Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Vad gör man en regnig lördag..?

Idag har det verkligen varit en regnig dag. Det har regnat konstant.. det började redan igår och har fortsatt vräka ner. Så.. vad gör man med en regnig lördag?
Vi hade som plan att bygga på husvagnskuren den här helgen.. men nä, inte när det regnar och regnar och regnar.
Då är det mer läge att ta tag i något inomhusprojekt. Vi åkte till bygghandeln och köpte på oss lite saker för att överleva helgen.

När vi fyllt släpvagnen och fraktat hem sakerna åkte vi till Cigarraffärn för att fixa lite där. Vi satte upp några hyllor och gjorde iordning presentpåsar med godis och lotter. Det är ju som en väldigt smidig och uppskattad present till den som har allt och man inte har någon aning om vad man ska köpa till. =)
Vi förberedde inför oktober och rosa bandet. Det känns väldigt bra att stötta forskning och arbete kring bröstcancer! =)

Oscar var i Cigarraffären idag också för att lära sig hur det fungerar att jobba där. Han frågade häromdagen om han kan få jobba extra där nu när han fyllt 18 år. Så jag la in honom som säljare på Svenska spel och ATG. Så sa jag åt honom att han måste göra alla utbildningar som finns inlagda där. Det är en hel del att lära sig för att få hantera terminalerna och sälja spel i butik.
2 dagar senare kom han och talade om att han var klar med utbildningarna. Snabbt jobbat! =)
Idag åkte han till Cigarraffärn och praktiserade några timmar. Han verkar tycka att det här är ett bra jobb eftersom han fixade utbildningarna så snabbt och på egen begäran praktiserade en lördag. =D
Det är ju perfekt om han kan ta på sig några pass där.

När vi var klara där åkte vi hem och tog tag i projektet att fixa hallen.
När vi flyttade in här målade vi bara allt vitt utan att göra något förarbete. Nu kändes det som det var dags för en riktig renovering.

IMG_2966

Erik rev ner gamla lister och dörrfoder. Jag jämnade till öppningarna med tigersågen.. Linda målade.. jag sågade nya lister.. och så vidare.

IMG_2967

IMG_2211

Nu ser det ut som en katastrof. Det är skitigt och dammigt. Alla saker som ska vara i hallen ligger i vardagsrummet..
Men det kommer bli bra när det är klart. =)

Vid 20.00 la vi ner verktygen och får fortsätta imorgon.

IMG_2212

Birk smet ut för att njuta av regnet.. Den här killen som älskar vatten ni vet. 😉

IMG_2965

Ture fortsätter träna i sitt gym. 😉

IMG_2963

Så tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Utan blöja på natten..!?

Så var det fredag igen! Veckorna bara rusar iväg.
Den här dagen började med arbete på förskolan för mig och Erik. Vi åkte dit strax efter sju imorse efter att ha varit på Solbackens livs för att handla några saker jag behövde ha till köket.

Erik arbetade i barngrupp och jag tog mig an att börja med frukosten. Eller ja, en av våra pedagoger hade tjuvstartat med att koka ägg när vi kom. =)
Jag gjorde smoothie och rostade mackor. Man kan ju lyxa till det lite på fredagar. 😉

Jag körde ut vagnarna till frukost vid 08.00 och fortsatte arbeta på i köket medan de övriga åt. På fredagar har vi alltid beställningar på fredagsfika, så det var till att börja med det direkt.
Smörgåsar till två företag skulle fixas.
När fredagsfikat var fixat tog jag disken och sen påbörjade jag lunchen. Förutom mat till förskolan skulle det också fixas lunch till ett företag som beställt mat idag. Dom har tagit lunch hela veckan dit. =)

Jag tog en paus från arbetet i köket vid 09.15 för att sitta med på fredagsreflektionen en stund. Det är ju som bra att vara med när pedagoger från alla avdelningar möts på fredagar för att reflektera över veckan som varit. =)

thumbnail_IMG_2477

Jag återgick till köket efter en halvtimme och fortsatte med kockandet medan pedagogerna fortsatte reflektera och diskutera i konferensrummet.
Förutom att laga lunch tog jag tag i att koka äppelmos. Vi hade fått äpplen av en snäll person här på byn. Lite kantstötta och så. Helt perfekt att koka äppelmos av! =)
På måndag serveras äppelmos till gröten vid frukost. Känns bra att kunna servera äppelmos utan tillsatt socker. Jag vägrar köpa äppelmos på affären som består av mer socker än äpplen och servera till barnen på förskolan.

När lunchen var avklarad, barnen ute och köket undanröjt blev jag hämtad av Linda. Vi skulle träffa en person för anställningsintervju klockan 13.00.
När intervjun var klar åkte vi på byn för att fixa några saker. Vi hämtade en telefon vi skulle få till Cigarraffärn och åkte dit för att sätta upp den.
Den telefon som satt på väggen i Cigarraffärn innan hade gjort sitt.. Man hörde knappt vad den i andra änden sa.
Vi levererade några hyllor dit också som vi köpte i Östersund i onsdags. Vi var in på Mårtenssons Kläder och Ica. Lite handling inför helgen behövde göras.

Hem igen för att laga middag. Klockan 17.00 var familjen samlad för fredags-tacos! =)

IMG_2200

Erik hämtade upp babygymmet till Ture idag. Nu börjar han vara mer och mer vaken.. och då är det toppen med ett babygym, så han har något att titta och känna på när han ligger själv. =)

IMG_2202

IMG_2207

För övrigt så drog jag en stor chansning inför natten..!
Nils och Signe ligger nu i sina sängar och sover.. utan blöja! Dom har haft blöja på natten ända till nu.. men jag tyckte att det var dags att testa att vara utan nu när dom snart fyller 4 år.
Det händer fortfarande olyckor dagtid.. så det här är ju inte helt säkert. 😉
Men vissa morgnar har deras blöjor varit torra och dom har gått på toaletten. Så vi får väl se hur det här går. =D Det är väl bara att vara beredd på att byta sängkläder och pyjamasar om det inte skulle gå bra.
Vi har iallfall preppat med skydd under lakanen. =)

När småttingarna lagt sig intog vi soffläge. Jag tror vi alla kände att det var dags att ta det lugnt och inte behöva tänka så mycket.. Det behövs ibland det också.

Nu önskar vi alla en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

En död fågel.

Ja men då har vi landat i soffan igen då. Det har varit en händelserik dag även idag. Det känns som vi har ganska fullt upp hela tiden nu. Men det är ju trevligt att ha något att göra. 😉
Erik och jag åkte till förskolan vid 07.00. Erik öppnade en avdelning och jag gick upp till den avdelning som redan var öppnad tidigare.
Jag tog med mig några barn och gick in till skaparverkstaden medan en pedagog var i det stora rummet med en grupp barn. Så tog vi emot barn som kom och förskolan fylldes på allt eftersom.
I skaparverkstaden blev det prat om fåglar. Ett barn hade sett en död fågel på morgonen och det var såklart en stor grej. Vi kollade på bilder på olika fåglar för att reda ut vad det var för fågel som hade dött. Hur hade den dött?
Sen berättade ett barn om att pappa hade skjutit en fågel som såg ut sådär, och pekade på en tjäder. Nån hade sett en uggla tidigare i veckan.. och så vidare. Väldigt intressanta samtal innan frukost. =)

Jag jobbade i barngruppen fram till 12.00.
Klockan 13.00 hade Linda och jag ett möte inbokat. Mötet var klart vid 14.15. Sen blev det lite fixande innan vi åkte från förskolan.

När vi kom hem var det dags för torsdagsstädning och middag.
Städningen går ju ganska snabbt om alla hjälps åt. =) Nils och Birk ryckte åt sig varsin dammsugare och städade för glatta livet. =)

IMG_2173

IMG_2174

IMG_2175

Klockan 19.00 hade vi en anställningsintervju inbokad. Ett trevligt möte! =)

20.00 kunde vi slänga oss i soffan och ta det lugnt.

Nu laddar vi för morgondagen! Redan fredag! Det var den veckan det.
Tack för idag, slut för idag.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

På spridda håll idag.

Idag har vi varit på olika håll och grejat på. Eriks dag började med att han åkte ut till förskolan vid 07.00. Min dag började med att jag klev upp 07.30 för att avstyra ett världskrig på övervåningen. Jag vet inte vad grejen är, men det verkar vara lite svårt att alla sköter sig själva och förbereder sig för skolan.
När världskriget var avstyrt gjorde jag mig iordning för att åka till Cigarraffären för att jobba där några timmar. Linda åkte till förskolan vid 10.30 för att styra upp några saker där.

Klockan 13.00 hämtade Linda upp mig på Cigarraffärn och vi styrde in mot Östersund för att träffa Oscar. Han tänkte anmäla sig på en trafikskola för att ta körkort. För att anmäla sig behöver man giltig id-handling.. vilket han inte hade eftersom datumet på hans pass hade gått ut. Så han skulle skaffa sig ett nytt pass.. och för det behöver man en giltig id-handling.. eller någon som intygar att det är rätt person.
Så.. vi åkte in för att intyga att Oscar är Oscar så han kan få ett pass, så han kan anmäla sig till trafikskolan. Vi hade inte så mycket till val än att köra de 10 milen enkel väg för att få det gjort. Oscar går ju skola i Östersund på veckorna och är endast hemma på helgen då polisstationen inte är öppen.

När vi ändå var inne i stan passade vi på att shoppa. Det behövdes hyllor till förskolan och Cigarraffärn, skotorkar till förskolan och lite annat lull-lull. Jag sprang på tulpanlökar på Rusta och köpte några kartonger.
Ska köpa ett par säckar jord till det och ta med till förskolan. Tänker att jag ska duka fram det ute på gården nån dag framöver och se om barnen är intresserade av att fixa en tulpanrabatt. =)

Vi åkte till Willys för att handla, som vi brukar göra när vi är i stan. Innan vi åkte hem droppade vi av Oscar vid sin lägenhet och köpte med oss mat från Mc Donalds.
När jag var inne för att köpa hamburgare gjorde Linda ett försök att mata Ture. Han var dock inte intresserad av att äta just då.. mer intresserad av att prata och flina. 😉

IMG_2168

IMG_2169

Vi kom hem vid 18.15. Lagom till kvällsrutinerna för att få småttingarna i säng.
När dom var lagda satte jag mig i soffan för att mata Ture. Han åt väldigt bra!! Så tog jag upp han för att han skulle få rapa.. och han rapade också väldigt bra! Lite för bra faktiskt.. rapen övergick i en kräkning.. en VÄLDIGT bra kräkning!! Hela jag, Ture och soffdynan var nerspydd.
Mhm.. jag som hade tänkt att ta det lite lugnt och försöka läsa ett kapitel i boken jag håller på läsa nu till rektorsutbildningen.
Men nä.. det blev till att duscha och sanera soffan. På med en tvättmaskin.. hänga tvätt, ta ner torr tvätt.. nytt lakan i sängen. Det hade han spytt ner imorse.
Sen behövde jag förbereda några saker till ett möte imorgon.. Jaja.. läsningen får vänta till imorgon.

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Det var den dagen det..

Den här dagen blev inte direkt som planerad. Men i ärlighetens namn börjar jag fundera på om nån dag någonsin blir som planerat?! Med många järn i elden och mycket att styra upp så blir det förändringar hela tiden.
Dagens plan var att jag skulle arbeta på förskolan, avvika för ett möte och jobba med administrativt arbete på eftermiddagen.

Nu föll det sig så att jag öppnade förskolan klockan 06.00 och var tvungen att avvika redan 08.30 för att åka till Cigarraffärn. Öppnade den klockan 09.00 och blev kvar där till 17.15.
Erik var på förskolan hela dagen, så för honom gick det enligt dagsschemat.
Linda blev kvar på hemmaplan med Ture hela dagen.

IMG_2160

IMG_2162

När jag kom hem från Cigarraffärn åt jag middag i min ensamhet. Resten av familjen hade redan ätit. Vi är vana att äta ganska tidig middag i den här familjen.
Eller förresten.. i min ensamhet var väl att överdriva. Det cirkulerar ju barn och vuxna här i huset och man behöver aldrig vara ensam. 😉

Erik åkte iväg på föräldramöte för Elliot och Alexander vid 18.00.
Jag tog en dusch och sen var det dags att börja kvällsrutinerna för att få småttingarna i säng till 19.00.
Så.. det var den dagen det. Bara att ladda om och se hur morgondagen blir.

Ha en fortsatt fin vecka.
Kramar Hampus
Polyfamiljen