Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Äntligen är sommaren över!

Imorse när jag vaknade var det inte speciellt varmt. Det var runt 5 grader ute. Skööööönt säger jag! 😉 Äntligen kan man andas igen.
Alltså.. man ska ju inte gnälla på värmen sägs det ju. Men på riktigt! Den här sommaren alltså..
Jag kan ju lova att jag inte kommer få nån höstdepression iallafall.. som jag längtat efter hösten när jag svettats som värst i sommar.

Så var det då dags att se över kläder. Linda har letat fram barnens höstkläder. Läge för skalkläderna nu. =)

thumbnail_BD8BFE46-E484-442F-80F7-0F364DC8E761

Meeen… för att ändå känna lite eftersmak av sommaren så lyxade vi på med jordgubbar och grädde till fika idag. =)

thumbnail_IMG_7795

Nu hoppas jag på många kalla sköna dagar framöver. =D

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Uppfostrad av vargar..?

IMG_8409

Så var det måndag och första arbetsdagen efter semestern. Eller ja.. som företagare jobbar man ju även på semestern. Planerar, fixar några papper, gör inköp.. Har kontakt med kunder, föräldrar och anställda. En företagares jobb är inte 7-16 måndag till fredag med fem veckors semester. Det är en livsstil för oss.
Hursomhelst.. idag var första arbetsdagen på förskolan efter semestern. =)
Kul att komma tillbaka och träffa barnen, föräldrar och arbetskamrater.
Jag öppnade klockan 06.00 idag. Det är något fint med att komma först och få låsa upp, tända lampor, sätta igång kaffe och börja rulla igång dagen. Det droppar in barn och personal allt eftersom och det blir mer och mer aktivitet i huset.

Jag lagade mat, Erik jobbade i barngruppen och Linda hade korta möten med personalen för att stämma av vad som behöver köpas in i klädväg nu till höstterminen.
Det blev kycklinggryta och ris till lunch idag.. och Birk.. ja… Haha.. Han hittade sitt eget sätt att få i sig maten. 😉 Det var tydligen krångligt att använda gaffel eller sked. Ett onödigt moment.. Så han mulade direkt ifrån tallriken. Haha! Verkar so att Doris har lärt honom äta?! =D Eller så har han vuxit upp bland vargar? 😉

Nu tackar jag för den här dagen och ser fram emot en härlig och givande hösttermin på förskolan. =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons
Annons
Annons

Det här med napp..

Ja, det här med napp.. eller inte napp..
Det verkar vara något otroligt laddat hos många. Vi har som inte reflekterat så mycket över det tidigare.. inte förrän ni läsare började påpeka att våra barn har napp rätt mycket.
Nils och Signe är verkligen inbitna napp-barn.. och ja, vi är medvetna om det. Vi försöker få dom att använda nappen mindre och mindre. Men vill inte göra någon hets av det.
Nappen är en trygghet som dom tar till så fort det är någon motgång.
Flera kommentarer har gått ut på att det är väl onödigt att dom har napp när dom är så nöjda och glada. Hmm.. ja.. lite svårt för er att avgöra på en bild förstås.. Men dom är ju nöjda och glada just för att dom har nappen i.
Ni skulle höra vilket liv det är när man tar den ifrån dom! Haha! 😉

Sen är det ofta diskussioner om att man ska låta barnen styra. Dom ska utforska och lära sig saker.. man ska inte kränka barnen genom att bestämma över dom för mycket.
Men just det här med napp.. det ska vi bara rakt av bestämma att dom inte får ha? Trots att dom sååå gärna vill ha den?
Nåja.. vi känner ingen stress. Vi behöver inte hetsa barnen till att sluta med napp.. inte när dom uppenbarligen inte är redo för det.
Det kommer en dag då dom slutar.. det är jag helt säker på.
Det är ju inte speciellt ofta man ser någon vuxen med napp?! 😉

IMG_8397

Idag har vi iallafall tillbringat dagen med att åka till Barkarby på outlet och till Täby centrum för att shoppa.
I Barkarby köpte vi fikabröd på Delicatos outlet. Helt okej priser där.. köpte några kartonger med olika saker för billiga pengar. =)
I Täby centrum köpte vi lite barnkläder och kollade oss runt. Ett givet besök på Disney-store! Signe handlade mest av alla där! 😉 Hon sprang runt där inne och ville ha allt! (Precis som jag;)
Det slutade med två mjuka dockor. Anna och Elsa.

IMG_8398

Nu sitter vi i husvagnen och lyssnar till smattrandet på taket. Det åskar och regnar.. men det är ju ganska mysigt. =)

thumbnail_IMG_7785

Så tackar vi för idag.
Imorgon åker vi vidare!

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons