Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Förklaring på kommentarer

Efter senaste inläggets kommentarer känns det som det krävs en liten förklaring från vår sida..
Eftersom det tydligen är vissa som granskar oss med lupp och påpekar varje steg vi tar och plockar ut alla negativa bitar och belyser dom.

Angående hur det var på sista april så va vi ner på hembygdsgården för att se på majbrasan, köpa lotter och träffa folk.. precis som många andra familjer. Det någon nu påpekat är att vi klätt barnen för lite.. Det var en hyfsat fin kväll och tjejerna hade på sej kjol, strumpbyxor, tröja och en fodrad jacka. Killarna hade på sej byxor, tröjor och jackor.. inga konstigheter.. eller? Vi tog en promenad hemifrån och dit. Där nere var det en hel del folk.. mycket barn på lekplatsen.. Våra barn sprang också iväg och lekte. Vi stod utanför grindarna och pratade med folk vi träffade. Barnen kom och gick och lekte.. precis som alla andra barn där.
De var med på godisregnet..
Efter godisregnet tyckte vi det började va lite kyligt och ringde en taxi för att slippa gå hem..
Vet inte riktigt vad som är fel med detta..? Nån tycker uppenbarligen att vi gjort fel..
Att yngsta dottern sa till någon annan vuxen att hon frös.. och att hon inte visste var vi var.. Mm.. ja, fast hon kan även säga att hon fryser då det är 32 grader varmt.. det är en sak hon tar till ibland.. det borde du som vet så mycket om oss också veta..
Vi var på samma ställe hela tiden då hon var på lekplatsen och lekte med de andra barnen.. så hon visste mycket väl vart vi var.. Men jag tror hon hade svårt att beskriva det för den som frågade. För hon kom tillbaka till oss när hon lekt klart och sa att hon frös. Det var ju då vi åkte hem.
Å granska er själva.. är det inte så att alla någon gång klätt både barnen och sej själv antingen för varmt eller för kallt? Och barn kanske även behöver lära sej att klä sej efter väder.. Om barnen själva propsar på att dom vill ha kjol trots att det är lite kyligt och vägrar ta på sej det man som förälder tycker..
Men som jag skrev.. Vi valde att åka taxi hem då det började bli kyligt och hon sa att hon frös.

Sen beskriver du i någon kommentar att vi haft fest och låtit barnen fara vind för våg till sent på kvällen.
Men så var inte riktigt fallet. Vi hade middagsbjudning med grillning och lek där våra närmsta vänner och släkt var bjudna. Det var ett tjugotal barn här och dom badade, lekte och hade kul..
Att de var på lekplatsen på andra sidan vägen stämmer.. Dom brukar kunna gå dit tillsammans och leka ibland. Vet inte riktigt vad som skulle vara ett problem med det? Det är ingen skillnad om dom leker på andra sidan huset medan nån av oss klipper gräsmattan. Man ser inte barnen hela tiden, men de är så pass nära att de kommer hem om det är något. Det är dessutom inte så att någon av dem går dit själv, utan de går tillsammans och hjälper varandra.
Alla vi tre vuxna i denna familj kan berätta om hur det var när vi var små. Vi har alla fått leka på lekplatser, gått till kompisar och blivit litade på av våra föräldrar. Vet inte varför det skulle vara skillnad idag? Varför får inte barn lära sej att göra saker på egen hand?
Att de skulle varit ute till kl 23.00 på kvällen stämmer inte. Kl. 23.00 gick vi vuxna in för att det började vara kyligt. Då hade barnen gått och lagt sej. Innan det hade dom suttit inne och kollat på film. Så de barn du såg ute vid 23.00 hörde inte hit.

Du eller ni som granskar vår familj så noga och tycker vi gör så mycket fel… granskar ni andra familjer på samma sätt? Eller är det av någon speciell anledning vi blir granskade? Och är du själv den perfekta föräldern?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *