Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

En kommentar från en som förstår.

Vi fick en så fin kommentar från en person så vi vill publicera den som ett inlägg.
Det är skönt när man stöter på folk som är öppna för alternativa förhållanden och inte tycker att det är fel.

 

Hej
Nu kommenterar jag igen, hihi.
Det är tuffa frågor som vi alla ställer oss. ska vi lägga över våra normer på barnen? Omedvetet gör vi ju det till viss del genom hur vi är mot varandra hur vi pratar om andra och till varandra. Vi ser kanske inte riktigt själva vad vi har för normer och uppfattningar om saker. Mer än när vi objektivt kan titta på det.
Sen som i att vad som ska accepteras i kärleken, ja det är en fråga.
Eftersom vi själv jag o min man vill leva med en kvinna, så har vi givetvis pratat med våra barn om kärlek finns i olika former. Dom är ju bara små men har ett intresse o är nyfikna som barn är. Vi brukar säga om dom ser två killar pussas. Men mamma så kan man väl inte göra?? Jo det kan man…
Det finns olika , man kan älska flera och det kan vara två tjejer, två killar mm. Man ska göra det som känns bra för en själv. Då visar man ju oxå en äkta kärlek inför barnen och att man vet vem man är. Det är väl det viktigaste vi kan ge dom. Att våga vara annorlunda och göra det som dom är menat till.
Vissa säger det är inte naturligt!!!
Men för helvete vad är naturligt???
Då ska ju en typ kärnfamilj, mamma, pappa och två barn aldrig skiljas bara leva ihop för det ska vara så. Dom som skiljer sig och hittar andra och nya barn o andras barn, då är det ju oxå fel?? Om man lovat o älska varandra till döden skiljer er åt, jo visst det är ju många i dag som kan hålla det löftet, nej.
Skippa dessa inskränkta tankemönsterna, vidga vyerna.
Tänk om man som heterosexuell hade tvingats och älska o leva livet med en av samma kön, det är ju lika illa som att en lesbisk måste leva med en man bara för att det är det som är normalt o så ska det vara. Vi måste gå till oss själva när vi diskuterar. Vi kan ha olika syn på saker, men det som är bra för mig är nödvändigtvis inte bra för nånannan.
Det finns ju mkt olika kärlek, du har kärleken till dina barn, vänner, släkt, och din eller dina älskade.
Men om man är Poly då ska det oxå vara ett gemensamt beslut om man väljer o ha partners på olika håll att båda är ok med det eller om det nu är fler. För annars blir det ju lätt otrohet om man inte är uppriktiga med personen/personerna från början att jag kan älska fler och Bill kunna göra det.
Men det är väl som med allt ha en öppen kommunikation. Så löser sig en massa.
Ni vågar ta upp svåra ämnen och det bra att ni gör det. Ni sår ett frö i folk. Folk som jag som beundrar er och även folk som inte gör det.
Mkt kärlek och ljus till er alla

0 thoughts on “En kommentar från en som förstår.

  1. Hoppade ju givetvis vidare med er till denna sidan oxå. Men läser inlägg och tänker men va, detta är ju jag. Känner mig otroligt hedrad och glad att ni gilla det jag skrev. Uppskattar det verkligen. Menar varje ord.
    Kram till er alla

  2. Hoppade ju givetvis vidare med er till denna sidan oxå. Men läser inlägg och tänker men va, detta är ju jag. Känner mig otroligt hedrad och glad att ni gilla det jag skrev. Uppskattar det verkligen. Menar varje ord.
    Kram till er alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *