Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Bygglördag

Sitter i soffan å e alldeles mör i kroppen.
Äntligen har vi en helg där vi alla tre är lediga. Det är första helgen på sex veckor som ingen av oss jobbar. Men inte kan vi sitta stilla å slappna av för det.. Vi har massor att göra. Denna helg har satsar vi allt på att bygga om garaget där vi tänker ha vårt företag. Vem behöver ett garage egentligen? Man orkar ju ändå aldrig köra in bilen. =)
Så vi satsar på att fräscha upp det för att kunna ha annan verksamhet där.
Denna helg verkar vädret vara lovande så vi satsar på att fixa utsidan.
Idag har vi rivit bort mellanläkt från panelen, reglat upp och börjat tilläggsisolera. Några brädor av den nya liggande panelen har vi också fått upp.
Allt tar sån tid när man ska bygga… Det är inte bara att sätta upp det nya.. Det är en hel del underarbete innan man kan börja se nåt resultat.
Men om nu vädret håller i sej och vi kan fortsätta i samma takt imorgon räknar vi med att regla upp resten av garaget, isolera klart och få upp all panel.. Och vi har också en förhoppning om att hinna impregneringsolja och grundmåla panelen under eftermiddagen/kvällen nån gång..
Sen återstår att sätta foder runt fönster, knutbrädor, fixa insidan å lite annat kul…
Taket på garaget är inte direkt från igår heller.. men det får klara sej till nästa sommar så byter vi det då.
För att kunna slutföra projektet med garaget måste vi iväg å inhandla en del saker.. inredning som ska dit..
Så vi planerar en tripp till IKEA under veckan som kommer.. vi får se vilken dag det blir..
När vi ändå är där ska vi inhandla nytt kök också.. å en del annat till huset. När man bytt bostad är det ju så att det alltid måste kompletteras med en massa nya saker. Å specielt när man köpt ett hus som är dubbelt så stort som det förra man bodde i.
Känns som man skulle behöva ett par veckors semester för att fixa klart här hemma.. å sen ett par veckors semester för att vila upp sej.. men vi får väl försöka ta till vara på den tid vi har.. Dygnet har ju tyvärr inte mer än 24 timmar.. å veckar inte fler än sju dagar..
Är svårt att hinna med annat än det allra nödvändigaste just nu.. så vi hoppas folk i vår omgivning kan ha förståelse för att vi är lite osociala för tillfället.. =/
Igår kväll var väl egentligen ändå kvällen vi tog oss tid för något annat än oss själva och det vi håller på med.
Vi bjöd hit två vänner på middag, som tack för att de var hus och kattvakt när vi var på semester i sommar. Vi åt fondue och drack ett par öl å ett glas vin. Det var jättetrevligt och kändes som ett nödvändigt avbrott i all stress.
Nä, nu ska jag ta å gå ut med Doris en sväng så hon får göra sina behov.. annars kommer inte hon kunna sova hela natten… Det är helt klart värt att offra en kvart på en kvällspromenad med hunden för att sedan få sova hela natten, istället för att hon ska vakna om ett par timmar å vara nödig.
Puss och kram
Polyfamiljen

8 reaktioner på ”Bygglördag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *