Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Läge att åka på semester nu?

Nu har det gått några dagar sen vi fick åka hem från sjukhuset med Ture. Måndag kväll tog vi det mest lugnt och försökte landa hemma.
Tisdagen ägnades åt att röja hemma. Eftersom livet varit upponervänt det senaste halvåret så har även huset blivit det. 😉 Hela familjen hjälptes åt för att återställa ordningen. Jag städade på kontoret. Där har det bara blivit lagt papper och saker på hög för att fixa senare.
Linda tog tag i tvättstugan för att få den ordning hon vill ha där. Erik packade ut saker i husvagnen och grejade på.

Ja.. Erik packade ut saker i husvagnen ja..
Det kan ju hända att det ”normala” är att man vill stanna hemma och ta det lugnt när man kommer hem med en bebis. Men alltså.. vi var bara så glada att få bli frisläppta från sjukhuset och kunna åka iväg på semester! Husvagnen är lika mycket hemma som huset i Strömsund är.
Vad skulle hindra oss från att åka iväg? Nä.. ingenting faktiskt. =) Jag tror inte Ture bryr sig speciellt mycket om vart han blir matad eller får sin blöja bytt.

Det enda kruxet var väl egentligen att vi ska på bvc med honom för att kontrollera vikten. Det löste vi med att prata med bvc-sköterskan och fixa en våg att väga honom på själva. Så ringer vi och meddelar vikten ett par gånger i veckan.

Onsdag morgon lämnade vi Strömsund vid 07.30. Första stoppet blev i Östersund för ett besök på neonatalen. Ture skulle kolla ögonen och hjärnan samt få vaccination.

thumbnail_IMG_2088
Nils, Signe och Birk leker på balkongen som finns på barnavdelningen. =)

thumbnail_IMG_2090

Vid 14.00 åkte vi vidare från Östersund. Vi gjorde några stopp på vägen för att mata Ture och rasta resten av barnen.

IMG_1741

Vid 20.00 stannade vi på en rastplats för att sova. Igår åkte vi de sista milen till Rättvik som var målet. Mina föräldrar och alla tre syskon med familjer har samlats på Siljansbadets camping i Rättvik för att umgås några dagar. Det här är en present från mina föräldrar. =) En väldigt uppskattad present!
Det är ju helt underbart att få vara hela stora familjen tillsammans under avslappnade former på semestern. =)
När vi dukar upp till middag ute här så är vi 11 vuxna och 14 barn.. alltså 25 personer.

Idag åkte vi till Leksands sommarland och tillbringade ganska många timmar där. Det är verkligen värt ett besök! Ett stort plus är att det är ett ställe som passar alla, oavsett ålder.
Det kan ju annars vara lite svårt att hitta på saker när man har stort åldersspann på barnen.

58523196550__B927C973-1880-42C5-BDE9-C5D8B9A7AC2D

IMG_1751

IMG_1752

IMG_1753

IMG_2619

IMG_2620

IMG_2622

IMG_2626

IMG_2628

IMG_2631

IMG_2632

IMG_2635

IMG_2637

IMG_1745

Önskar alla en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Idag återförenades vi som familj!!

Ja men då så! Nu har vi ääääntligen genomlidit den här graviditeten och neonatalvården! Det senaste halvåret har minsann varit helt upponervänt!
Idag blev Ture utskriven från sjukhuset och vi fick åka hem!! Alltså ni fattar inte hur underbart det var att få lämna sjukhuset och veta att vi inte skulle tillbaka dit igen! =)

thumbnail_IMG_2078

Vi kom hem vid 15.30.
Det blev ganska mycket uppståndelse när vi kom hem med Ture. =) Birk och Signe var överlyckliga när Ture var med. Nils är ju lite mer tillbakalutad och visar inte känslor lika mycket som de övriga. 😉
De större barnen hade tusen saker att prata om.

IMG_1732

IMG_1731

IMG_1730

Erik grillade till middag och vi försökte landa allihopa. Som tur är har vi ju med oss bra rutiner från sjukhuset. =) Matning och blöjbyte cirka var tredje timme och däremellan sover Ture mestadels.
Alexander hade fixat tårta för att fira den här dagen. =) Så härligt.

thumbnail_IMG_2079

thumbnail_IMG_2080

Det här var en av de bästa dagarna i våra liv! En dag som betyder otroligt mycket. =) Nu är vi äntligen samlade och får leva som en familj igen! <3

Tack för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Imorgon får vi åka hem!!

Men alltså nu hänger jag inte med! Imorse gick jag och duschade efter frukost. Medan jag var där inne kom läkaren och sjuksköterskan för att ronda.
När jag kom ut från duschen hade Ture blivit bortkopplad från övervakningen! Han har nu varit stabil såpass länge att ha inte behöver det längre. =)
Det här är väl det största kravet för att få åka hem.

Vid klockan 10.30 badade jag Ture. Han lyckades ta tag i sonden och drog ut den själv. Så var han av med den också. Han har ju inte fått någon mat genom sonden sen igår ändå. Det är läge att han äter på egen hand fullt ut nu.
Och vips hade vi en helt sladdlös bebis! 😉
Det här var mer än vad jag trodde skulle hända idag.

CJDB5930

IMG_1708

Läkaren sa också att om inget oväntat inträffar så är vi fria att åka hem imorgon förmiddag. Alltså va?! Kan det verkligen vara sant?? Ska vi verkligen få åka hem? Har vi nått målet och äntligen fått ett slut på det här? Slut på sjukhusvistelsen!

Vi har börjat förbereda för hemfärd nu. Vi har packat ihop våra saker och burit ut en del till bilen. Vi har också tagit in babyskyddet och låtit Ture provsitta i det. =)

IMG_1715

IMG_1716

Vi har också tragglat på med maten. Nu är det Ture som styr det helt och hållet. Vi har frångått den slaviska 3-timmarscykeln med exakt mängd varje gång. Nu är det fritt fram att äta när han vill och så mycket/lite han vill.
Ska bli spännande att se vad det blir för rutin på det här. =)

IMG_1717

IMG_1718

Erik började förbereda för att vi kommer hem och återförenas som familj. =)
Han har bland annat monterat ihop fyra nya stolar så det blir snyggt och prydligt kring matbordet. Tidigare har vi haft Hokuspokus-stolar. Nils och Signe har mer eller mindre vuxit ur dom och Ture är för liten. Vi har köpt en sån där babysits till Tripptrapp-stol till Ture och resten av småttingarna klarar ju av att sitta i dom som dom är.

IMG_1719

Nä, nu är det väl dags att försöka sova.. men det känns som kvällen före julafton när man var barn. Spända förväntningar på morgondagen. 😉

Ha det så gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Ny plan för maten!

Så var det lördag.. Inatt har jag sovit förhållandevis bra. =) Linda tog nattmatningarna för att jag skulle få sova. Anledningen till det var att jag skulle ta bilen och åka till Strömsund strax efter klockan 08.00. Min plan för dagen var att jobba på Cigarraffären. Idag väntade dessutom en dag med extra mycket att göra. Det är semestertider, så det är mycket turister i farten. Dessutom är det Dundermarknaden den här helgen, vilket drar mycket folk. =)
Så jag kavlade upp ärmarna och laddade för några timmar med häcken full.

Linda stannade på sjukhuset och tog hand om Ture.
När läkaren rondade kom dom med en ny plan. Vi ska sluta sondmata Ture nu. Han ska få äta var tredje timme, men bara så mycket han vill ha. Sen beställer vi in extra mat om han verkar hungrig.
Det här är ett steg närmre friheten! =)
Vi kör på med den här planen och hoppas han själv kan reglera hur mycket mat han behöver. Det ser vi ju vid vägningen imorgon. Har han gått upp i vikt gick första dygnet bra.
Så håll tummarna för det!

IMG_1702

IMG_1704

Erik körde mat till äldreboendena. En tur på förmiddagen och en tur på eftermiddagen.
Sen tog han med småttingarna ner på marknaden så dom fick åka lite karusell och känna den härliga feststämingen på hembygdsgården.

thumbnail_IMG_2074

thumbnail_IMG_2075

thumbnail_IMG_2076

Efter avslutat arbetspass på Cigarraffären åkte jag tillbaka till Östersund. Nu med hoppet om att vi får åka hem inom väääldigt kort! =)
Om Ture bara fortsätter äta och gå upp i vikt så finns det inget som håller oss kvar här. =)

Tack för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Ture fick blod idag.

Så var det fredag igen.. Inte heller den här fredagen fick vi ha fredagsmys hemma som en familj.. Men nu måste det vara sista fredagen vi är på olika håll! Nu är det förhoppningsvis inte många dagar kvar här på sjukhuset.
Nu känns det faktiskt som att läkarna gör allt dom kan för att Ture ska få åka hem. =)

Inatt togs det prover på Ture för att se om det var något som kunde göras. När läkaren gick ronden berättade han att Tures blodvärde var lågt.. Det hade sjunkit från 102 som han hade förra veckan och låg nu på 82. Det beslutades att Ture skulle få blod idag för att han ska bli piggare.
Om han blir piggare orkar han förhoppningsvis äta bättre och dippa mindre. Så det kan kanske vara lösningen på de sista problemen nu. =)

thumbnail_IMG_2068

Vid 12.00 idag träffade vi en av Lindas kusiner på stan. Vi tog med oss Ture och satt oss på en uteservering för att äta lunch tillsammans. Så trevligt att få komma ut och träffa folk! =)
Ture fick lillgröt också. En filt och en snutte. =) Tusen tack!

IMG_1693

När vi ätit klart gick vi till Polarn o Pyret. Det var visst rea.. så jag släppte in Linda där en stund. 😉

IMG_1697

Erik skickade några bilder hemifrån. Det ser så härligt ut där hemma.. bad i poolen och bara få vara ute och njuta av sommaren. =) Snart är vi där allihopa.

thumbnail_IMG_2069

thumbnail_IMG_2070

Imorgon ska jag hem över dagen för att jobba. Det hade varit smidigt om vi hade hunnit bli utskriven från neo så Linda och Ture också kunde följa med. Men men.. dom får klara sig själva några timmar.
Fattas bara att läkaren bestämmer sig för att skriva ut Ture imorgon förmiddag när jag redan åkt. Skulle ju vara ganska typiskt. 😉

Nu tackar vi för idag och laddar inför natten och morgondagen.
Kramar Hampus
Polyfamiljen