Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Nu ska barnen inte kunna frysa!

Imorse klev jag upp vid 07.45. Hade ställt klockan på 07.30 men råkade trycka bort det.. så Linda frågade mig om tanken var att jag skulle kliva upp? =)
Och ja, det var tanken.. Så det var bara att masa mig upp ur sängen. Erik hade tydligen varit uppe ett tag redan med Nils och Signe som hade vaknat tidigt imorse. Han tog med dom till servicehuset för att inte väcka upp alla andra i husvagnen. Det var gulligt av honom! =) Han fick också med sig Isabelle då.. inte för att hon lever om så mycket på morgonen precis. 😉 Men hon är ofta vaken väldigt tidigt på morgnarna, så hon passade väl på att se chansen att få kliva upp.

Anledningen till att jag ställt klockan var att jag hade som plan att få med mig ungarna till skidbacken så tidigt som möjligt för att de skulle hinna åka slalom och jag hinna ta ett pass i längdskidspåret innan lunch. Vi kom oss iväg så vi var på plats runt 09.30 och jag hann med 35 km i skidspåret innan det var dags att åka till husvagnen för att hämta upp Erik, Linda, Nils, Signe och Birk. Sen hade vi bestämt träff med övriga barn på Åre torg klockan 13.00 för att äta på Max.

IMG_5889

Igår när vi åkte hit köpte vi två par Luddan. Ett par på Team Sportia i Strömsund.. Det var de enda de hade inne i rätt storlek för Nils och Signe. Det andra paret hämtade vi hos tillverkaren ‘Winter Life’ strax utanför Lit. Idag fick Nils och Signe testa skorna för att se om dom verkligen är så bra som vi hoppas! Skor av ull måste ju vara varma!

Vi köpte nya handskar också för att de inte ska frysa om händerna. Även dom med ull. Nu ska vi väl kunna vara ute utan att riskera att de fryser!?

IMG_5891

Här har Signe gjort sig redo för utevistelse under eftermiddagen! Haha! Handskar och skor på! Resten var tydligen inte så viktigt. 😉
Som tur var hade hon fått lite hjälp när jag kom till husvagnen så de var helt redo med underställ, fleece och overall också. =)
Birk han sov..

IMG_5893

Strax efter klockan ett parkerade vi vid Åre torg och där var våra kära barn. Så lunchade vi tillsammans på Max.
Jag tog den största hamburgaren för att kompensera de kalorier som gick förlorade i skidspåret. =)

IMG_6995

Efter lunch gick vi en sväng på byn medan barnen åkte skidor en stund till.
Innan vi åkte tillbaka till husvagnen gjorde vi ett stopp på godisaffärn. Barnen blev glatt överraskade.
Där inne fanns en kyl med Nocco. Elliot började genast tjata om det. Det tjatas om Nocco så fort man ser det. Men det är väl en energidryck som jag förstår det.. inte allt något för barn.
Och vad är grejen? Jag brukar föreslå att du kan väl köpa en helt vanlig läsk. Men det funkar inte..
Det blev ingen Nocco idag heller. Tycker inte barn behöver energidryck.
Men det kanske är någon slags cool grej det här med Nocco?

IMG_6996

IMG_6997

IMG_6998

IMG_6999

Dagen avslutades med middag och lördagsmys. =)

IMG_7001

Tack för en härlig dag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Luddan – varma barnskor!

Nu står vi i startgroparna för att åka till husvagnen i Åre igen. Jag åkte från jobbet vid tolv för att åka hem och hjälpa Linda med den sista packningen.
På vägen hem svängde jag in på Team Sportia för att försöka lösa det här med varma vinterskor till Nils och Signe. Två par Luddan i storlek 23 får det bli!
Problemet var dock att det bara fanns ett par på lager just nu. Tog dom och hoppas nu på att det ska lösa sig med det andra paret under dagen.
Dom ringde till tillverkaren i Lit för att se om det gick att lösa. Fick dock inget svar.. Så nu väntar jag på att tillverkaren ska höra av sig och hoppas på att vi ska kunna hämta upp ett par där påväg till Åre. Håll tummarna! =)
Vore ju trevligt om vi kan vara ute utan att Nils och Signe ska frysa om fötterna.

För övrigt så känns det som vanligt att man glömt hälften när man ska åka nånstans.. 😉
Men det brukar ju lösa sig tillslut.

Nu väntar vi på att barnen ska komma hem från skolan och Erik från jobbet. Sen åker vi!
Så hoppas vi att det inte blir lika kallt den här helgen som det var förra.. då var det inte så spännande att vakna upp till -26 grader på söndag morgon. =/

Ha en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Skor av ull?

Torsdag.. en helg vanlig torsdag.. iväg för att jobba, umgås med barn och laga mat.. =)
Fortsätter frysrensningen på förskolan.. så torsdagsmat skulle göras.. hmm.. torsdagsmat.. de e väl tråkig mat? En anställd frågade om jag kunde göra nån lyxigare mat för att göra en annan anställd glad då hon haft en lite taskig start på dagen. Hon kom till jobbet glad i hågen i tron om att hon började klockan 07.00.. för att inse att hon började klockan 10.00 idag. Hade läst på fel vecka på schemat!

Självklart fixar jag det! Lite lyxig mat en vanlig torsdag för att göra de anställda och barnen glada!
Rotade runt i frysen, kylen och skafferiet några varv. Fick ihop honungskryddat kött, ungsrostade rotfrukter, sallad och hemgjord bearnaisesås. Helt okej för en torsdag. =)

IMG_6991

Efter lunch gick jag ner i gymmet och körde ett pass på roddmaskinen. 45 minuter rodd blev det idag. Alltså.. den där roddmaskinen har jag skrivit om förut. Det är ju så otroligt tråkigt att ro på den. Det är lika mycket mental träning som fysisk. Det gäller att ta sig genom passet utan att ge upp för att det är såååå tråkigt. =)

Efter dagens arbete och träning tog jag och Linda en sväng på byn. Vi kollade efter skor till Nils och Signe. De fryser om fötterna i alla skor de har. Nu ska vi till Åre i helgen igen och vill kunna vara ute utan att de ska frysa.
Fick tips om dessa skor i ull på sportaffären:

luddan barnskor

Luddan heter skorna och tillverkas i Lit.. de ska visst vara bra. Med dubbla ullstrumpor kan man väl omöjligt frysa i dom här skorna? Är lite fundersam dock på om skorna blir blöta? Känns ju konstigt med skor i ull.. utan ett vattentätt lager.
Hmm.. någon som har erfarenhet av dessa skor? Eller liknande skor tillverkade av ull. Tacksam för all feedback! =)

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Mer givande dagar!

Så var onsdagen över. Snart helg igen! 😉
Idag hade vi ett mycket givande möte på förskolan där jag introducerade nytt schema både för upplägget av hur dagarna ska se ut på förskolan och schema för personal för att använda resurserna på bästa möjliga sätt.
Linda satt igår och pusslade med det här för att få ihop det. Att lägga schema är inte det lättaste precis. Men nu har vi arbetat fram en struktur som vi tror kommer innebära lugnare och mer givande dagar för alla på förskolan. =) Så får vi låta det gå några veckor och sedan utvärdera det.

Efter jobbet åkte vi för att fira ett av mina syskonbarn som fyller 5 år idag! Hurra hurra! =D

IMG_5873

Under dagen har Linda städat och fixat ordning i den mån det är möjligt med Birk som kräver sitt. =) Några blommor och ett ljus på bänken är bra mycket finare än berg av disk. 😉

IMG_5877

IMG_5878

Vi köpte skålar igår. Varje gång vi ska ha kalas och servera glass uppstår samma problem. Vi har inte skålar så det räcker. Vi får ta fram ett hopplock av olika skålar och fat för att få ihop det. Så nu tog vi och köpte ett gäng skålar. =)

Linda hade beställt klänningar.. Det är inte något som finns i hennes basgarderob. Men nu var det läge att köpa något snyggt att ha på sig. Vi är bjudna på bröllop nästa månad och då känns klänning som det enda rätta. Hon beställde två olika klänningar för att ha valmöjlighet. Inga stora förhoppningar om att någon skulle kännas bra.. men hör och häpna! Båda klänningarna passade och såg bra ut! Så då var det bara att behålla båda! =)

IMG_5875

Nu är de dags att natta kudden och se fram emot morgondagen och vad den har att erbjuda! =)

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamljen

 

Annons

Tvillingar

Vi har ju fått äran att få tvillingar 2 gånger, först Elliot & Alexander som nu snart fyller 13 år, och sedan Nils och Signe som snart är 2,5år. Det är verkligen något speciellt att få två bebisar på en gång, det går inte att jämföra med att få 2 barn tätt som många ofta vill jämföra det med. Att få tvillingar innebär oftast att man har 2 bebisar på samma gång med ungefär samma behov vid samma tidpunkt under iaf de första åren. Nu menar jag inte att dom alltid vill bli burna eller få ny blöja samtidigt utan att dom går igenom utvecklingsfaser och liknande ungefär samtidigt. Man kan helt enkelt känna sig otillräcklig vid vissa tillfällen, speciellt när man är själv med dem, men det blir lättre och lättare skulle jag vilja säga, svårast är det från födseln och fram till att dom kan börja förflytta sig själva (då uppkommer andra problem :) ) Men det är inte alltid så enkelt att få två hysteriska bebisar lugna med bara en famn så att säga. Nu har vi haft otrolig tur med båda våra tvillingpar, dom har sovit väldigt bra hela tiden så vi har egentligen inget att klaga på så. Tröttheten att behöva vakna och mata på natten kommer man ju oftast inte undan oavsett om man får ett barn eller tvillingar.

Vi är med i endel tvillinggrupper på Facebook och just nu kom funderingen upp hurvida folk gör om bara en tvilling blir bjuden till något. Mamman som skrivit funderade på hur den andre föräldern egentligen tänkte då den bara bjöd ett barn att komma hem och leka hos en kompis efter förskolan en dag, hur skulle hon bemöta detta och vad skulle hon säga? Jag inkl många fler tyckte inte det var något att bråka om, vill ett barn leka med tvilling1 så låt det barnen göra det medan denna mamman inkl några till tyckte att antingen ska båda tvillingarna få komma med och leka eller så blev det ingen lekdate alls. Alltså dom värnade mer om tvillingskapet i sig än det enskilda barnet. Tvilling 1 som blivit bjuden fick alltså inte leka med en kompis efter förskolan för att tvillingsystern och blivit medbjuden. Låter helt galet i  mina ögon. Tvillingar har oftast ett helt annat band än ”vanliga” syskon men det betyder ju inte att dom måste leka med exakt samma kompis vid varje tillfälle.

Här hemma kan vi ju inte bara för att en kompis ringer och vill leka med Alexander säga att ja ni kan leka men då måste Elliot också få följa med.

I en familj eller iaf i våran familj tar men med dom barn som passar bäst för det man ska göra om nu inte alla ska med vill säga. Vi delar inte upp dem för att dom är tvillingar eller inte. Oftast (gud förbjude) delas dom upp i pojkar och flickor för att dom helt enkelt gillar samma saker. Men att säga att nädu Signe du kan inte följa med och köpa blommor i dag för Nils vill inte följa med, det skulle aldrig hända.

Om Moa vill leka med en kompis tvingar vi ju inte med Isabelle eller tvärt om  heller. När det gäller kompisar måste dom få leka med dom de vill utan att behöva känna att någon annan måste med ”bara för att” Både våra tvillingar och enligar har således olika kompisar som dom är och lekar hos. Sen är det annat då dom är hemma hos oss, då blir det oftare at dom lekar tillsammans allihopa, men det är ju på deras eget initiativ så att säga.

Oavsett om man är tvillingar eller bara syskon så måste man få vara en egen individ också, tvillingar är något man är hela livet även om man gör saker på var sitt håll ibland. När det gäller kompisar måste dom få leka med vem dom vill oavsett om dom har en tvilling, är det inom familjen ge alla barn samma förutsättningar att få vara med så dom kan få välja själva helt enkelt.

Ni andra som har tvillingar, hur resonerar ni kring detta med kompisar?

 

annons