Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Alltså såhär:

Låt alla leva som dom vill, så länge det inte skadar någon annan!
Bryr sig folk om någon lever ensam? Har sju katter? Är bög eller flata? Om man bor i en etta i stan eller ett hus på landet? Om någon gillar modelljärnvägar? Om någon gillar partnerbyte? Vilken bil man kör? Vilket jobb man har?
Det är väl saker som inte direkt angår någon annan.. något ingen annan behöver leva med.. så länge det inte skadar någon, låt alla göra vad de vill, vad de mår bra av.
Så varför är det så många som måste lägga sig i just detta förhållande?! Att vi lever tre tillsammans. Det är inget någon annan behöver delta i. Ni behöver inte bo med oss, ligga i samma säng, kyssa fler än en. Ni behöver bara låta oss vara. Vi har det bra och älskar varandra och våra barn.
Uppenbarligen har vissa stora problem med oss.. tycker att vi ska backa, att vi kunde hållit det på en kompisnivå och att det är konstigt att ingen anmält oss till sociala.. tror att en har bestämt allt och de andra bara fogar sig.. Men varför skulle det vara så? Tror folk på allvar att någon skulle gå med på att leva såhär mot sin vilja?
Vi är samma enskilda personer med våra personligheter vi hade innan vi flyttade tillsammans. Gör ingen stor sak av att vi är tre. Ni behöver inte ens tänka på det.
Vi tänker inte bry oss om hur ni lever.. så länge vi kan vara vänner och bete oss mot varandra. Det angår liksom inte oss om ni har ett förhållande där mannen sitter vid datorn och runkar medan frugan diskar, eller om du lever i celibat, eller har ett perfekt fungerande förhållande med din kusin.
Om alla bara sköter sina egna liv och inte lägger sig i andras så himla mycket i onödan så blir allt mycket enklare.
Man behöver inte tycka om hur andra har det, men vi kan väl leva sida vid sida i ömsesidig respekt till varandra?
/Alla tre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *