Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Påsk

Ja, vi får väl börja med att be om ursäkt för att vi inte varit speciellt aktiva med att skriva den sista månaden.. Vi vet inte riktigt vad som hände, men vi har nog prioriterat en massa andra saker än att skriva.. och har man väl fuskat med skrivandet några dagar är det svårt att komma in i det igen.
Men nu kör vi! =)

Sen sist vi skrev har det hänt en hel del och vi får prova sammanfatta lite här..

På jobbet har det varit lite diskussioner fram och tillbaka.. När vi alla tre varit involverade i taxi i olika grad har det uppstått prat hos vissa av våra arbetskamrater.. Det verkar som några av de störs av att vi är där alla tre. Vi förstår egentligen inte riktigt varför.. men som vi hört det så ses det som att vi skulle styra och ställa till vår fördel och övriga arbetskamrater skulle komma i kläm..
Men vi kan liksom inte styra så himla mycket.. De körningar som vi har körs i turordning på jobbet och det är kontoret som delar ut körningarna.. Om vi byter körning med varandra så är det för att det kanske passar bättre att Hampus kommer hem tidigare än Erik för att han har något han ska göra efter jobbet.. Å detta är ju något alla på jobbet gör vid behov.. Så varför skulle det vara skillnad att vi inte skulle få göra det?
Små saker verkar ha vuxit till stora saker.
Därför bokade Hampus ett möte med chefen för att reda ut saker och ting. De förklarade saken ur sina respektive perspektiv och redde ut det. Men chefen är inte den som varit ett problem.. utan andra på jobbet.. Å det gäller att få reda ut detta med alla. Därför måste vi nog kalla till ett möte för att reda ut allt smågnabb och irritation som förekommer.

Hemma har vi fortsatt med lite olika projekt. Vi har börjat riva ut As rum för att renovera det..
En dag när Hampus skulle leta skruv för att fixa en sågbock blev han galen då han inte hittade några skruvar i källaren.. och sket i projekt såga vet och drog igång projekt rensa upp och organisera källaren! Detta projekt håller vi på med nu.. rensa, slänga, sortera å allt sånt.. Blir som mycket roligare att göra saker om man slipper lägga en timme på att leta innan man kan börja varje gång.

Ute råkade vi dra igång ett större projekt.. Ett litet infall att vi skulle fixa gården svepte över oss en söndag och vips hade vi ringt hit två gubbar för att såga ner träden. Sex stora tallar och lite andra träd ligger nu som ett plockepin på vår gård och kommunens mark bredvid.. ser lite gruvsamt ut..
Men vi la ut en blänkare på Facebook om det fanns nån som vill ta reda på veden. Det dröjde inte så länge innan folk hörde av sej.. Vi har nu haft hit ett par olika familjer som sågat, lastat och fixat.. Så snart hoppas vi träden är borta.
Räddningstjänsten kommer och hämtar det som finns kvar till majbrasan.. Skönt för oss, slipper städa upp allt detta.
När träden väl är borta måste vi fräsa bort stubbarna, vilket vi verkar få hjälp med av en som vi känner.
Sen tänker vi ta hit någon med traktor för att jämna till.

Sen återstår cirka 1000 andra saker.. fixa parkeringsplatser, uteplats, riva lekstuga, skjul, vedbod.. m.m. bygga upp nya saker på nya platser, lite bättre organiserat.

Nåja.. Vi har alltid nånting på gång som ni förstår..

Nu firar vi påsken hemma, vilket inte var planerat.. Men tyvärr körde det ihop sej på jobbet och vi måste hjälpa till där. Linda blev sjuk och allt blev liksom fel..
Men vi får göra det bästa av situationen. Så idag fixade vi altanen, möblerade den och satt ute å åt grillat. Jättehärligt väder! Vi öppnade poolen för att inse att det är en decimeter is i den.. alltså inte läge att bada ikväll. 😉 Men bara isen tinar så ska vi fylla på den och värma upp den. Både barnen och vi ser fram emot det.. lite extra guldkant.
Barnen fick påskägg av Lindas mamma idag och åt sej speedade av socker.. Men det är väl det påsken handlar om för barn..?

På söndag planerar vi att åka till Sundsvall för att hälsa på vänner som ligger på sjukhuset med sina prematura tvillingar. Vi har startat en insamling för att hjälpa dem med vad de behöver första tiden. Att få barn för tidigt och ha familjen splittrad kan inte vara så kul.. Att det blir merkostnader förstår vi och vill hjälpa till med det vi kan.
Det är kul att så många engagerar sej i detta och vi har fått in pengar så det räcker till babyskydd till bilen. Så på söndag ska vi åka tid med babyskydden så de kan åka hem säkert när det väl är dags.
Vi fortsätter samla in pengar till saker de behöver.. nästa sak vi hoppas kunna samla in till är en tvillingvagn.

För de som vill hjälpa till är kontonumret:
6377 – 807840068

Vi är jättetacksamma för varje bidrag! =)

Vi önskar alla en Glad Påsk och lovar att skriva oftare.

Kramar från Erik, Linda & Hampus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *