Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Barnen igen

Som vi skrivit innan kommer frågan om barnen upp i princip varje gång vi berättar om hur vi lever, och det är väl inte så konstigt egentligen, alla vill ju att barnen ska ha det bra, så även vi.
Vi skulle aldrig sätta barnen åt sidan till förmåna för oss själva, barnen först! alltid!
Att vara 3 vuxna gör att dom har fler runt omkring sig som älskar dem och kan vara en god förebild för dem. Dom vet mycket väl alla 5 barnen hur läget är, dom vet var vi sover, att vi pussas alla tre och att vi gör det för att vi älskar varandra, precis som i vilken familj som helst, dom vet varken mer eller mindre än vad grannens eller klasskompisens barn vet om deras föräldrars förhållande.
Vi har en vardag precis som alla andra, barnen är i skolan, vi vuxna arbetar, vi kommer hem, äter middag, barnen har aktiviteter eller leker med någon kompis och sedan är det läggningsrutin med tandborstning och allt sånt, precis som hos de flesta andra familjer en dag mitt i veckan.
Helgerna vi är lediga och ingen av oss jobbar försöker vi hitta på så mycket som möjligt, vi har på vintern vår husvagn uppställd vid en slalombacke dit vi åker all ledig tid för att kunna få åka slalom, skoter och umgås. Nu på våren har vi somsagt varit iväg till Norge för att fiska, varit en långhelg i Göteborg och inte långt borta ligger heller semestern, då är det dags för husvagnen att få visa vad den tål igen.
Vi gör alltså saker precis som alla andra, både till vardags och då vi är lediga, vi är precis som alla andra bara att vi är fler, både vuxna och barn.
Vi ser inte att våra barns uppväxt skulle skilja sig från något annat barns bara för att vi är fler vuxna, snarare kan vi nog tycka tvärt om, vi kan ge dem det där lilla extra, både vad gäller närhet, mer tid, ekonomiskt och framför allt tryggheten med att det alltid finns en vuxen där för dem.

8 thoughts on “Barnen igen

 1. Hej Linda

  Men så kul att höra att det finns nån mer som lever som vi.I princip då alltså.För vi är 2 tjejer o en man Vi har 4 ungar ihop 3 tjejer o en kille Dom är12,13, 13 o 14 .Vi bor också i en stor villa .Och har det hur bra som helst. Och med 3 inkomster har vi också en bra ekonomisk standard.Och precis som ni så har vi föräldrar också gemensam säng.Två av barnen har egna rum medan en tjej o killen delar ett stort rum mest för att dom vill själva.
  Ha det bäst så länge.Fattar inte att inte fler gör som vi
  Kram
  Susanne

 2. Hej Linda

  Men så kul att höra att det finns nån mer som lever som vi.I princip då alltså.För vi är 2 tjejer o en man Vi har 4 ungar ihop 3 tjejer o en kille Dom är12,13, 13 o 14 .Vi bor också i en stor villa .Och har det hur bra som helst. Och med 3 inkomster har vi också en bra ekonomisk standard.Och precis som ni så har vi föräldrar också gemensam säng.Två av barnen har egna rum medan en tjej o killen delar ett stort rum mest för att dom vill själva.
  Ha det bäst så länge.Fattar inte att inte fler gör som vi
  Kram
  Susanne

  1. Hej Susanne.Jättekul att höra att fler lever på liknande sätt som vi. =)
   Har ni någon blogg? Alltid kul att läsa och jämföra våra funderingar och vardagliga bestyr.

   Kram Linda

 3. Nix ingen blogg men utbyter gärna tankar idéer och erfarenheter med dej.Men vågar man skriva sin mailadress här
  Kram Susanne

  1. Jag har lagt ut vår mailadress nu så vill du kan du maila till den för att slippa lägga ut din här.Polyfamiljen@gmail.com
   //Mamman

 4. Nix ingen blogg men utbyter gärna tankar idéer och erfarenheter med dej.Men vågar man skriva sin mailadress här
  Kram Susanne

  1. Jag har lagt ut vår mailadress nu så vill du kan du maila till den för att slippa lägga ut din här.Polyfamiljen@gmail.com
   //Mamman

 5. Hej Susanne.Jättekul att höra att fler lever på liknande sätt som vi. =)
  Har ni någon blogg? Alltid kul att läsa och jämföra våra funderingar och vardagliga bestyr.

  Kram Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *