Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Att inte vara vårdnadshavare

I skolans värld tycks allt handla om att vara den biologiska föräldern, vårdnadshavare..
I vår familj är vi 2 vårdnadshavare på papper men ser oss alla 3 som föräldrar, vilket gör att vi inte ser något konstigt med att den som inte är vårdnadshavare på papper även den kan och ska få kunna gå på utvecklingssamtal, få information från lärare och liknande. Detta är alltså något vi i vår familj ser som en självklarhet då vi somsagt är en familj och vill kunna delta på samma vilkor vad det än handlar om.
Detta sätter dock samhället och dess lagar stopp för, eftersom ett barn inte kan ha fler än 2 vårdnadshavare står alltså en av oss utanför när det gäller något barn vi inte är vårdnadhavare till.
Vi som vårdnadshavare borde i denna frågan ha en stor del att säga till om anser jag, om båda två är överens om att den 3:e ska få delges samma information som oss borde det då inte vara upp till oss föräldrar att bestämma det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *