Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

När allt skiter sig.

Fredag i dag, vi har fått snö som lagt sig under natten och det har sett ut att vara underbart fint väder ute. Men jag och Birk har inte ens kommit oss utanför dörren i dag. Vaknade ganska tidigt, låg kvar och drog oss en stund och när vi väl tänkte gå upp blev han hungrig så vi blev kvar i sängen ett tag till då han givetvis även somnade:) Slapp morgon med andra ord. Har sedan försökt fixa lite här hemma men inte så lätt när han är vaken. Har fortfarande disken på diskbänken och en halv tvätt att hänga, men det får bli när resten av familjen kommit hem.

Har varit lite dåligt med vanliga blogginlägg på slutet, har så mycket material filmat sedan vi var på vår roadtrip så känner vi måste få ut det och eftersom vi bara har en bärbar dator så har den använts till det på kvällarna. Den stora datorn i köket är det inte så roligt att sitta vid på kvällen då resten av familjen sitter i soffan.

Men nu är vi snart klara så då ska det förhoppningsvis bli lite mer blandning mellan skrivna inlägg och vloggar/videos.

I helgen har vi inga stora planer mer än att vi ska baka till dopet som är nästa helg. Har varit så många turer kring det här dopet att man nästan vill lägga sig ner och grina emellanåt men nu tror jag vi snart har allt klart, även om det inte alls blev så som vi planerat och ville från början. allt som har kunnat skita sig har liksom skittit sig om man säger..

Första ”kravet” vi hade var att det skulle vara en ojämn helg för att då är Isabelle här. Så långt gick det bra. Sen ville vi ha en specifik kantor den där ojämna helgen och det gick också bra, tyvärr fick vi då inte den präst vi ville ha men kände att kantorns var viktigast. Så hörde Hampus av sig till kantorn för att se om vi kunde träffas och gå igenom det som ska spelas och fick reda på att hon inte skulle jobba den helgen längre…Vi fick alltså varken den präst eller kantor vi ville ha så nu hr vi gjort som så att vi har sagt ifrån oss kantorn helt men prästen måste vi ju ha kvar, annars blir det ju liksom inget dop :)

Församlingshemmet där vi ska ha fika fick jag reda på i dag inte var ledigt kvällen innan utan vi skulle behöva duka och ordna allt på lördag morgon vilket absolut inte skulle hinnas, dopet är liksom kl 11 och vi har 8 barn som ska fixas iordning innan..som tur var ringde dom tillbaka en stund senare och sa dom som skulle vara innan oss hade avbokat. Bästa nyheten hittills!!

Det kommer säkert bli bra när vi väl står där men det har inte varit helt enkelt att få ihop allt om man säger så.

I kväll blir det fredagsmys för hela slanten, funderar på om vi ska inleda helgen med tacos till och med så vi gör det på riktigt :)

Önskar er en fin helg!

Kramar Linda

Annons
Annons
Annons

”Duktiga pappan”

På lördag morgon tänkte jag att jag skulle vara den där ”duktiga pappan” och kliva upp när småttingarna vaknade. Birk vaknade nån gång innan sju så jag gick upp med honom. Bytte blöja.. Nils och Signe vaknade.. Tog upp dom och bytte deras blöjor.
De äldre barnen vaknade och kom ner.. jag gjorde en flaska ersättning till Birk och la mig i soffan för att mata honom..

superdad strikes again

Sen vaknade jag klockan 09.00 igen! Hmm.. så gick det med att vara den duktiga pappan… 😉
Under tiden hade Nils bajsat ner sig och gått in till Erik och Linda.. dom hade klivit upp.. Elliot hade gjort frukost till hela familjen.. Både Erik och Linda hade smygfotat mig och Birk när vi låg och sov på soffan..
Nåja.. jag gjorde ju ett tappert försök iallfall. =)


syskonbildHär har Birk, Nils och Signe gosat ner sig i våran säng.. ser ut som oss.. fast i miniatyrformat! 😉

ullunderställ bebis

Vintern har kommit lite smått.. och vi har kört husvagnen till fjällen och parkerat den där för vintersäsongen. Nu är det fritt fram för snön att komma så det blir bra skidföre. =) Förra vintern hade vi inte husvagnen uppställd nånstans. Då blev det heller inte så mycket utförsåkning. Det får vi ta igen den här vintern istället. =)

årefjällen

årefjällen

Veckorna går fort och snart är det advent! Inte ens tre veckor kvar..
Föra att hinna göra iordning har vi smygstartat adventspyntandet. Vi har satt upp ljusslingor på staketet och gjort iodning blomlådorna. Jag, Moa och Isabelle åkte en sväng på Dollarstore för att köpa grejor att pynta med. Sen stoppade jag ner ljung, en, polkagrisar, glitter och julgranskulor i lådorna.
Så nu kan alla förfasas över att det är alldeles för tidigt att adventspynta. 😉
Men lugn! Vi är inte klara på långa vägar.. Det ska upp mer ljusslingor.. stjärnor, stakar, lyktor.. nån tomte på bron kanske? Det kommer inom kort.. å sen ökar vi på med det riktiga julpyntet! Här ska inte hållas igen något. 😉

julpynt blomlådor

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons