Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Från början

Jaha.. och hur kommer man nu till det läge att man bildar en polyfamilj?
I teorin är det är ganska enkelt. Man tar en familj bestående av två vuxna och fyra barn, lägger till ytterligare en vuxen och ett barn och så är det klart.
Men i praktiken är det kanske inte lika enkelt. Det är var ju som sagt inget som någon av oss i denna polyfamilj hade tänkt oss. Inget som fanns på världskartan att det skulle kunna hända. Tanken hade nog aldrig slagit någon av oss.
Det finns säkert många sätt att komma dit vi är idag, men för oss gick det till ungefär så här:
Jag som skriver nu jobbade på en arbetsplats sedan några år. För två år sedan slutade en person och en ny skulle anställas. Vi fick tag på en kille genom en arbetskamrat som utbildade sig för att kunna börja. Jag blev utsedd att vara hans handledare under introduktionen. Första gången han kom till jobbet tänkte jag att det var en snygg kille! Kul att han ska börja här, så man får nåt fint att kolla på. 😉 Men inget mer än så, han är ju ändå gift och har fyra barn.. knappast ett byte. Jag själv var ju också förlovad med en tjej och har ett barn med henne.
Han var lite blyg och tyst, men väldigt trevlig och rolig att jobba med.
Vi jobbade på och var helt vanliga arbetskamrater i ungefär ett och ett halvt år. Träffade hans fru och barn när de kom på jobbet och hälsade på. Hans fru var söt och verkade ha ganska mycket go i sig. Det verkade som att hon är en sån som tar tag i saker närä det behövs. Jättekul att få träffa henne och barnen. Vi arbetskamrater blev hembjudna till dem när han fyllde år. Men mer kontakt än så hade vi inte under den första tiden.
Så kom upptakten till en djupare relation än arbetskamrater.
Under sommaren 2012 ringde han en lördag kväll och behövde hjälp med att sätta upp vindskivor. Jag är en sådan som gärna hjälper till när någon behöver hjälp. Och här såg jag min chans att få åka hem till dem å träffa dem. Jag hjälpte till med det som behövdes och tyckte att det var bara för dem att ringa igen om de behövde hjälp igen.
Det gick några veckor. Jag hade semester och var på en badplats med min dåvarande familj. När vi var där fick jag ett sms där han undrade om vi ville komma å grilla på eftermiddagen. Jag blev jätteglad och tyckte att det ville vi självklart. Jag tog med min dåvarande fästmö och min dotter. Jag tyckte det var jättetrevligt. Liv och rörelse med alla barnen och enkla trevliga vuxna. Jag kände från början att vi klickade på nåt sätt. Alla utom min dåvarnade fästmö.. hon klickade aldrig med den här familjen, vilket jag var jätteledsen över. Jag kände att jag skulle kunna umgås med dem varje dag.
Frugan i familjen sökte nytt jobb och ville gärna utbilda sig för att kunna arbeta på samma arbetsplats som sin man. Vi pratade om det via sms och i chatten på ett spel. Hur det gick med utbildningen. Vi började även prata om andra saker. Vi kunde skriva så lätt till varandra om alla möjliga saker. Jag kände att vi hade mycket gemensamt. Hon blev klar med utbildningen och kom på jobbet för att lära sig det i praktiken.
Det var kul att ha dem båda på samma arbetsplats, dessa härliga människor.
Under hösten började vi umgås mer och mer. Jag var ofta hem till dem på middag. Inget storslaget, utan bara enkla vardagsmiddagar med pannkaka eller köttbullar. Jag blev så glad varje gång jag lyckades fiska åt mig en middag. Inte för matens skull utan för att jag fick träffa dem. Min dåvarande fästmö var inte alls lika glad över detta som jag. Hon tyckte att det blev för mycket. Att vi kan inte åka dit så ofta. Hon ville hellre vara hemma. Vilket gjorde att jag tog varje chans att åka dit utan henne när hon jobbade kväll. Eller så sa jag att jag skulle iväg på jobb, fast jag i själva verket åkte hem till dem.
Jag kände mig alltid ledsen över att behöva åka hem från dem. Ibland kunde jag komma på mig själv med att sitta å gråta över att deras barn aldrig kunde bli mina. Jag tyckte om barnen så mycket. Och var ledsen över att jag inte kunde bli en del av deras familj. Tanken slog mig aldrig att jag faktiskt kunde det!
Jag bestämde tillsammans med dem att vi skulle åka utomlands en vecka vi fyra vuxna och lämna barnen hos sina att respektive morföräldrar. När jag berättade det för min dåvarande fästmö blev hon inte alls glad. Hon tyckte att om vi skulle åka utomlands så skulle vi göra det själva.. inte med några andra. Jag ville så gärna åka med dem och övertalade henne till att göra det. Vi hade roligt under den veckan, fast jag märkte på min fästmö att hon inte alls tyckte det var lika kul som jag.
Efter den veckan kände jag mer och mer att jag inte trivdes med det liv jag levde. Vi hade nog egentligen aldrig passat bra tillsammans. För olika intressen och syn på livet.
Det gick drygt en månad. Jag pratade med min arbetskamrats fru mycket via meddelanden. Om allt mellan himmel och jord men aldrig om vädret.. De hade en svacka i sitt förhållande och visste väl inte riktigt var det skulle leda. Så vi pratade mycket om våra relationer. Vi pratade också mycket om sex på ett skämtsamt sätt.. fast ingen av oss visste väl egentilgen om den andre skämtade nu när jag tänker på det i efterhand. Jag berättade för henne att jag är bisexuell och kom ut med det för ungefär tolv år sen. Att jag varit med män, men aldrig varit tillsammans med en man. Jag och min fästmö hade varit tillsammans i drygt åtta år och det var väl nästan glömt för alltmänheten att jag är bisexuell. Hon undrade vad jag tyckte om hennes man och jag berättade som jag tyckte. Att han är bland de snyggaste män jag träffat. Han har allt jag tycker är snyggt hos en man. Ljus, lång, stora blå ögon.. söt och snygg. 😉
Jag berättade kanske aldrig för henne vad jag tyckte om henne.. men jag tycker hon är söt, sexig och rivig.. en stark kvinna!
Vi snuddade vid ämnet trekant nån gång.. men inte på ett allvarligt sätt.. jag trodde absolut inte att det skulle hända. För att han inte skulle vilja det.
Men så närmade vi oss december och vi planerade en julfest för jobbet. Vi tre styrde upp det tillsammans. Vi bestämde ett datum, samlade in pengar och handlade det som behövdes. En jättekul julfest med de flesta på jobbet närvarande. Vi åt och drack och tjoade på.
När festen var över och alla andra gått hem återstod städningen och vi tre var kvar för att stöka undan det värsta.
På arbetsplatsen finns en bastu. Vi bestämde oss för att starta den och städa medan den blev varm.. sedan bastade vi..
Och ja, ni vet väl alla hur en julfest med jobbet slutar… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *