Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Sy tröja till barn.

Efter arbetet på förskolan idag var planen att köpa mer virke för att fortsätta bygga på husvagnskuren vi började med igår. Så Linda och jag åkte till bygghandeln och köpte på oss några fler reglar, 300 löpmeter panel, vindskyddspapp, spik och lite smått och gott.
När vi kom hem och parkerade på gården mulnade det på och började regna.. Jaha ja. Det tog ju udden av glädjen att få snickra idag. =/

Surade ihop lite smått och gick in istället.
Fixade lite administrativa saker för företaget. Ringde arbetsförmedlingen om en person vi tänker anställa, bockade av några inbetalningar i faktureringsprogrammet, skrev ut information till föräldrar till barnen på förskolan..
När jag hade slut på såna smågrejor satte jag mig vid symaskinen. Linda hade nålat fast muddar på tröjan vi påbörjade för nån dag sen. Så mixtrade vi med det en stund.
Att sy dit muddarna var inga större problem faktiskt. Men däremot var det lite mer trixigt att få till en snygg söm nedtill på tröjan. Testsydde några sömmar på en tygbit.. men jag kom inte riktigt överens med symaskinen.
Har funderat på om vi inte behöver en overlock-maskin. Det ser ju väldigt smidigt ut! Och det blir ju roligare att sy också om man har bra redskap.
Någon som har erfarenhet av symaskiner och kan komma med några bra tips??

Såhär blev tröjan och byxorna vi har sytt:

IMG_0530

Ganska nöjd med det faktiskt.. för att vara första försöket! Utan något mönster..
Till nästa uppsättning ska vi bredda ärmarna ett par centimeter. Man lär sig väl hur man ska få till det bra av att testa lite.

IMG_0535

IMG_0545

Och här är Nils och Signe strax innan läggning. Dom varvar ner i soffan. =)

IMG_0526

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen. Fredag!! En fullspäckad fredag med mycket att göra i köket, då det ska levereras ut fredagsfika till två företag, bakas bröd samt lagas lunch till förskolebarnen. =)
Sen ska vi besikta husvagnen klockan 13.00. Ungefär lika roligt som att gå till tandläkaren.. 😉

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Bygga spiketält.

Imorse när jag åkte för att jobba på förskolan fick jag med mig Linda! Det händer ju inte så ofta. 😉 Hon brukar få sovmorgon eftersom hon tar hand om Birk på nätterna. Men idag var det läge att masa sig upp ur sängen eftersom det var inbokat fotografering på förmiddagen.
Så Linda hängde med mig vid 07.20 för att hämta upp några barn och åka till förskolan för att äta frukost innan det var läge att styra upp resten av dagen.
Fotograferna kom klockan 09.00. Först gruppfoto och sedan enskilda foton på samtliga barn och personal.
Det var en svettig förmiddag idag. Gruppfotot kräver ju sitt.. att få typ 40 personer att se vettiga ut på samma bild.. varav största delen är barn! Ojojoj.. All beundran till fotograferna! =)

När gruppfotot var klart hjälptes Linda och jag åt i köket för att få till dagens lunch.
Kotletter, klyftpotatis, salsa och sallad. En aning hektisk förmiddag i köket också då det var lite tidspress. Vi kom ju inte igång med matlagningen förrän 09.30. Men 11.00 stod maten redo på alla 6 bord. =) Samt två matlådor som var beställda.

Efter lunchen var bortstökad åkte Linda och jag hem för att ta emot en person som söker jobb. Så hade vi en anställningsintervju på en timme. En bra intervju. Helt klart en kandidat att arbeta på förskolan framöver. =)

IMG_0520
Doris kollar på när vi snickrar.

Vid 13.30 bytte jag om till snickarbyxor!
Så påbörjade vi bygget av ett spiketält! Vi ska ha husvagnen i Åre till vintern igen och vill ha mer plats. Förra vintern hade vi inget spiketält, utan bara husvagnen. Med en familj på 11 personer så kan man ju lätt räkna ut att det blir lite trångt.

Vi har letat efter färdiga kurer att köpa.. men inte hittat någon som passar oss. Och om vi har hittat någon så har priset inte varit så billigt heller.
Så vi kom fram till att vi får bygga själva. Vi ritade upp hur vi ska ha den och köpte virke.
Nu bygger vi en byggsats som vi sedan ska frakta till Åre för att montera ihop. Alltså inte en färdig byggsats.. utan från grunden. =)

IMG_0523

IMG_0524

Idag har vi hunnit med att bygga regelverket till golvet och tre väggar. Imorgon är planen att bygga den fjärde väggen och köpa panel för att spika upp den.

thumbnail_IMG_0031

Efter middagen fick vi god hjälp av barnen också.. 😉
Birk försökte köra bil.. eller nåt.. han klättrade mest på bilen. =)

IMG_0076

Nu tackar vi för en händelserik dag!
Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Efterlysning av Lucas!!!

Vill börja med att dela den är efterlysningen!!
Polis, missing people, fjällräddningen och massor av frivilliga söker nu efter Lucas.

41966534_10215670162699919_8146846163513901056_n

JÄMTLAND/STRÖMSUND:
Har någon sett 19-årige Lucas?
Han är försvunnen sedan den 14 september 2018, då han senast sågs i Strömsund.
Lucas har kort mörkt hår och bruna ögon. Han är cirka 183 cm lång och väger cirka 90 kilo.
Han var vid försvinnandet klädd i t-shirt och mörka Adidas byxor.
Har du sett Lucas eller har du information som kan leda till att han återfinns, ring polisen på 114 14.

IMG_0061

Vi bor ju granne med polisen och här har det varit fullt pådrag de senaste dygnen. Det står bilar parkerade precis överallt, det kör fyrhjulingar, motorcyklar och polisbilar fram och tillbaka. Helikoptern åker runt och letar.. båtar åker runt på Vattudalen och letar.
Personer från fjällräddningen genomsöker gårdarna i området. Idag var dom in på vår gård och letade och Linda pratade med en av dom. Dom rycker i alla dörrar dom hittar för att se om Lucas kan finnas någonstans.
Sveriges radio, tidningar och tv-bolag är här och rapporterar.
Det är en otroligt olustig känsla i Strömsund nu. Vi hoppas verkligen att han hittas snart!!

IMG_0062

IMG_0063

Vår dag har besått av arbete på förskolan.. middag.. badning och läggning av barn.. Ja.. det vanliga en vardag.
När barnen lagt sig satte vi oss i köket en stund vid symaskinen. Ska se om vi lyckas få till en tröja till byxorna vi sydde häromdagen. Tröjan blev inte helt klar eftersom vi saknade någon form av band att sy halsringningen av. Det får vi lösa imorgon.

IMG_0064

thumbnail_IMG_0027

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

En olycka i köket!

Så var det måndag.. och allt har gått bra.. Eller inte!
Måndagar innebär leverans av varor till köket. Jag tog emot varorna och lastade in i frysar och kylskåp. Staplade in ost, mjölk, pålägg och så vidare i kylen.. och PANG!! Så sprack glasskivan som utgör den översta hyllan i kylskåpet! Där under hade jag min hand. En sprucken glasskiva som tryck ner av ett antal mjölkliter rakt över handen. Inte bra!
Skalade bort huden på långfingret och rispade upp några fler sår.

En fantastisk start på veckan..
Som tur är har vi sjukvårdsutbildade personal. =) Så jag fick handen lagad så gott det gick.
Men det är nog ingen större fara hoppas jag.. mest lite hud som behöver växa till sig igen.

Men det är läge att se sig om efter nya kylskåp tror jag.. som klarar tyngden av all mat. =)

thumbnail_IMG_0019

Arbetade vidare med handske på handen resten av dagen.
Idag blev det heldag på förskolan för min del. Efter lunch fixade jag mellanmål, hade sångsamling med barnen, städade köket och lite annat pyssel.

Kvällen bestod av ett affärsmöte och sen var den här dagen gjord. =)

thumbnail_IMG_0020

Påväg från mötet fick vi se det här! Julbelysningen monterades upp i kyrkparken! Det här kommer nog väcka många starka känslor. 😉 17 september och julbelysningen är på plats! Ojojoj.. jag tänker mig att många förfasas över det här nu.
Men jag tycker bara det är trevligt och längtar tills snön kommer. =)

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Syr barnbyxor!

Idag fortsatte vi med vår hemmafixarhelg.
Efter frukost startade jag igång symaskinen! Linda ritade upp ett mönster på byxor. Hon utgick efter ett par andra byxor och ritade på fri hand. Sen klippte och nålade hon och överlämnade till mig.
Så sydde jag ihop det hela. =)
När jag sytt ihop de första paret med mudd och allt insåg vi att mudden var för stor. Jippi!! Bara att sprätta bort den och minska ner den med några centimeter. Men vad kunde man vänta sig när man inte har något mönster att utgå från? Något måste ju gå fel. 😉
Sydde dit mudden igen och då passade byxorna bra på Birk! =)
När vi ändå var i farten sydde vi ett par byxor till. Vi har inte så mycket tyg och sånt hemma.. så mer än två byxor kunde det inte bli idag.

IMG_0053

Nu har vi börjat söka på nätet efter snygga tyger att sy barnkläder av. Någon som har något bra tips på en sida att handla från?
Imorgon ska vi ge oss in på att sy tröjor till dom här byxorna. Så får vi se hur det går.. utan mönster.. =D

thumbnail_IMG_0017

För övrigt så har jag hunnit klippa häcken idag! Det är alltid lite gruvsamt att ta sig an det.. Häcken är två meter hög, tre meter bred och minst 100 meter lång.. vet inte riktigt hur lång den är.. men låååång.. Så det tog mig nån timme på eftermiddagen att klippa.
Men nu är det gjort för i år! =)

Dagen avslutades med en promenad till affären med de små barnen innan badning och läggning.

Nu tackar vi för en lugn och härlig helg!
Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons