Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Byta bostad?

Som vi bor nu har vi precis plats. Vi bor i en villa på 170 kvadrat med sex sovrum, vardagsrum, allrum, kök, två toaletter och en liten hall. Till detta finns ett garage och ett litet förråd. Vi känner ändå oss lite trångbodda.. Det finns plats för alla men det finns inget extra utrymme för någonting. Tomten är ganska liten och på uppfarten ryms inte alla fordon vi behöver plats för. Vi saknar förvaringsutrymmen.
Därför har vi funderat på att byta upp oss lite i storlek på hus. Utbudet på stora hus till vettiga priser är inte jättestort tyvärr. Men det har kommit upp ett läge på ett hus som är cirka 280 kvadrat. Huset är lite speciellt då det från början är byggt till ett företag som hade kontor och bostadsdel i fastigheten. Sedan är det ombyggt i omgångar till lägenheter i olika lösningar. Vi har varit dit och kollat och är väldigt intresserade av fastigheten. Tomten är cirka 3000 kvadrat och uppfarten är i form av en genomkörning med både infart och utfart. Där skulle vi få plats med oss själva, fordon, redskap.. större kök, fler toaletter, fin utsikt, pool..
Huset är byggt under 50-talet och det är inte renoverat speciellet mycket så det finns bra mycket att göra men huset har potensial att bli hur läckert som helst bara vi lägger tid och pengar på det. Vardagsrummet är nedsänkt med 2 trappsteg och köket som ligger i anslutning är stort och luftigt, matsalen är nog det jag personligten gillar bäst, vi skulle slippa springa rundor runt ett köksbord i köket utan kan istället ha en köksö med förvaring där inne.
Huset har i dagsläget en uthyrnnigslägenhet som vi i så fall skulle vilja inkludera i huset så vi får fler sovrum, att ha någon som hyr den skulle inte kännas helt rätt, bor vi i villa vill iaf vi bo själva och inte behöva anpassa oss efter andra, för så blir det ju om man har hyresgäster, dom kanske inte uppskattar att man drar igån stereon sent på kvällen eller att man har gäster som sitter ute på altanen och skrattar kl 23….
Huset är inte ute till försäljning någonstans, utan vi har fått reda på detta på andra vägar. Genom en släkting som äger huset. Så på något sätt gäller det bara att komma överens om ett pris. Å just den delen känns ganska jobbig. Svårt att ge ett bud som känns rimligt. Hur lågt kan vi lägga utan att det känns pinsamt? Hur mycket vill dom egentligen ha för huset? Vi får fundera och diskutera det lite mellan oss och sedan höra av oss till dem för att prova komma överens.
Men vi ser visionerna framför oss med detta hus, så vi hoppas verkligen det ska lösa sej på ett smidigt sätt.
~Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *