Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Får man verkligen klä sig som man vill..??

Det här med att få klä sig som man vill och uttrycka sig genom det.. ja.. jag vet inte riktigt om det alltid är så bra..?
Om vi tar Erik som exempel nu då.. som kvällen till ära har på sig en tröja med isbjörnar från Maxomorra, ett par grön, röd och vitrutiga pyjamasbyxor och barfota.. som accessoar till det har han en 10-månaders bebis iklädd pyjamas med citroner och ett flerfärgat diadem med öron.
Läckert!! Hahahaha!! 😉

60745550468__F917B91A-D132-4DBD-87E9-EE08E3B622D0

Eriks egna förklaring till detta var att han hade inga rena svarta mjukisbyxor.
Mmm.. men man kan ju välja en enfärgad t-shirt till byxorna om man vill också..?!

Nåja. Alla måste ju få klä sig som man själv vill.
Som Birk. Igår fyllde Lindas mamma 65 år och vi var dit för att fira henne. Linda hade tagit fram klänning till Signe och skjortor till Nils, Birk och Ture.
Birk gick all in på att klä upp sig och toppade sin outfit med att ta både klänning och skjorta! More is more är hans måtto! 😉

IMG_3804

IMG_3807

IMG_3808

IMG_3810

IMG_3814

Ja just.. innan han klädde på sig fick han duscha för andra gången på tio minuter. Han hade duschat innan jag kom hem.. när jag kliver innanför dörren ser jag Linda älga genom huset för att kolla vad Birk höll på med.
Hon hittade honom bakom en stol i köket.. med en bingopenna..
*fniss*

Är det inte bara ganska typiskt? När man ska iväg på något och har lite tidspress så är det alltid nåt sånt här som händer..

thumbnail_IMG_4098

Vi kom iallfall iväg och firade 65-årsdagen! Stort grattis till svärmor! =)

thumbnail_IMG_4100

För övrigt har den här veckan inneburit jobb på förskolan på dagarna. Igår hade jag en grupp barn i köket som bakade bröd. =)

thumbnail_IMG_4095

Imorse hade jag hjälp av ett par barn som sorterade och städade upp ”byggen”.
Det ser ju som mycket trevligare ut när det är ordning på sakerna istället för att allt ligger som en rathög på golvet. =)

thumbnail_IMG_4107

thumbnail_IMG_4109

Nu tackar vi för första halvan av den här veckan och ska ta och slappa i soffan på våran date night.  =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Bunkringshandla..?

Så var det söndag kväll och vi får tacka för den här helgen.
Vi inledde helgen med att handla fredagsmys.. som vi gör de allra flesta fredagar. En sak vi gjorde annorlunda den här fredagen var att vi även handlade fredagsmys till två andra familjer. Vi utlyste en snabb grej på Facebook där man fick nominera familjer som har det lite extra svårt av någon anledning nu. Av de nominerade familjerna drog vi två som vi bjöd på fredagsmys.
Vi gjorde detta för att sprida lite glädje i dessa tider. Vi åkte och överlämnade påsarna och det märktes verkligen att det var uppskattat. <3

IMG_3769

Birk var hemma i fredags. Han övade på att klä på sig själv. Han är en mycket bestämd liten herre.. ska han göra något så ger han sig inte!
Här visar han stolt upp att han klätt på sig själv! =)

60691016110__03A9039C-3278-4433-81F3-32507A0B644E

IMG_3744

IMG_3758

Ture har mössa på sig inomhus.. hans öron börjar stå mer och mer rakt ut från huvudet. Så vi försöker hålla tillbaka dom med mössan. Vet inte om det kommer ge effekt..? Men han lider inte av att mössa iallafall.
Hur har ni andra gjort? Alltså.. om ert barn haft väldigt utstående öron.. har ni gjort något åt de?

IMG_3760

Här är en bild från lördag morgon. En desperat pappa försöker få sova en liiiten stund till. 😉

IMG_3775

Birk har sått frön i helgen. Det här ska bli purjolök.

IMG_3777

Idag tog vi och gjorde en sväng till stan för att storhandla. Vi brukar göra det nån gång ibland. Det här handlar alltså inte om någon bunkring för att vi har panik över Corona-viruset.
Däremot kändes det nästan pinsamt att lasta två fulla kundvagnar med varor nu. Det kändes inte okej att handla så mycket. Det kändes som att folk tittade snett på oss och antog att vi var nervösa egoistiska bunkrare.

Till vårt försvar så kan jag säga att vi inte köpte något toapapper eller någon jäst idag. Det är ju annars något som är obligatoriskt att köpa om man ska bunkra nu har jag förstått det som. 😉

IMG_3780

Nu tackar vi för den här helgen och laddar för en ny arbetsvecka.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Inget Åre för oss

Redan lördag och vi har hunnit med att både vara bort på förskolan en sväng, plantera om blommor och snart är det dags att laga middag. Tanken var att vi skulle börja på städning av antingen garage eller källare men vi avstyrde det, får bli morgondagens projekt istället. Alltid bra att ha något kul att se fram emot 😉

Nä men det är verkligen behövligt. Vi har sålt bort alla barnkläder som vi haft i garaget så nu är det läge att städa upp resten. Både sånt som ska förvaras där och även sälja av allt som vi ställt ut där när vi inte orkat sälja direkt, varför gör man så?? Skitdumt men lättsamt…just där och då iaf..

Vi brukar ju ni vanliga fall åka till Åre på helgerna men efter att det bara blir fler och fler som konstateras ha Corona där så håller vi oss hemma. Hur tänker folk egentligen, jag blir faktiskt lite arg. Först sägs det att vi i Norrland inte ska åka till storstäderna men dom dom som bor i storstäderna tycker tydligen dom ska få röra sig fritt? Det stora utbrottet i Åre kom ju i och med att dom stängde gymnasierna och högre utbildningar, då började folk åka till bland annat Åre..

Känns så himla surt att vi inte kan åka dit med tanke på de pengar vi faktiskt lagt för att kunna vara där. Vi har byggt en kur till husvagnen, betalt en helårsplats för den och sedan köpt årskort till liftarna för de 5 äldsta barnen. Ni kan säkert själva räkna ut att det är ganska mycket pengar. Men det är väl bara att gilla läget, ska man se det positivt så får vi ju gjort lite saker hemma istället.

Det har verkligen ställt allt på paus just nu, man vet liksom inte hur man ska tänka eller planera, man kan bara ta en dag i taget.

Har ni vidtagit några åtgärder? Vad har ni gjort?

Vi har inte gjort några större saker ännu, vi åker somsagt inte till Åre som vi brukar men alla barnen är i skolan och Erik och Hampus är på förskolan och jobbar. De små barnen är inte sjuka men dom har varit hemma ganska mycket nu de sista veckorna iaf. Oftast har vi haft 3 små hemma och 1 på förskolan åt gången bara för att dom ska få komma ut en sväng och leka med sina kompisar. Inte det lättaste dock att försöka jobba hemma med så många barn hemma men gör så gott vi kan.

Nu blir det lördagsmiddag med lövbiff och pommes <3

Arbetar hemifrån.

Så var det måndag och en ny vecka har dragit igång. En ny vecka med både personal och barn som är sjuka, det gäller ju att vidta försiktighetsåtgärder nu så minsta lilla tecken på sjukdom betyder hemma för alla.

Hampus och jag har varit hemma i dag, givetvis även en bunt med barn:) Vi har börjat på lite arbete med förskolan under dagen, kommit en liten bit med kvalitetsredovisningen som ska skrivas samt gjort ”årshjul” allt för att ha en grund för verksamheten som man lätt kan se och följa. Även om vi haft den nerskriven på papper i en pärm så är det nu gjort i stort format, toppen att ha på väggen i konferensrummet. Ett papper i en pärm är det ju inte alltid man letar fram men nu ska man bli påmind varje gång man går in i rummet. Kvalitetsredovisningen är inget man bara gör på en kafferast så den får vi fortsätta med i morgon.. och dagen efter det.. och ta upp med pedagogerna på förskolan.. och jobba med igen..
Ja, ni förstår.. ett ständigt pågående arbete. =)

60666018760__D0AEEBCD-F39F-4D98-A4DB-ED4B9C2F758C

IMG_4064

IMG_4065

Klockan är snart 16 så nu borde snart hela familjen vara samlad här hemma för middag. Jag har försökt styra upp lite i tvättstugan..det eviga projektet..och städat upp lite, så skönt att kunna göra jobbrelaterade saker på dagtid och inte kl 22 på kvällen. Vi ska verkligen bli bättre på att prioritera våran tid, att avsätta tid för ledighet är också viktigt!

Funderar på om vi ska ta oss lite tid för att baka i eftermiddag, varje gång någon kommer funderar vi på varför vi inte har något att bjuda på, kan det va för att ingen bakat?  :) Är ju inte så svårt att ordna och himla bra att ha.

Ha en fortsatt fin vecka.
Kramar Polyfamiljen

Ture 10 månader!

Idag blir Ture 10 månader! Hurra hurra hurra!! =) Vi har även denna månad fotograferat honom med något som är aktuellt just nu.. och vad är mest aktuellt i dessa tider? 😉
Toapapper är högst aktuellt!
På följande bilder har vi alltså något av det mest värdefulla i detta hus. Ett barn och toapapper! Haha! 😉

IMG_1370

IMG_1377

IMG_1379

IMG_1380

IMG_1390

IMG_1392

Idag hade vi inget som låg på att göra. Vi måste se till att ha det så framöver för att vi ska orka med. Vi packade mat och tog skotrarna för att åka till syrran.
Vi kom inte länge än till brorsan.. han bor ungefär 200 meter härifrån..
Där gav våran skoter upp!
Lämnade skotern där på gården. Svågern kom med en skoter och hämtade upp några av våra barn så vi kunde ut å åka tillsammans.

IMG_4050

IMG_4054

Så hade vi en härlig dag ute. =)

IMG_3712

IMG_3713

IMG_3717

IMG_4055

IMG_4056

Tack för idag, slut för idag.

Kramar Hampus
Polyfamiljen