Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

1000 saker att göra..

Idag kändes det som vårvärmen kom! Redan när jag åkte på jobbet imorse vid 07.30 var det soligt och varmt ute. =)
På förmiddagen jobbade jag på i köket och Erik i barngruppen.

Under tiden gjorde Linda sig iordning och tog en promenad i vårsolen ut till förskolan. Hon och Birk kom dit strax efter lunch. Linda hjälpte till med påklädning av barn innan vi satt oss i veckomöte med personalen.

IMG_6656

IMG_6657

IMG_2207
Äntligen har vi sett tussilago! Det betyder väl att våren är här!? =)

Efter avslutat veckomöte förberedde jag mellanmål. Jag hade bakat bröd på förmiddagen, så det blev smörgåsar ute i solen på eftermiddagen.
Linda och jag åkte hem för att ha en anställningsintervju vid 15.30.. och sen var det dags för middag.

IMG_6662

Fick besök av min syster med familj efter middagen. Det var mycket välkommet! För egentligen hade vi tusen saker att göra.. men det var bara så skönt att sitta ner och dricka kaffe istället! =D
Dom där tusen sakerna kan vänta en dag eller två till. 😉

Den enda vi sedan hann med var att åka till affären för att handla inför helgen. En lagom övning för kvällen.

Nu tackar vi för idag och ser fram emot fredag!

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Tillsyn av förskolan.

Idag blev det ännu en intensiv dag. Klev upp 06.45, duschade klädde på mig.. Tog upp Nils, Signe och Birk.. bytte blöjor och tog fram kläder till dom. Borstade tänder och fixade oss iordning för att åka. Linda klev upp hon också.. packade iordning Birks skötväska.

Vi skjutsade Birk till en kompis som varit snäll och ta på sig att vara barnvakt under förmiddagen.
Sen åkte vi ut till förskolan och anlände 07.50.
Vi förberedde lunchen medan de övriga åt frukost.. Linda kokade kaffe och förberedde för möte med tre personer från kommunen.
Tillsyn av förskolan var dagens uppdrag! Dom vill se så vi följer föreskrifterna och har en god kvalité i förskolan. Mötet tog drygt två timmar inklusive rundvandring.
Sen verkade alla nöjda och glada. =)

Lunch.. förberedelser av mellanmål och sen åkte vi och hämtade Birk. Efter det väntade ett par timmars kontorsjobb.
15.30 åkte vi för att skjutsa hem barn från förskolan och hämtade Nils och Signe.

IMG_6652
Såhär mycket snö har vi kvar utanför köksdörren.. tinar kanske bort till midsommar eller så? 😉

Middag.. och ompackning av Birks skötväska. Han skulle få umgås med sin moster och hennes familj ett par timmar. Vi skulle på föreläsning tillsammans med förskolans personal. Jesper Caron föreläste om hur vi ska må bättre. En mycket givande föreläsning med många bra tips om hur alla kan förbättra sina liv! Det här ska vi ha i åtanke framöver för att få en så bra arbetsplats som möjligt. =) Ett glatt arbetslag som strävar framåt.

IMG_7485

När föreläsningen var över och vi hämtat Birk var klockan 21.15.
Så var den dagen slut. Puh! 😉

Tack för idag, slut för idag.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Investerat i fonder.

Idag blev det inget arbete på förskolan för min del. Linda och jag hade ett möte inbokat i stan under förmiddagen, så vi tog med oss Birk och åkte dit.
Erik tog med Nils och Signe ut på förskolan och jobbade där hela dagen.

När vi ändå var i stan passade vi på att räta ut några ärenden. Det gäller ju att passa på när man inte är in dit så ofta.
Uppdrag vårskor till barnen! In på några olika affärer för att leta det. Hittade skor till Moa och Isabelle. Oscar, Elliot och Alexander köpte vi inga skor till.. vi kom på att dom är för noga med skor och kläder nuförtiden. Så det är bäst att dom får vara med och välja själva.
Nils och Signe har redan skor.. och Birk behöver inte några än.

Vi var in på inredningsbutiker för att få inspiration till det nyrenoverade köket.. och altanen.. och resten av huset. =) Vi köpte inte speciellt många saker idag. Känns bra att inte förhasta oss och köpa saker som ändå inte kommer till nytta.

Sommarkläder till barnen var det också.. och byxor till Alexander. Jäkla ungar å växa hela tiden! 😉

IMG_6648

Som avslutning tog jag och investerade i fonder.
Kalvfond och viltfond närmre bestämt. 😉
Och en del andra saker på mataffären.

När vi väl var klara hade klockan rusat iväg.. som vanligt när man ”bara ska göra några ärenden”..
16.15 styrde vi hemåt igen.

IMG_7474

När vi kom hem var Nils ute och skottade.. Hans favoritsyssla.
Ska bli spännande att följa hans beteende de närmsta veckorna när snön smälter bort. Undrar om han blir förvirrad, frustrerad, arg eller ledsen när snön är borta? Eller om han accepterar det och bara går vidare?
Förhoppningsvis börjar han skotta sand och jord eller något annat material som finns kvar. =)

IMG_2190

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen. =)
Tillbaka till rutinerna med arbete på förskolan!

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Grillpremiär!

Idag har vi fortsatt att pilla på med köket. Det kändes ju nästan klart igår när kaklet satt på plats. Men det finns många timmars jobb kvar när man tror att man är klar.
Vi har torkat av kaklet igen.. torkat bänkar, torkat skåp och lådor.. fläkten skulle upp ovanför spisen. Så.. borra i kakel. Hmm.. bara att testa och hoppas att kaklet inte spricker. =)
Efter lite möda fick jag hål på kaklet. Men så hade vi ingen plugg hemma.. så det fick Erik köpa. Borrade hål i väggen för att leda ut röret från fläkten och monterade upp ett sånt där galler på utsidan.

Och golvet.. herre Gud vad skitigt det var! Vi har nog skurat tio gånger idag för att få bort allt vi spillt under kaklingen.
Det fattas fortfarande nya elkontakter, lister, nån hylla som ska upp, gardiner och lampor i fönstren. Ja, som sagt.. många timmars jobb som finns kvar..
Men nu kan vi ju använda köket iallafall. =) Och fint blir det!

IMG_6647
Köket ser inte ut som det perfekta Instagram-fotot än.. men vi är ju en bit påväg iallafall. 😉

IMG_7470
Signe pekar ut vart det är skitigt så jag vet vart jag ska städa. 😉

Även om vi spenderat mesta delen av dagen i köket så har vi hunnit njuta av solen och värmen också. Vi åt lunch på altanen, drack kaffe med mina föräldrar och till middagen drog Erik fram grillen! =)

IMG_2184

IMG_2185

IMG_2186

IMG_2187

IMG_2188

IMG_2189

Nu ser vi fram emot många härliga dagar med middag och mys på altanen. (Som också har en del jobb kvar..;)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

 

 

Annons

Förskola – Här diskuterar vi allt!

Idag råkade jag ta lite sovmorgon. Alla andra hade tydligen klivit upp innan jag.. men det hade inte jag märkt. Efter att jag somnade igår kväll sov jag så djupt jag bara kunde. Har inte vaknat under natten.. låg i samma ställning när jag vaknade imorse som när jag somnade igår kväll.
Det var Linda som kom in och undrade om jag skulle vakna nångång där vid 09.00.. Så det var bara att försöka vakna då. =)

När jag väl masat mig ur sängen och till köket för att dricka morgonkaffe började jag vakna till. Men det var segt idag.
Två koppar kaffe senare så var jag nästan människa igen. 😉

Så var det bara att ta tag i den här dagen.
Den där kaklingen av köket kändes hänga över mig.. Så jag drog på mig skickarbyxorna och började mäta och skära kakel. Det var bara dom här tråkiga bitarna kvar som måste skäras och sågas.
Har pillat på med det hela dagen! Med paus för lunch och middag då.

IMG_6635

Både lunch och middag serverades på altanen idag! =) På skuggsidan visade termometern +7 grader. Typ högsommarvärme i våra mått mätt. Haha! Och solen sken på södra sidan av huset! Så det var superhärligt att kunna sitta ute och äta!

IMG_6636

IMG_7467

Jag satt sista biten kakel runt sju på kvällen. Skönt att det var klart!
Nu skulle vi bara foga också. Hur svårt kan det vara? Och hur lång tid kan det ta? Borde ju inte vara nåt långdraget precis..?

Blandade fogmassan och satte igång.. Men fogmassan blev hård ganska fort.. Hmm.. svår att få in i fogarna. Blandade i lite mer vatten för att få den smidigare att jobba med. Linda hjälpte till med fogningen. Jag kletade in fogmassa och hon torkade efter.
Tungt jobb alltså! Och fogmassan hårdnade snabbt igen.. så jag blandade i mer vatten. Och skyndade mig att kleta i alla fogar.. och Linda kämpade på med att torka och skrubba.
Erik kom och hjälpte till han med. Läge att jobba lite snabbt och effektivt för att få till det här!

Klockan 21.30 var vi klara! Hade då fogat och torkat allt.
Tog lite länge tid än beräknat.. Som vanligt. 😉

När vi var klara med detta firade vi med ett glas vin! Det var vi tametusan värda efter en hel dags svettigt arbete med detta kakel! =)
Sen blev det en dusch och soffhäng. Skönt att sätta sig en stund och koppla av innan läggdags. =)

IMG_6641

För övrigt så har jag startat upp en ny grupp på Facebook.
Har varit medlem i en grupp där man diskuterar kring förskolan ett bra tag. En ganska välkänd grupp med många medlemmar. Det är väldigt givande att se vilka ämnen som lyfts inom förskolans värld och kul att följa diskussioner och ge sin syn på olika ämnen.
Problemet med den gruppen är att administratörerna snabbt låser trådarna om man börjar diskutera något.. eller avvisar ens inlägg om de anser att det inte är relevant för förskolan enligt dem..
Så fort där är en intressant diskussion så lägger sig administratörerna i och stänger ner diskussionen. Väldigt störande måste jag säga!!
Så därför startade jag en grupp som heter: Förskola – Här diskuterar vi allt!

Där är det tillåtet att diskutera alla ämnen som rör förskolan! Utan att admin ska stänga ner diskussionerna! =)
Välkomna in i gruppen. =D

Skärmavbild 2018-04-14 kl. 23.47.07

Nu tackar vi för idag och ser fram emot söndagen!

Kramar Hampus
Polyfamiljen