Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Bara sex

Jå då var vi tillbaka i vardagen igen med jobb, dagis och fritids och snart drar även skolan igång.
Vi mjukstartade dock lite och har varit hemma även i dag, dock inte pappa2 som har jobbat hela dagen och minsta dottern åkte till sin mamma tidigt i förmiddags så till lunch var vi bara 6 stycken kring bordet, kändes tomt när inte alla var samlade som vi varit de senaste 3 veckorna.
I helgen har vi inte legat på latsidan, att ta sig igenom tvättberget som vi fixat under 3 veckor var inte någon lätt match, men nu börjar vi iaf se golvet där inne i tvättstugan. Sen är det ju flytten som står för dörren, de som äger huset dit vi ska flytta har varit snälla att upplåta 2 rum på övervåningen och ett stort rum i källaren till oss så i helgen har vi fått iväg 4 stora lass med saker till nya huset. Känns skönt att få börja flytta lite smått, för hemskt vad med grejor man har då man börja packa, trots dessa 4 lass syns det knappt här hemma. Sen har vi lite problem med att få barnpassning och flytthjälp så det ser ut som att vi kommer göra allt själva och då är det skönt att kunna ta lite eftersom, det ska ju städas också…
Doris ja hon växer, det är så man skulle vilja stoppa tiden, vill ju ha henne såhär liten hela tiden:) Vi jobbar vidare med att få henne rumsren och hoppas snart att hon förstår att det är ute man gör sina behov, alltid!
Nä, ett kort blogginlägg får det bli, nu inväntar vi pappa2 så vi kan få lite middag i magarna och sedan lär det bli lite mer packning innan det är dags för barnen att lägga sig.

8 reaktioner på ”Bara sex

  1. Givetvis är det pappa2’s dotter.. Det trodde vi framgick av det vi skrev, att hon åker till sin mamma. De andra barnen har ju sin mamma här.Men i den här familjen vill vi inte göra skillnad på barnen och formulerar oss gärna på det sättet.. Det betyder ju naturligtvis inte att mamman tar över mammarollen från den yngsta dotterns biologiska mamma, lika lite som pappa2 tar över papparollen från Pappa1.. Barnens biologiska föräldrar kommer alltid att vara deras biologiska föräldrar..
   Men vi vill inte behandla barnen olika beroende på om man är biologisk förälder eller inte. Vi behandlar alla barnen som ”våra”.
   Tror det skulle ge fel signaler till barnen om de behandlas olika av oss vuxna i familjen.

 1. Ni kanske ska återta kontakten med barnens mormor hon vill säkert ta hand om sina barnbarn som alla andra som har barnbarn.

 2. Ni kanske ska återta kontakten med barnens mormor hon vill säkert ta hand om sina barnbarn som alla andra som har barnbarn.

  1. Hej Doris.Förlåt att det tagit lång tid att svara på din kommentar, men vi har haft fullt upp de senaste veckorna.

   Som vi ser det är det inte upp till oss att återta kontakten med barnens mormor. Det var nämligen inte vi som valde bort henne, utan hon som valde bort oss.
   Vill hon återta kontakten är hon välkommen att förklara det för oss.. Att vi kan prata igenom det som hänt och gå vidare..
   Tyvärr är det svårt att bara stryka ett streck över det som hänt.. Vi vill nog ha en förklaring och att hon accepterar oss som vi är om det ska fungera.
   Självklart är det synd för barnen att inte ha någon kontakt med sin mormor.. Det är inget vi önskar.. Men som vi skrivit om tidigare är det svårt att låta barnen och deras mormor umgås då hon inte accepterar oss..

 3. Hej Doris.Förlåt att det tagit lång tid att svara på din kommentar, men vi har haft fullt upp de senaste veckorna.

  Som vi ser det är det inte upp till oss att återta kontakten med barnens mormor. Det var nämligen inte vi som valde bort henne, utan hon som valde bort oss.
  Vill hon återta kontakten är hon välkommen att förklara det för oss.. Att vi kan prata igenom det som hänt och gå vidare..
  Tyvärr är det svårt att bara stryka ett streck över det som hänt.. Vi vill nog ha en förklaring och att hon accepterar oss som vi är om det ska fungera.
  Självklart är det synd för barnen att inte ha någon kontakt med sin mormor.. Det är inget vi önskar.. Men som vi skrivit om tidigare är det svårt att låta barnen och deras mormor umgås då hon inte accepterar oss..

 4. Givetvis är det pappa2’s dotter.. Det trodde vi framgick av det vi skrev, att hon åker till sin mamma. De andra barnen har ju sin mamma här.Men i den här familjen vill vi inte göra skillnad på barnen och formulerar oss gärna på det sättet.. Det betyder ju naturligtvis inte att mamman tar över mammarollen från den yngsta dotterns biologiska mamma, lika lite som pappa2 tar över papparollen från Pappa1.. Barnens biologiska föräldrar kommer alltid att vara deras biologiska föräldrar..
  Men vi vill inte behandla barnen olika beroende på om man är biologisk förälder eller inte. Vi behandlar alla barnen som ”våra”.
  Tror det skulle ge fel signaler till barnen om de behandlas olika av oss vuxna i familjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *