Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Världens bästa mormor

Jag har alltid vetat att jag har världens bästa mormor. Det finns nog inte så många som är som hon. När jag var liten älskade jag att vara hos hennne. Hon har alltid accepterat människor som dom är.. Vad folk gör, hur dom lever, vad dom jobbar med eller andra saker spelar inte henne någon roll, så länge man inte gör något ont mot henne.
Vi har skrattat, skämtat och haft kul… Vi har också varit osams, skällt på varandra och gråtit  tillsammans..
Vi har alltid kunna göra saker tillsammans.. som barn lärde hon mej spela kort och andra spel.. dörren har alltid stått öppen hos henne.. har umgåtts mycket med henne.. allt eftersom åren gått har vi gjort olika saker… fiskat, målat, spelat piano, bakat.. jag har skjutsat runt henne med bilen när jag tog körkort.. vi har druckit öl och tjuvrökt tillsammans…
Jag vet att jag har en speciell plats i hennes hjärta, precis som hon har en speciell plats i mitt!
Trots detta så blev det jobbigt att förklara min livssituation när jag valde att bo med två partners.. för att jag älskar dom! Jag har under den här tiden undvikit att prata med henne om det, vilket gjort att vi glidit från varandra det senaste halvåret.. Jag har endast träffat henne då någon fyllt år eller liknande..Detta har naturligtvis min mormor märkt och valde att ta tag i situationen. Hon skickade ett sms och frågade om vi kunde komma till henne och hälsa på så vi fick prata ut om detta.
Det passade inte att vi åkte iväg precis då så jag skickade tillbaka att jag kommer och hämtar hennne så kan vi träffas hemma hos oss.
Åkte till henne och hon stod redo ute när jag kom. Vi åkte hem till oss och satt oss ner vid köksbordet å pratade allihopa: Mamman, Pappa1, Pappa2 och min mormor.
Hon visste redan hur det ligger till och ville bara få det ventilerat med oss, så alla är på det klara med läget. Att alla vet. Hon klargjorde för oss att hon absolut inte har några problem med det. Att det är upp till var och en hur de vill leva. Att hon inte fördömer någon för nåt sånt. Det spelar väl inte henne någon roll!
Sedan berättade hon om hur det var när hon var ung.. Hur folk såg på henne.. Hon hade många blickar på sej och passade inte in i hur man ska vara. Hon var en rebellisk kvinna och gjorde precis som hon ville.. Höll aldrig tyst om hon tyckte något var fel.. och har alltid gett mycket beröm om hon tycker något är bra.
Hon gifte sej med en 15 år äldre man som hade eget företag, många anställda och gott ställt. Hon blev bortskämd av sin man. Han gav henne mycket.. t.ex. i 19-årspresent fick hon en ny bil av honom.. Han gjorde allt för henne.
Men tyvärr såg folk det bara som att hon var med honom för pengarnas skull.. De såg inte att hon innerligen älskade honom, drev företaget åt honom när han råkade ut för en olycka och inte kunde arbeta på ett tag.. Att hon gjorde allt för honom..
De skaffade tre barn tillsammans och var gifta tills döden skiljde dom åt.
Hon tycker att vi ska leva precis som vi vill och strunta i andras negativa åsikter, blickar och fördomar. Det bästa man kan göra är att leva sitt liv för sin egen skull.. göra det man mår bra av.
Hon säger att hon hoppas att alla runt omkring oss kan samla sej och inse att hur vi lever inte spelar nån roll för deras skull.. att de kan öppna sina sinnen för nåt nytt och acceptera oss.
Hon vill bara att vi ska hälsa på henne och att hon får hälsa på oss.. Så hon får lära känna Mammn och Pappa1 och barnen.. och naturligtvis kommer vi göra det!
Såna människor ska man vara rädd om!
~Pappa2

7 thoughts on “Världens bästa mormor

    1. Det är Pappa2’s mormor jag skriver om här om du inte uppfattade det. Henne har vi inte skrivit om tidigare..På din kommentar att döma verkar det som du tror det är barnens mormor..? Men det är alltså yngsta dotterns farmors mor.

    1. Det är Pappa2’s mormor jag skriver om här om du inte uppfattade det. Henne har vi inte skrivit om tidigare..På din kommentar att döma verkar det som du tror det är barnens mormor..? Men det är alltså yngsta dotterns farmors mor.

  1. Men vilken otroligt härlig mormor <3 Sådana växer som sagt inte på träd! Massa kramar till mormor! I

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *