Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Man-cold!

Imorse vaknade Nils med feber igen.. Han hade feber i förrgår  men var feberfri hela dagen igår, så tanken var att han skulle med på förskolan idag.
Så blev det inte.. Febern tog omtag under natten. Så nu blir han hemma resten av veckan.
Idag har han varit gnällig och grinig mest hela dagen. Det spelar som ingen roll vad man gör så är det inte bra. Han vill inte äta, inte sova, inte leka.. har inte ro att sitta still i soffan.. Så.. vad gör man? Det är bara att finnas nära och härda ut.

Han lyckades somna till på soffan en stund mitt på dagen. Men det var inte speciellt länge. Doris tyckte det var en bra idé att gosa med Nils i soffan. Nils tyckte inte det var en lika bra idé. 😉
Han försökte putta bort henne.. men det fattade ju inte hon.. Haha.. hon tyckte nog bara det var trevligt att han klappade henne. Så hon slickade på hans hand.
Då tjöt det stora larmet från Nils! Det uppskattades alltså INTE att Doris försökte vara gosig!

Vi kan nog konstatera att Nils lider av en riktigt man-cold! 😉 De e inte lätt när killar är förkylda..

IMG_6335

IMG_6350

Birk däremot är ganska nöjd med tillvaron. Han ställer inte så stora krav på livet än. =)
Mat, sömn och en ny blöja mellan varven så är allt bra. Och mycket närhet förstås! Han vill gärna bli buren hela tiden. Då är ju bärselen toppen! Annars är det svårt att få något gjort på dagarna.

IMG_6339

IMG_6340

Nu ligger alla barnen och sover. Vi hoppas att dom får sova gott.. Nils också.. det brukar ju kunna bli knas med nattsömnen när barn är sjuka. =/

Så säger vi tack för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Fullt upp!

Äntligen landat i soffan, den där lugna veckan som vi trodde vi skulle ha i söndags kväll blev som sagt ingenting med. Fullt upp!

I dag har jag haft Nils hemma, han hade lite feber i går eftermiddag så han har fått vara hemma idag och ta det lugnt, har inte haft någon feber i dag så i morgon blir det förskolan igen. Han har iaf varit nöjd i dag, Stora maskiner har rullat på tv:n i princip hela dagen. Han har verkligen snöat in på traktorer och blir nästan sur om det råkar komma en lastbil eller någon annan maskin:)

I kväll har vi haft infomöte på förskolan ang öppningen av en ny avdelning och kom inte hem förrän klockan var närmare 20. Mötet gick bra men det kändes otroligt skönt att sjunka ner i soffan direkt, alla måsten fick vänta till i morgon, ska ju finnas att göra då också..

Nu ser vi fram emot morgondagen. Då ska det rockas sockor för att hylla olikheter på världsdagen för Downs syndrom. =)

Ha det gott.
Kramar Polyfamiljen

Annons

En lugn vecka.. eller?

Så var det måndag igen. Jag klev upp först i familjen för att åka ut till förskolan för att jobba. Innan jag åkte kollade jag igenom min kalender för den här veckan. Helt tomma blad.. hmm.. verkar oroväckande lugnt. 😉
Kom på att jag glömt att skriva upp föräldramötet vi ska ha imorgon, så jag fyllde i det.
Under dagen fick jag beställningar på smörgåsar till en utbildning tisdag, onsdag och torsdag. Fyllde på med det också. Fick förfrågan om en flyttstädning. Det ordnar vi givetvis. Så jag fyllde på kalendern..
På söndag är det flyktingloppet som jag ska åka. Skrev in det också.. och personalmöte på onsdag.. Beställning på fika till på fredag.. och nu börjar kalendern se ut som en normal vecka. 😉

Ute på förskolan lagade jag mat i vanlig ordning. Den här veckan beställde jag inga frysvaror. Det är dags för frysrensning igen. Så nu blir det till att laga av vad som finns. Idag serverades panerad fisk, panerad kyckling och falafel tillsammans med kokt potatis och stuvad spenat.
Imorgon blir det någon köttfärsrätt. Vad vet jag inte riktigt än. Ska se vad jag får ihop. =)

Vid 13.30 tog jag med min Nils och Signe och åkte hem. Nils verkade inte riktigt pigg, så det fick bli kortdag idag.

IMG_6319

IMG_6321

Hämtade upp Linda och gjorde en sväng till Granngården för att köpa frön och jord. Dags att plantera det som ska ut i växthuset till sommaren. =)
Vi åt middag och stökade på hemma.
Erik hämtade upp gåstolen från källaren för att se om Birk ville testa den. Men det verkar som att Nils och Signe var mer intresserade. Haha! 😉

 

IMG_6330

IMG_6332

När vi ätit och plockat bort fick jag ett ryck och bakade tekakor och kanelbullar. Det är på något sätt rogivande att knåda deg. =) Och sen får man ju gott kvällsfika också.

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons
Annons

Dåligt slut på skoterturen..

Den här helgen är vi hemma. Vi har varit borta alla helger sen vårterminen startade.. Mestadels i Åre, men även på bröllop i Östersund och för Vasaloppet.. och under veckorna har vi jobbat.
Så nu bestämde vi oss för att ta en helg hemma. Skönt att ta det lite lugnt och bara vara. Och kanske passa på att fixa lite.

Men det var lite konstigt att vakna i morse utan att ha en plan för dagen. Vad gör man med en ledig dag utan planering?
Åt frukost.. och sen gick vi runt och frågade varandra: Och nu då? Vad gör vi? Vad ska vi hitta på??
Vi kom inte fram till något att göra.. Så jag tog på mig snickarbyxorna för att ta tag i något som bara väntat på att göras nån gång.
Vi byggde en vägg till vårt sovrum för.. ja, för jättelänge sen.. lite drygt två år sen. Det gjorde att det inte fanns någon taklampa i hallen utanför sovrummet och att strömbrytaren till sovrumslampan var ute i hallen. Det skulle fixas såklart.. nån gång..
Vi köpte en lampa till sovrummet också.. för kanske ett och ett halvt år sen. En sån där Eos-lampa. Och den har legat i sin fina kartong sen dess.

Så idag! Äntligen! =) Kom gnistan som behövdes för att ta tag i det där. =)
Vad är det man säger.. Kvinnor behöver inte påminna sina män om saker som behöver göras varje halvår. Har han lovat att han ska göra det så gör han det tillslut! 😉 För ja.. Linda har påmint (tjatat;) om det här några gånger de senaste två åren.

IMG_6311

Nu sitter Eos-lampan på plats i sovrummet. Den har en strömbrytare på insidan av ingången till sovrummet.
Vi har ett eluttag vid golvet också.
Vi har även en lampa i hallen utanför sovrummet, även den med tillhörande strömbrytare på lämplig plats. =)

IMG_6313

IMG_7313

När eldragningen var klar sådär tre timmar senare begav vi oss ut för att få lite frisk luft.
Startade skotern och drog iväg på en kort sväng.

IMG_2018

IMG_2020

IMG_2021

IMG_2022

IMG_2023

IMG_2024

IMG_2025

IMG_2026

Efter en liten runda parkerade vi vid Rotnäset för att fika. Nils och Signe lekte och skottade snö och vi drack kaffe.
Försökte även tända en eld. Hade två tändare med oss.. MEEEEN!! Ett tips! Köp inte billiga j*vla skit-tändare för 10 kronor på nån billighetsaffär!
Ingen av tändarna fungerade!
Så det blev ingen eld.

När vi fikat klart skulle vi bara åka hem. En färd på några minuter bara.
Och då startade inte skotern. Elstart i all ära.. men ett startsnöre hade varit bra också.
Så vi fick ta till livlinan ”ring en vän”.
Vår vän kom med sin skoter och bogserade hem oss. =)
Det är vi väldigt tacksamma för! Tusen tack för hjälpen. =D
Är det såhär livet för en skoterförare är? 😉

IMG_7316

IMG_2027

När vi väl kommit hem blev det en lugn kväll.
Jag satte mig vid pianot med Birk en stund. Han sitter med där en hel del. =) Han har även börjat försöka sjunga med ibland.. När han gör det håller jag på skratta ihjäl mig för det är så gulligt! Måste försöka fånga det på film så ni får se! =)

IMG_6309

Nu tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons