. Stuvade makaroner och falukorv. 😉
Tidigare under dagen hade vi hunnit ut å skörda i växthuset å pallkragarna lite. Några gurkor, mycket tomater och en halvliter med smultron. Gurkan och tomaterna serverades till gourmé-middagen. Smultronen gjorde vi smulpaj av och åt till efterrätt. Det kändes ganska lyxigt med smultronsmulpaj. Jag minns att jag ätit det en enda gång tidigare.

När middagen var avklarad splittrades familjen igen. A åkte till en kompis, O hänger på sitt rum, M leker med grannflickan, E gör läxan, Erik fick åka iväg på lite jobb.. Men det är väl så under veckorna med aktiviteter av olika slag.

M och hennes kompis kom hemrusandes och ville ha pengar. Glassbilen var ju på ingång!! =)
Vi tömde en burk med småpengar i en påse så fick de handla för det.
Det är ju en stor händelse när glassbilen kommer, så givetvis måste de få köpa glass.

bild-18

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *