Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Cruising-träff.

Idag var det något svalare. Endast 19 grader när jag klev upp. Några moln på himlen. Ganska skönt faktiskt. =) När jag kom till förskolan 07.40 hade det stigit till 20 grader. Å sen steg det ett antal grader till under dagen. Så i slutändan var det ganska varmt ändå.. Men molnen på himlen fanns kvar mer eller mindre hela dagen. Helt okej!

Det var rätt skönt att det var lite svalare idag eftersom jag hade bokat in bakning mest hela dagen. Bakade bröd på förmiddagen och fikabröd på eftermiddagen. Vi behövde bröd till förskolan och till kvällen då vi skulle få finbesök av cruising-klubben. =)

IMG_3781

Det är rätt lugna dagar vad det gäller antal barn på förskolan nu i juli. Erik och personalen var ute med barnen. Under förmiddagen gjorde dom en utflykt till bystugan för att leka och under eftermiddagen var dom nere vid lusthuset. Däremellan kom dom in för att äta lunch.
Även Birk var med på förskolan idag. Lite för-inskolning.. han har ju inte fyllt 1 år än.. men han smälter fint in och leker han också. =)

IMG_3782

Efter avslutad arbetsdag och middag åkte Linda, Moa och jag ut till förskolan igen föra att förbereda mottagandet av cruising-bilar. Vi blev tillfrågade att ordna med fika den här torsdagen.. och ett sånt fint erbjudande kan man ju inte tacka nej till. =)
Parkeringen fylldes av fina gamla bilar. Ur bilarna klev fikasugna människor. =) Vi jobbade på med att servera kaffe, saft, smörgåsar och fikabröd i drygt en timme.
Ett kul inslag i vardagen! Det här gör vi gärna om. =)

IMG_8225

Kom hem vid 20.00.
Soffläge! 😉

Nu tackar vi för idag och taggar inför fredag! =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

När livet ger dig citroner..

Så var det redan onsdag! Värmen håller i sig och man gör allt för att överleva i värmen. Alla projekt som att städa, tvätta och fixa står för tillfället stilla! Vi har ersatt det med att bada, äta glass och sitta i solstolen vid poolen! Allt för överlevnaden. 😉

Igår jobbade jag och Linda på förskolan under förmiddagen. Linda fixade picknicklunch som skulle med till badstranden. När personal och barn lämnat förskolan för ännu en heldag ute passade vi på att städa och fixa på förskolan. Vi började med en del förberedelser inför öppningen av den nya avdelningen. Vi flyttade skåp från kapprummet. Det som är kapprum idag ska användas till samlingsrum i den pedagogiska verksamheten med barnen.

Vi åkte från förskolan efter lunch. Linda hade en tid hos tandläkaren 12.30. Dumpade henne där och åkte för att uträtta några saker. Skräp till återvinningen, pantade burkar och flaskor.. och tog en glasspaus i skuggan! Det var ungefär vad man orkade ute i den stekande solen mitt på dagen. =)

IMG_8192

Kvällen tillbringades ute på altanen. Bad, vattenmelon, en öl och lite pianospelande. Pianot står kvar på altanen sedan i lördags då jag använde det under ceremonin. Det ska ju såklart bäras in igen.. men det har inte blivit av. Å så är det ju rätt trevligt att ha ett piano ute vid poolen. Hoppas vi inte stör grannarna allt för mycket baran. =D

IMG_8204

thumbnail_IMG_7619

thumbnail_IMG_7623

IMG_8205

Idag blev det arbete hela dagen. Öppnade förskolan vid 07.30. Åt frukost vid 08.00 och sen packade vi oss iväg. Vi tog med barnen hem till oss för att bada i poolen och äta lunch här.
Efter lunch gick vi till fontänparken. Där var det onsdagskul. Fiskedamm, hinderbana, bollkastning, det bjöds på popcorn och fanns hoppborgar. Ett trevligt inslag i Strömsund på onsdagar mellan 12-14 under sommaren. =)

När onsdagskul var över gick vi tillbaka hem till oss. Mer bad i poolen! Till mellanmål serverade vi frukt och citronvatten. Mellanmålet fick stå framme resten av eftermiddagen så barnen kunde dricka och äta fritt. Det behöver dom i den här värmen!

Citronvatten kan vi nog dricka hela sommaren ut som det ser ut.. Om vi  inte hittar på något mer att göra av citronerna.. På grund av en liten miss i en beställning fick vi lite väl många citroner.. Vi skulle ha 20 citroner.. och fick 20 kg citroner..

Men men.. när livet ger dig citroner.. gör lemonad! 😉

IMG_8216

IMG_8215

När arbetsdagen var slut åt vi middag.. efter middagen åkte vi till syrran och hälsade på. Svängde in på affären och köpte med oss två paket glass på vägen dit.
Lagomt kvällsgöra.. äta glass nere vid sjön! =)

 

thumbnail_IMG_7627

Nu tackar vi för idag!
Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons
Annons

Bilder från vårt bröllop! =)

Här kommer massa bilder från vårt bröllop vi hade i lördags.
En ceremoni för att försegla vår kärlek till varandra. En dag att fira kärleken och att det är okej att leva som man vill. Vi får ju inte gifta oss enligt svensk lag.. men vi förtjänar minsann ett bröllop och en fest precis som alla andra! Så vi ordnade det på vårt eget vis. =)

IMG_8164
En timme innan ceremonin sprättade Linda en flaska skumpa. En fördrink och uppladdning inför ceremonin.

IMG_7557

Moa övade på den dikt hon skulle läsa.

”Kärleken kommer och kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Med er vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.

Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.”

Hon läste den så fint för oss inför alla gäster. <3

IMG_7558
Vi hade ordnat med tält och stolar på altanen. Mycket trevligt ställe att ha ceremonin på.

IMG_7587

Jag övade på en låt jag skulle sjunga för Erik och Linda under ceremonin.
Gräsö brudmarsch.. fast jag var tvungen att skriva om texten såklart.. den var visst inte gjord för tre. Men nu finns en text för det om någon skulle behöva. 😉

IMG_7588

IMG_7565

IMG_7580

Ballonger till dekoration och ballongsläpp.

IMG_7586

IMG_7563

Linda band sin brudbukett själv.
Vita rosor, brudslöja, gröna blad och björkris.
Mycket enkelt och vackert!

IMG_8159

Festlokalen förberedde vi tidigare i veckan.

IMG_8160

IMG_8156
Häromdagen sågade pappa till dom här tårtfaten av en björkstubbe. Vi ville ha mycket natur i vår dekoration.

DSC_1634
Vi hade ingen gästbok.. vi körde istället med en gästtavla där gästerna fick skriva på ett hjärta av trä och släppa ner i den här ramen. =)

DSC_1659
Några glas bubbel serverades under dagen och kvällen.

 

DSC_1682

Såhär  blev det mer våra björk-tårtfat. Otroligt nöjd med dom! =)

DSC_1690

DSC_1699
Under festen hade vi lite lekar. Tipsrunda, föräldrafrågor, bordsbingo och musikquiz. Det håller festen igång och höjer stämningen ganska mycket med såna inslag. =) Här står jag och redovisar tipsrundans rätta svar.

IMG_0229

Vi hade ett ballongsläpp strax efter ceremonin. Som en symbol för att det är fritt att leva som man vill släppte vi ballongerna fria.
Vi upptäckte även att ballonger med snören ser ut som spermier som simmar när de flyger upp… men ja.. det bjuder vi på! Det blev några skrattattacker bland gästerna. 😉

IMG_3671

IMG_3683

Vi hade bokat in en bröllopsfotograf. Så vi åkte iväg en timme för att fotograferas medan gästerna fick dricka bubbel, äta snittar och mingla.
Eftersom vi skålat i bubbel kunde ju ingen av oss köra.. så vi fick åka i fotografens raggar-Volvo! Fasen mycket mer värt än att hyra in nåt finare. 😉 Hahaha!

IMG_3684

Här är festen i full gång.
Kvällens meny var:

Förrätt
Ceviche – Räkor, avokadokräm, limesyrad rödlök, kokosmjölk och sriracha

Varmrätt
Oxfilé och helbakad rotselleri. Champagnefrästa  äpplen, sparris och bönskidor. Toppat med ädelost och valnötter. Rödvinssky.

Dessert
Vispad jordgubbspannacotta.

Tårta
Fräsch sommartårta med smak av vit choklad och röda bär.

IMG_3685

IMG_3686

IMG_3689

 

 

IMG_7590

IMG_7591

IMG_7597

IMG_7599

Vi hade inte väntat oss några presenter. Men alltså.. wow vad mycket fint vi fick!
Tusen tack alla!

IMG_8165

IMG_8171

IMG_8173

Vi hade en fantastisk dag!
Känns så skönt att få fira sin kärlek och att våra nära och kära tar det på allvar.
Vi hoppas givetvis på att vi ska få gifta oss ”på riktigt” en vacker dag. Men det lär dröja några år kan man ju tänkta sig..

Länge leve kärleken! Hurra, hurra, hurra!! =D

Stora kramar
Polyfamiljen

Annons

Utflykt till badstranden.

Ännu en fantastiskt dag med strålande sol och högsommarvärme!
Jag öppnade förskolan vid 07.00 imorse. Satte igång en deg till bröd och började förbereda picknick-lunch samt plocka fram frukost till klockan 08.00.  En av våra anställda började också 07.00 idag. Hon tog tag i att dammtorka i fönster medan vi väntade på att barnen skulle komma.
Idag kom första barnet 07.45. Så det var en lugn morgon.

Efter frukost packade jag iordning picknickkorgen för att skicka med på en utflykt. Alla barn och personal tog sig till en närliggande badstrand och tillbringade hela dagen där. Dom badade, lekte, åt lunch, utforskade stranden, åt mellanmål och hade en underbar utflyktsdag.

IMG_3661

När dom gått iväg där strax efter 09.00 tog jag tag i städning. Moppade golv, städade av i köket, städade toaletter och annat kul. 😉
Vid 11.00 hämtade jag Linda och Birk. Så åt vi lunch tillsammans innan vi fortsatte med städning och fixande.
Det är ju som skönt att kunna städa lite grövre när det är lugnt på förskolan. Även om det hade varit skönare att följa med på utflykten till stranden. Men men.. vad är väl en bal på slottet. 😉 Huvudsaken barnen hade en härlig och givande dag. =)

13.00 hade vi möte med det regionala skyddsombudet och kommunal för uppdatering inför öppnandet av den nya avdelningen. Vi utbytte lite information och drack en kopp kaffe.
Mötet tog ungefär en timme och vi har bokat in ett möte tillsammans med skyddsombudet där personalstyrkan ska vara med också. Så att alla är med på tåget när vi drar igång till hösten.

IMG_7528

Efter mötet åkte vi för att uträtta några saker till helgens bröllop. Hämtade bord och stolar som vi hyrt, kikade in på ett par loppisar för att komplettera upp i servisen som ska användas.
Vi fixade ett presentkort hos en naprapat också. Tillsammans med syrran gav vi det till svågern som fyller år idag.

Efter middagen åkte vi dit för att fira honom. Härligt att sitta ut och fika i det vackra vädret. =)

IMG_7538

IMG_8138

IMG_8139

När vi kom hem igen vid 18.45 var det läggning av barn.
19.00 möte med solisten som ska förgylla lördagens ceremoni med sång. =)
20.00 vattna växthuset
20.30 krascha i soffan. 😉

Så tackar vi för denna dag!
Imorgon väntar nya äventyr.. Först jobb på förskolan, sen in till ögonmottagningen i Östersund med Nils och Signe.. Tar med mig Birk och Moa också. Linda ska fixa ögonfransarna.. Erik får jobba på förskolan hela dagen..
Sen blir det eventuellt möte med bröllopsfotografen på kvällen.
Inte så mycket att göra imorgon alltså. 😉

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons