Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Bebisen ska heta…

Hurra hurra hurra! Idag är det morsdag! Stort grattis till alla mammor som gör ett bra jobb! Alla mammor som offrat sina kroppar för att föda liv!
Vi är otroligt glada för alla våra barn och jag är stolt och tacksam över Linda, vår familjs mamma! <3

Att bli välsignad med att få barn är ingen självklarhet eller rättighet på något sätt. Vi har verkligen kämpat för varje barn som ska bli till. Inte minst för vårt senaste nytillskott. Hela graviditeten har varit ett orosmoment som slutade väldigt dramatiskt. Men vi fick vår belöning – ett friskt barn. =)
Det kanske är svårt att sätta sig in i vilket helvete vi gått igenom med den här graviditeten. Ni är många som har stöttat oss hela vägen och det är vi väldigt glada och tacksamma över! <3

Det har kommit några enstaka kommentarer som varit väldigt negativa. Till dig som kommit med nedlåtande och taskiga kommentarer vill jag bara säga F*CK YOU! Du har ingen som helst aning om vilken drivkraft Linda har! Du har ingen förståelse för våra känslor över huvud taget.

Barnet mår bra och Linda har återhämtat sig efter förlossningen. Idag fick hon fira morsdag med ytterligare ett barn! Hurra! =) Grattis till Supermamman! <3

thumbnail_IMG_1645

Idag åkte Erik in till Östersund med barnen. Det var många förväntningar i luften kan man säga! Det skulle bli så kul att se hur alla reagerade på sin nya lillebror. =)

Precis när Erik anlände till stan så var det lite mycket på gång inne på neo-iva. Jag satt med bebisen i famnen och Linda satt bredvid. Ett akutlarm gick och en ny bebis skulle komma till avdelningen.
Linda blev utskickad och jag fick sitta kvar med hörselkåpor bakom en skärm. Det har med sekretess att göra såklart.
Det var ganska mycket som hände kring den nya bebisen och jag tror att den fick flygas iväg till något större sjukhus ganska snabbt.

Under tiden jag satt där med bebisen mötte Linda upp resten av familjen och dom gick ner till cafeterian och köpte korv och glass.

IMG_1449

IMG_1450

IMG_1453

IMG_1445

En stund senare släpptes dom in på salen där jag satt. Helt underbart att få sitta där och ta emot syskonen. =)
Nils, Signe och Birk va lite fundersamma på vad det var jag hade där i famnen. 😉
Birk blev sur för att jag gömde bebisen under en filt. Haha! Han ville ju se hela!

IMG_1454

thumbnail_IMG_1760

Jag lämnade över bebisen till Erik så han fick sitta och mysa också. =)
Och nu var det läge att diskutera det här med namn. Nu när vi äntligen var samlade och alla fått träffa lillebror.

Efter en kort överläggning var vi eniga. Han ska heta Ture. =)
Det är alltid svårt att bestämma namn tycker jag. Det är som så overkligt på något sätt. Men Ture känns helt rätt! =)

thumbnail_IMG_1761

thumbnail_IMG_1762

Medan Erik satt med Ture tog jag och Linda med Nils, Signe och Birk till lekterapin. Där finns mycket kul att leka med. =) Elliot följde med han också medan Moa stannade kvar hos Erik och Ture.

thumbnail_IMG_1764

thumbnail_IMG_1769

Vi avslutade med att åka iväg för att äta middag tillsammans innan Erik åkte hem med barnen igen.
Sen har Linda suttit med Ture några timmar. Mycket hud mot hud idag. Det är bra! =)

thumbnail_IMG_1778

thumbnail_IMG_1779

Så tackar vi för idag!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Flytten till Östersund gick bra!

Imorse fick vi besked om att flytten av bebis (som fortfarande inte fått något namn;) skulle ske klockan 11.00. Vi var ner till neo-iva som snabbast för att prata med personalen och säga hejdå till grabben.
Sen packade vi ihop våra saker och gick ut till bilen. Innan vi kunde lämna Umeå var vi tvungna att åka till campingen för att hämta lite saker i husvagnen samt ställa iordning den för att bli hämtad. Eftersom vi hade fel bil i Umeå kunde vi inte dra hem den idag. Planen var att vi skulle byta bil med Erik innan flytten till Östersund så vi kunde dra med husvagnen hem.
Nu gick ju allt lite snabbare än beräknat, så det hann inte bli något bilbyte.
Så husvagnen får stå kvar och vi har fått hjälp att hämta hem den till veckan.

Vi va även tvungna att åka till biblioteket för att lämna tillbaka böcker och svängde in på Ica maxi och köpte smörgåstårta. Vi fick en fin rabattkupong i en babybox så vi kunde köpa smörgåstårtor till halva priset. =) Sen bar det av från Umeå mot Strömsund.

thumbnail_IMG_1752
Här ligger han i transportkuvösen och görs redo för flygning.

thumbnail_IMG_1749

Efter några timmar kom vi hem! Linda som inte varit hemma sen 28 januari! Det var nog en märklig känsla för henne framförallt. Vi gjorde en mellanlandning på två timmar. Vi åt tillsammans som en familj hemma i vårt hus! Vilken lyx! =)
Lindas mamma och hennes gubbe kom förbi och fikade.
Vi packade om och gjorde oss redo för en tid på neo i Östersund.

thumbnail_IMG_1755

thumbnail_IMG_1756

thumbnail_IMG_1757

Resan gick bra både för bebisen och oss.
Nu är vi installerade på föräldrarum och bebisen på sal. Vi har fått träffa våra gamla vänner här på neo. Det var ju inte så länge sen vi låg här med Nils och Signe.. Så de flesta i personalen känner vi och dom känner oss. Det är faktiskt riktigt skönt! Dom vet vilka vi är och hur vår familj ser ut. =)

thumbnail_IMG_1758

Det har varit en lång dag och nu ska vi ta och ladda för morgondagen. =)
Erik och barnen kommer in till Östersund för att träffa vår nya familjemedlem! =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Flytt till Östersund!

Så vaknade vi upp till en ny dag igen. =) Lite för lite sömn inatt kanske? Linda började få mer och mer ont i magen igår kväll. Vi tillkallade en barnmorska som kontrollerade, tog prover och tillkallade läkare. Det kollades blodtryck och puls. Läkaren konstaterade att det inte var någon fara med Linda. Hon fick en morfinspruta och lite annat bra så smärtan skulle minska.
Klockan var nog efter ett på natten innan vi kom till ro.
Sen är det ju så när man sover på sjukhus.. det är alltid folk som ska springa in och ut och jävlas med olika saker. 😉

Imorse fick vi träffa en av doktorerna som var med vid operationen i onsdags. Den läkare som vi haft mest kontakt med under hela resans gång. Det var så skönt att få ett eftersnack med henne nu för att ventilera det som hänt.
Hon kontrollerade Lindas mage eftersom hon fortfarande hade ont. Med ultraljud kunde man ana nån slags liten blödning. Inget farligt eller direkt ovanligt, men smärtsamt.
Det är bara att avvakta och ta det lugnt tills det försvinner.

Sen fick vi besked om att bebisen är så stabil att det inte finns något som hindrar att vi blir flyttade till Östersund. Det var snabba ryck det!
Dom började kolla om det gick att ordna redan idag
Men det gjorde det inte. Dom fick inte ihop det med något flyg-team.

Flytten kommer ske imorgon! Då flygs bebisen till Östersund och vi tar bilen. Känns skönt att få komma ”hem”. Neo i Östersund är ju som hemma på något vis. Där har vi tillbringat tid med bebisar förut och känner stora delar av personalstyrkan. =)
Sen blir det smidigare för alla när vi bara är 10 mil från Strömsund istället för 30 mil.

IMG_1441

Idag har vi tillbringat ganska mycket tid på neo-iva med bebisen.
På förmiddagen satt Linda med honom och hade det mysigt.

thumbnail_IMG_1748

Efter lunch hade om lagt han för att sola. Hans bilirubinvärde hade stuckit iväg lite. Egentligen var det fortfarande under gränsen för att behöva sola, men dom ville inte att det skulle höjas något mer inför morgondagen då det blir flytt.

Jag försökte ta en bild av honom när han låg där och solade. Det blev inte så bra bilder eftersom sollampan ger ett väldigt blått sken.
Det jag ville ha bild på var hans håriga rygg! 😉 Han ser ut som en liten apa.. Hehe. 😉

thumbnail_IMG_1742

thumbnail_IMG_1745

Nu ska vi ta och ladda för morgondagen.

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Mardröms-förlossningen!!

Jaha ni.. nu är han här! Ja, det blev en pojke. =D
Jag skulle nog kunna skriva huuuur mycket som helst om det här, men det kan ju bli lite långdraget för er att läsa. Jag tror vi ska ta och sätta oss ner och berätta om hela upplevelsen i en vlogg nån dag framöver. Bara vi har landat lite och bearbetat händelseförloppet själva.

Men lite kortfattat så var den här förlossningen som att befinna sig mitt i en mardröm!
Igår vaknade jag av att Linda skriker med skärrad röst: ”JAG BLÖDER! DU MÅSTE RINGA AMBULANS!”
Jag kollade dit och ”HELVETE!! FAN VAD BLOD! JÄVLAR!”
Jag flög upp ur sängen! Yrvaken och chockad. Linda ryckte åt sig min telefon och ringde 112. Hon klev ur sängen och ställde sig på golvet.. Det bara forsade blod på golvet! ”HELVETE!”
När SOS svarade skrek jag åt dom att vi behöver en ambulans NU!! Vi är på campingen, First camp.
”Vilken kommun befinner ni er i?”
Eh, va? Jaha.. UMEÅ!! Vi är på campingen i Umeå.
”Vilken adress är det?”
ADRESS?? HUR FAN SKA JAG VETA DET?? Det får ni koll upp. FIRST CAMP i UMEÅ!
Samtalet med SOS fortsatte vidare och dom fick prata med Linda. Jag hade inte tid med dom mer.
Jag ryckte täcket ur sängen och slängde på golvet. LÄGG DIG NER LINDA!! NU!!

Jag ringde förlossningen. När dom svarade så kommenderade jag dom bestämt! Linda-Marie Fridland kommer in med kraftig blödning! Ställ upp er och förbered för operation på en gång! Det här är JÄVLIGT akut! Vi kommer med ambulans.

SOS frågade om jag kunde möta upp ambulansen vid infarten till campingen för att öppna bommen. Japp, jag åker dit.
Linda låg på täcket på golvet och var helt förtvivlad. Hon var helt indränkt i blod. Det var ju inte direkt så jag ville lämna henne där, men vad skulle jag göra?!
Jag möter upp ambulansen nu. Fortsätt prata med SOS.

Nån minut senare var ambulansen på plats och dom bar ut Linda med täcket.
Snabb färd till förlossningen.
Under färden hann jag tänka ganska många tankar. Barnet lever säkert inte nu. Undrar om Linda överlever? Vi skulle ha bott på avdelningen på sjukhuset istället! Fan, vi förlorar säkert barnet!
Jag försökte ändå hålla mig samlad.
Linda kände inget av barnet. Jag svarade henne att det är helt normalt i det här läget. Det är klart du inte känner det nu när du är stressad.
Men egentligen ville jag bara skrika och grina.. jag trodde ju barnet hade dött där i magen.

När vi kom fram togs vi emot av all den personal som var tänkt att vara med på den planerade operationen om två veckor. När vi såg läkaren vi haft mest kontakt med här i Umeå så kom det nästan glädjetårar mitt i allt det här! Det var en sån himla lättnad att hon var där. Hon vet ju exakt vad det här fallet handlar om.

Snabbt in på ett undersökningsrum för att kolla läget.
Läkaren hittade bebisens tickande hjärta! ÅHHH!! HURRA!! Jag tror till och med att jag applåderade då! Jag blev så himla glad! =)

Så vidare in på operation. Där var allt uppdukat för att genomföra den här komplicerade förlossningen.
Nu vreds tempot ner en aning. Bebisen lever och Linda kontrollerades.
Efter lite förberedelser fick jag gå ut ur rummet och Linda sövdes.

09.42 förlöstes familjens nionde barn. En pojke.
1494 gram och 40,5 cm lång.
Han hade några kämpiga minuter i början eftersom han blivit påverkad av sövningen, men stabiliserade sig ganska snabbt.

Jag följde med upp till neo-iva medan Linda fortfarande opererades. 10 enheter blod och 8 enheter plasma fick hon.
Hon hade förlorat 4,5 liter blod enligt deras mätningar.. men då var inte det i husvagnen medräknat.
Dom höll Linda sövd tills allt var stabilt med henne igen.

Jag gick till henne på uppvaket vid 16.00 och vi åkte tillbaka till förlossningen vid 17.00.
Hon behövde lite mer vård innan vi gemensamt kunde åka till neo-iva så hon fick träffa bebisen.

Alltså! Vilken dag! En mardrömsstart som ändå slutade lyckligt!
Hela den här graviditeten har varit ett stort orosmoment! Skönt att det äntligen är över måste jag säga.
Nu blickar vi framåt och ska njuta av tiden på neo innan vi får komma hem och njuta ännu mer av att få vara en familj igen.

thumbnail_IMG_1686

thumbnail_IMG_1688

thumbnail_IMG_1690

IMG_0631

IMG_0632

IMG_0623

IMG_0619

IMG_0614

_MG_4591

_MG_4590

_MG_4585

_MG_4580

_MG_4578

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons
annons