Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Avsluta de sista sakerna.

Att avsluta saker kan ta tid.

Det har nu gått snart ett år och fem månader sen jag separerade från min före detta.. och allt är fortfarande inte klart. Detta av olika anledningar. En del saker kunde jag tagit tag i tidigare och en del saker skulle vi gemensamt tagit tag i. En del saker beror på henne.
Men nu har jag verkligen bestämt mej att allt ska bli klart och avslutat. Jag har skrivit om detta tidigare och fått frågor om det inte redan är klart.. om vi inte redan gjort bodelning m.m.

Men såhär är läget..
Någon bodelning gjordes aldrig rent praktiskt..
Vi var på banken för att hon skulle lösa ut mej ur huset.. och på det kontraktet som upprättades där står något om bodelning.. vilket hon tog som att då har hon papper på att det är klart och behöver inte släppa från sej mer saker. Jag var inte överens med henne om den saken och har stridit om detta sedan dess. Så långt att vi till slut var tvungen att blanda in tingsrätten. Jag skickade in en stämningsansökan för att få saken klar.
Vi har nu varit på förberedande förhandlingar och där kommit överens om bodelningen. Som jag tyckte så hade jag rätt om att bodelningen inte var klar. Det som var bodelat var fastigheten. Alltså överlät jag fastigheten till henne mot en bodelningslikvid.. Jag sålde inte fastigheten.. Detta är tråkig juridik, men ack så viktig om man hamnar i den situation jag gjort.
Bodelningen är nu äntligen slutförd!! Hon fick ge med sej och lämna ut de saker jag tyckte vi skulle bodela.

Bilen vi hade då vi bodde tillsammans hade jag köpt för mina pengar, men hon stod skriven på den för att hon fick billigare försäkring. Detta har vi också tvistat om sedan vi separerade.
Denna sak är nu under process hos tingsrätten och det återstår att se hur det slutar.. Men när vi var in på förberedande förhandling så hintade dom om att jag har rätt i den frågan. Så vi får se vad hon tänker göra.. om hon går vidare med ärendet eller om vi kan träffa en förlikning nånstans..

Jag har kontaktat kommunen för att få söka plats i barnomsorgen själv. Tidigare var det hon som stod som sökande på det..
Detta blir också en lite intressant fråga att följa.. hur kommunen nu ska lösa detta. Jag ringde och pratade med handläggaren för barnomsorg om att vi som familj vill söka för alla barnen gemensamt. Det är ju så det funkar då par med barn från tidigare förhållanden söker barnomsorg. Vi söker alltså barnomsorg för fyra barn.. två på förskola och två på fritids.. och vi vill betala maxtaxa för dem hopräknade i en familj. Nu är bara skillnaden att vi råkar vara tre föräldrar i denna familj. Hon jag pratade med kände till vår situation och lovade att göra allt hon kan för att få igenom det.. Men deras datasystem är inte uppbyggt för polyförhållanden.. (konsigt nog.. 😉

Har även pratat med försäkringskassan om att få halva barnbidraget då I bor lika mycket hos oss båda..

Nu känns det som de sista bitarna att separera från min före detta håller på att bli klara.. och det ska bli skönt för oss alla tror jag. Att äntligen kunna lämna det bakom sej och gå vidare.

/Hampus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *