Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Sommar, sommar, sommar!!

Lördag = Sovmorgon.. eller? Det tyckte inte Birk som stod och hoppade i sängen klockan 06.32.
Erik släpade sig ur sängen och tog med Birk till köket.. vilket inte jag direkt märkte. Han hade även tagit upp Nils och Signe.. och alla övriga barn i huset hade vaknat innan jag slog upp ögonen.
Men jag var iallafall inte sist upp ur sängen idag! Det var Linda. 😉 Fast hon hävdar att hon varit upp och matat Birk inatt.. så det ska alltså vara okej för henne att sova på morgonen. =)

IMG_2407

Efter frukost tog vi en promenad på byn för att köpa skor till Nils och Signe. Det blev ju sommar lite snabbt och vi insåg att dom inte har några vanliga gympadojor. Så det var bara att fixa det.

Sedan har dagen förflutit på hemmaplan. Det har varit soligt och varmt så vi har tillbringat hela dagen ute på gården.
Barnen har badat, lekt, gungat, ätit glass och sånt som hör till när det är sommar.
Vi har mixtrat med altanen, städat upp runt växthuset, fixat gräsmattan, sått gräs, klippt gräs med mera.

IMG_2408

IMG_2410

Birk följde mer Erik på en tur i matbilen. Tidig inskolning i arbetslivet. 😉

IMG_2412

IMG_2414

Och Linda fixade middagen. Grillat såklart när det är sommar. =)

IMG_2416

Doris smet iväg en sväng idag.
Det är så tråkigt att hon ska göra så. Tidigare har vi haft henne lös på gården utan att hon sprang iväg. Men nuförtiden tar hon varje chans att ta en egen promenad utan koppel.
Hon kommer alltid tillbaka efter en stund. Men man är ju orolig att hon ska bli påkörd.. och sen kan ju grannarna tycka att det är störande med besök från en hund som inte fattar bättre än att hon tror att alla vill ha henne hos sig. 😉
Alexander och Moa fick tag på henne en bit bort iallafall.

IMG_2417

IMG_7667

IMG_7668

IMG_7669

IMG_7674

Som avslutning på den här dagen tog jag fram saxen. Klippte Elliot, Erik och Linda.

IMG_7675
Före.

IMG_7677

IMG_7678
Efter.

IMG_7681

IMG_7682

Å sen blev det en dusch innan soffhäng.
Insåg då att solen verkar ha tagit bra idag.. Tänkte inte på det tidigare idag.. men nu kommer den här linne-brännan sitta i resten av sommaren.. Haha.. =)

IMG_7683

IMG_7684

IMG_7687

Tack för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Bygger ut altanen.

Så var det fredag och helgen har precis börjat! =)
Jag avslutade min arbetsdag klockan 12.00 idag. Då bar det av hemåt för att hämta släpvagnen som åter igen var fylld med skräp av blandad sort. Iväg till återvinningen och slängde det för att sedan kunna åka till Lösvirkes för att införskaffa lite byggmaterial.

När vädret tillåter håller vi på med projekt altanbygge på baksidan. Vi ska byta golvet runt poolen eftersom det börjar ha några år på nacken och börjat svikta och blivit slitet. När vi ändå byter golvet passar vi på att bygga ut det några meter också. Man kan aldrig ha för stor altan. =)
När golvet är bytt ska vi bygga en trappa upp till altanen utanför köksdörren.

IMG_7659

Efter middagen började Erik bryta upp det gamla golvet. Under tiden bar jag dit det nya virket och sådde lite gräs på framsidan där det behövdes efter grävningen för fiber.
Städade poolen, fyllde upp med vatten och grejade på.

IMG_7662

Moa, Nils och Signe badade under tiden. Signe poserar i Moas gamla baddräkt. =)

thumbnail_IMG_6938

Skönt att vara ute och njuta av det härliga vädret nu på försommaren! Hoppas vi får många fina dagar och kvällar nu så vi kan nyttja altanen.. bara den blir klar nån gång. 😉

Ha en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Linda 30+ år! Hurra! =)

Idag är ingen vanlig dag.. för det är Lindas födelsedag.. hurra hurra hurra!! =D
Stort grattis till henne! <3

Men innan vi skulle fira hennes födelsedag så hade vi förskolans dag att fira. Förmiddagen bestod av bakning och matlagning. Jag drog igång några bulldegar.. och då gick strömmen! Inte läge när man har påbörjat bulldeg till 250 kanelbullar! Tur jag alltid bakar kalljästa bullar.. då är man inte så beroende av tiden. Man kan grädda när det passar under dagen. =)
Skulle laga köttbullar, potatis, sås och rårörda lingon. Men det blir ju en aning krångligt utan el. Började fundera ut en plan B för dagens lunch.
Grilla korv.. eller göra korvsallad. Det löser sig.

Tack och lov behövde jag inte ta till någon plan B. Strömmen kom tillbaka efter en halvtimme. Då var det bara att sätta igång med köttbullar, kärleksmums och gräddning av bullar.
Lunchen skulle vara klar 11.00 och bakningen 12.00.
Sedan blev det försäljning av fika och bröd utanför förskolan för att samla pengar till något kul.
Allt gick enligt planen! =D
Bra jobbat av både barn och personal!

Jag åkte hem vid 13.30 för att fixa inför grillning och fika när släkten skulle komma vid 17.00.
Sedan firade vi Linda när alla samlats.
Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute på altanen i solen.

IMG_7658

Erik och jag slog på stort med födelsedagspresent åt henne. Eftersom hon är som ett barn när det kommer till födelsedagar och julafton så är det läge att ta det på största allvar! 😉
Vi tog å köpte en mjukglassmaskin! Det är väl något alla vill ha? En dröm från barndomen.. och nu fick den gå i uppfyllelse för Linda idag. =D

IMG_7653

IMG_7656

thumbnail_IMG_6911

thumbnail_IMG_6913

thumbnail_IMG_6918

När kalaset var avklarat så var det dags för läggning av barn.
Erik fick snabbt sänka botten i Birks spjälsäng. Han har nämligen börjat klättra över kanten. Så det var läge att hindra honom från att ramla ner på golvet.

thumbnail_IMG_6922

thumbnail_IMG_6929

När alla bestyr var klara var klockan närmare åtta. Puh! Andas ut och sätta oss i soffan.. med en varsin mjukglass. 😉

thumbnail_IMG_6931

Hipp hipp hurra för Linda!

Tack för idag, slut för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Hurra!! Glassbilen! =D

Idag blev det en svettig dag! Varmt ute.. varmt inne.. ännu varmare i köket.. och ÄNNU varmare när man har ugnen igång hela dagen!
Vi har hållit på med förberedelser inför morgondagen. Då är det förskolans dag. =)
Började att sätta degar 07.45 för tomatbröd. Sedan degar för tekakor och filmjölkslimpor. Linda var med mig i köket och barnen har kommit och gått i omgångar för att hjälpa till med brödbaket.
Birk var med en sväng i köket han också.. och höll sig på marknivå.
Jag råkade tappa en degklump på golvet.. och fem sekunder senare var Birk där! Kanske inte optimalt att äta deg från golvet för en 8-månaders bebis..? Men vi får väl se det som positivt att han faktiskt har börjat åla och krypa fram.. 😉 Det kunde han ju inte för några dagar sen.

Dagens dagsverke blev cirka 200 tomatbröd, 350 tekakor och 12 limpor!
Imorgon förmiddag ska det bakas kärleksmums och kanelbullar.
Mellan 12-14 kommer barnen stå och sälja bröd och fika ute vid förskolan. Hoppas det blir mycket sålt så vi får ihop lite pengar att hitta på något med barnen för! =D

IMG_6900

När arbetsdagen var slut skjutsade jag hem Linda och barnen och skyndade mig iväg till skolan för att gå på utvecklingssamtal för Isabelle.
Sen landade jag hemma vid 17.00.. dags för middag och städning. Läge att mota ut lite dammråttor inför morgondagen. Linda fyller visst år imorgon. Så lite fint vill man ju ha när det ska komma folk.

Mitt i städningen hörde vi glassbilen! GLASSBILEN!! Hurra!! Äntligen är sommaren här på riktigt!
Ungarna sprang med ut.. Jag ryckte med mig Signe och Elliot tog med sig Nils. Bäst att lära dom att glassbilen är en bra bil! 😉

IMG_7632

IMG_7633

IMG_7642

IMG_7644

Nu tackar vi för idag och laddar inför förskolans dag! =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Skydda barnen mot solen.

Så kom sommarvärmen helt plötslig! Det ligger snöhögar kvar på gården.. men det är typ tusen grader varmt i luften och solen gassar på! Så snön lär nog vara borta inom ett par dagar.
Det var som från noll till hundra på en gång med värmen. För nu svettas man i linne och shorts och gnäller över att det är sååå varmt! 😉
Man måste också komma ihåg att skydda barnen från solen och ge dom mycket vätska. Linda tog och plockade fram några saker som var tänkt att tas fram när vi åker till Turkiet efter skolavslutningen. Vi hade inte kunna tänka oss att det skulle behövas hemma direkt.. Inte efter den här vintern med rekordmycket snö och kyla.

Birk har t.ex. fått på sig sin nya uv-keps. Så nu ser han ut som en bonde. Haha! Men kepsen är iallfall riktigt bra. =)

IMG_6888

Vi har varit ute och röjt på gården. Det är märkligt vad vintern kan göra att det blir rotigt. Man tycker ju att man städar undan på hösten så det ska vara fint innan snön kommer. Men av nån anledning verkar det skapas skräp, leksaker, trädgårdsredskap och annat kul under snön!? För när snön töar bort ser det alltid för hemskt ut på gården!
Vi har fyllt släpvagnen med saker som ska till återvinningen nu.. och mer finns det. Vart kommer allt ifrån?

IMG_6890

IMG_6893

IMG_6894

Det är svårt att få inspiration att göra så mycket inne när solen skiner och det är varmt. Men Linda fick ändå ett ryck och tog tag i  att möblera om i Nils och Signes rum. Vi sålde bort en garderob och köpte två expedithyllor istället. Flyttade en byrå och sängarna.. och nu ska det bara monteras persienner i fönstren. Vi har rullgardiner där, men det släpps in för mycket ljus ändå. Det medför att Nils och Signe inte kan skilja på dag och natt längre. Och då tro att det är läge att kliva upp 05.00 på morgonen.. Vilket INTE är läge tycker jag.. 😉

IMG_6884

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen.
Då blir det förberedelser inför förskolans dag som är på torsdag. =D
Barnen ska få baka bröd både imorgon och på torsdag förmiddag. Det ska dom få sälja och för pengarna ska vi sedan hitta på något kul. =)
Vi hade samma upplägg förra året. Då blev det Dunderlandet för förtjänsten. Får höra med barnen vad de vill hitta på iår. =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons