Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Fixa rum med enkla medel.

Tisdagen startade 05.20 med uppstigning för min del. Gjorde mig iordning och åkte till förskolan för att öppna klockan 06.00. En kopp kaffe och sen var jag redo att ta emot barnen! =)

Så rullade förmiddagen på med besök från Hedenvindsskolan där våra äldsta barn fick träffa sina blivande lärare. Under tiden rullade Erik och några barn köttbullar och förberedde lunchen. Övriga hade gymnastik nere i lekhallen.
När besöket från skolan var klart gick jag in i köket för att hjälpa till med slutförandet innan lunchen skulle serveras. =)

Efter lunch och läggning av barn avrundade jag min dag på förskolan för att åka och hjälpa Linda med flyttstädningen ett par timmar..

thumbnail_IMG_6695

thumbnail_IMG_6709
Linda och Birks lunch idag.

Hem för middag innan nästa uppdrag.
Under tiden vi var hemma lånade vi ut folkvagnen till svågern som ska köra upp för utökat B-kort imorgon.. syrran hörde av sig och undrade om vi har en svart hatt att låna ut. Å det hade vi givetvis. =)

thumbnail_IMG_7491

Sen gav vi oss iväg till förskolan en sväng igen. Det här rummet har tidigare fungerat som förråd till barnvagnar. Nu har vi flyttat vagnarna för att vi behöver använda rummet till lugnare aktiviteter som läsning med barnen.
Rensade upp och la på ett par nya mattor. Med enkla medel kan man få det hyfsat bra. =)

thumbnail_IMG_7493

thumbnail_IMG_7494

För övrigt så har vi hunnit med lite hemmafix idag också. Tömde äntligen ur blomlådorna som jag fixade till advent. Nu hade dom tinat upp såpass att man fick ur jorden.
Kollade in i växthuset också.. ett glas som gått sönder i vinter. Så det behöver bytas. I övrigt är det bara att bära ut bordet och plantera. =) Förberedde ju i höstas så det skulle vara enkelt till våren.
Men det är några veckor bort innan vi kan plantera ut tomater och gurkor.

Erik har bytt däck på alla möjliga fordon ute på gården också. Nu tror vi att vinterdäcken inte ska behövas mer.. 😉

thumbnail_IMG_7495

thumbnail_IMG_7496

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen!

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

 

Annons

Halvakut läge!

 

Så var det äntligen måndag igen! 😉 Ännu en härlig arbetsvecka.
Jag började dagen med att hämta upp ett barn och åka till förskolan. Där fortsatte förmiddagen med frukost och matlagning för min del. Fick assistans av Erik också eftersom han ”blev över” i personalstyrkan under förmiddagen. Det var ganska få barn idag i förhållande till personal. Han packade upp varor, dukade fram och grejade på.
Dagens matvärd kom in till oss i köket en stund innan lunch för att hjälpa till med det sista innan maten skulle serveras.

Efter lunch och läggning av barn var min arbetsdag på förskolan klar. Iväg till nästa uppdrag.. En flyttstädning som vi fick förfrågan om under helgen. Ett halvakut läge då de som ska flytta hade ordnat med flyttstädning.. och den som skulle utföra det meddelade att det inte gick.
Så.. som räddare i nöden tog vi uppdraget! 😉

Linda, Birk och jag ägnade eftermiddagen åt det. Kanske inte optimalt att ha med en 8-månaders bebis när man ska jobba.. man får vara beredd att avsätta en vuxen åt honom om han inte sover.. Vilket han inte gjorde idag. Så Linda tog hand om Birk medan jag fejade på.
Kortare stunder försökte Linda göra insatser att putsa fönster med mera.. men inte så lätt att hinna med så mycket om inte Birk är samarbetsvillig.
Vi fortsätter med städningen imorgon.

IMG_6688

IMG_6689

IMG_6690

IMG_6691

Vi åkte hem till middag vid 16.30.. och sen väntade hemmafix.
Erik tog med Nils och Signe ut för att städa upp på gården. Det är hemskt vad mycket roligt som gömts under snön i vinter. Linda och jag sorterade upp lite inne. Vinterkläder som ska sommarförvaras.. förråd som behöver städas upp för att ha plats att förvara vinterkläderna..
Barnen fick i uppdrag att städa upp efter middagen. Alexander tog en promenad med Doris.
Birk sov! Hurra! =) Det gjorde att vi kunde få ganska mycket gjort på ett par timmar.

IMG_2244

IMG_2245

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen.
Då ska vi få besök på förskolan från personalen i förskoleklassen. Så våra ”avgångselever” får träffa sina blivande fröknar. =)

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Fast i leran

 

 

I dag vaknade vi upp till lite bättre väder än i går men bestämde ändå att vi inte skulle skjutsa bort barnen till backen utan istället packa ihop husvagnen och försöka ta oss hem. Tanken var att ha kvar husvagnen en vecka till så vi kunde åka upp en långhelg till över valborg men snön har smält så otroligt fort att vi kände vi lika gärna kunde avsluta vintersäsongen den här helgen.IMG_2233

IMG_2235

IMG_2236

IMG_2237

IMG_2241

IMG_6680

IMG_6682

IMG_6683

IMG_6684

Som ni ser var det lättare sagt än gjort. Det är otroligt blött på hela campingen att vi redan i går körde fast bara med bussen och fick hjälp av en granne att dras upp ut leran. Vi hade nu parkerat bilen på vägen för att inte fastna igen men eftersom vi skulle ha med oss husvagn hem i dag så var vi ju liksom tvugna att köra över på andra sidan om man säger. Och ja där satt vi fast igen… vi höll på bra länge med olika knep för att komma loss men tillslut tog jag och ringde han som äger camping och berättade läget och att vi behövde hjälpa. 10 minuter senare var en traktor där och hjälpte oss upp. Vi hade lite tur att han ändå var ute och snurrade i närheten. Det var ett skitigt ekipage som lämnade Åre camping vill jag lova.IMG_2242

Planen var att åka hela vägen hem utan stopp men eftersom det hade dragit ut på tiden att komma iväg så stannade vi för i Krokom för att äta lunch. Pizza till mig, Hampus, Elliot och Alexander och hamburgare till dom andra. Lite nya blöjor på barnen så var vi påväg hemåt igen en timme senare.

Väl hemma blev det uppackning av det lite större slaget, tömde husvagnen på precis allt. Och det var inte lite, ni vet man tar dit lite mer och lite mer varje gång man åker upp. 3 saftflaskor, 3 burkar med tacosås, 4 burkar med majs, slalomutrustning till 10 personer plus en snowboard, sängkläder och massa annat, nu väntar några timmars putsande i husvagnen för att kunna börja packa om inför sommarsäsongen.

IMG_7488

Hampus åkte iväg och fick bytt däcken på vår mellanbil, va som läge nu. Problemet är att vi varje år brukar kränga av däcken och använda samma fälg, ja vet, dumsnålt. Men nu är det gjort och 4 nya sommardäck blev det. Alltid kul att lägga pengar på….

Kvällen i soffan blev lite kort i dag men nu har vi iaf satt oss ner och håller på att planera veckan, mycket att göra som vanligt.

Kram Linda

Polyfamiljen

 

Annons

Försöker varva ner..

Idag vaknade vi upp till blåst och regn.. mycket trevlig väder att vara i fjällen i..
Erik var först upp.. å sen Linda.. Sist upp ur sängen var jag. När jag hörde att det inte var nåt vidare trevligt väder passade jag på att vända mig och somna om en stund till. =D
Det kan jag behöva tänkte jag. 😉

Igår kväll googlade jag lite. Erik och Linda har klagat på att jag svettas mycket på nätterna.. jag själv tycker alltid att det är för varmt när vi ska sova. Så jag var tvungen att kolla upp det här lite.
Hittade information om kroppens temperaturcentrum som sitter i mellanhjärnan. Den kan visst komma i lite obalans vid psykisk anspänning.. då kan kroppsvärmen bli för hög. Det tolkade jag som att jag kanske borde bli lite bättre på att varva ner och ta det lugnt emellanåt. Så därför passade jag på att ta det lugnt imorse. 😉
Har även tagit det lugnt hela dagen idag. Inga krav på att göra något speciellt.. Så ska vi se om jag svettas mindre inatt. 😉

IMG_2213

IMG_2215

 

IMG_2223

Elliot, Alexander och Moa har varit iväg till backen för att åka slalom en stund idag. Blev bara ett par timmar i det här vädret. Och vi skippade den planerade grillningen vid rödkullen. Inte speciellt lockande att stå där i regn och storm och försöka grilla något.
Istället tog vi en tur på byn för att kolla läget.
Fyndade lite julklappar.. ja julklappar! Är ju aldrig fel att börja i tid va? =) Det är ju inte så många månader kvar.. 😉

IMG_2226

IMG_2227

 

IMG_6672

IMG_6669

IMG_2217

IMG_2219

Vi åt middag och har haft fredagsmys i husvagnen.. Och överlag har det här varit en mycket lugn och stilla dag. =)

IMG_6674

IMG_6676

När vi ändå bara satt här och tog det lugnt funderade vi lite över sommaren. Vi ska till Turkiet på semester i mitten av juni. En sån där smidig vagn som går att ha som handbagage kan ju vara bra att ha kanske? Känns ju lite knöligt att vara utan vagn efter man checkat in sitt bagare.. och innan man hämtat ut det igen.
Så vi tog och beställde en Yoyo-vagn. Den är ju även smidig att ha med vid andra tillfällen. Den tar ju som inte så stor plats i bilen när man ska iväg på saker. =)

IMG_6678

Nu blir det snart till att gå och lägga sig.
Imorgon ska vi inte göra så mycket annat än att packa ihop, koppla på husvagnen och dra hem den. Sen behöver den en rejäl städning efter den här fantastiska vintern i Åre. =)

Ha det så gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

 

Annons

Problem med låneansökan..

Så var det fredag kväll och vi har bosatt oss i husvagnen under helgen. Förmodligen blir det här sista helgen för säsongen. Det har töat väldigt mycket sen vi var här sist. Husvagnen står fritt och är bara att dra med sig. För tillfället regnar det dessutom.. har inte kollat föret i slalombackarna, men man kan ju anta att det börjar försämras.
Ungarna har nog fått åka slalom så dom är nöjda för den här vintern också.

Så nu ska vi njuta av den här sista helgen i Åre. =)

IMG_6664

Vi kom fram till Åre vid 16-tiden. Så var det bara att packa in grejorna och börja med fredags-tacosen. =) En perfekt maträtt för barn på två och ett halvt år att äta i en husvagn.. (Eller inte..;) Grisigt av både grönsaker, sås, tacoskal och annat mysigt efter avslutad övning.
Tur det är lätt å städa. Ett par tvättservetter och två minuter senare är det klart.

IMG_6667

Fick ett mail från Ica-banken idag också.. Vi skickade in en ansökan för nån vecka sen för att flytta över våra bolån dit. Dom gick ut med en betydligt lägre ränta än vi har hos Handelsbanken.
Så varför inte flytta över lånen?

Idag fick vi mail därifrån..

IMG_7487

Å suck.. det var ju inte så oväntat.. =/
Det här står vi inför så fort man har med en bank att göra. Tvåsamhetsnormen är djupt rotad där.
Har mailat tillbaka till dom och förklarat att vi är EN familj.. vi bor i ett enfamiljshus.. eftersom vi är EN familj i ett hus.. vi står ju som ägare på huset alla tre och alla tre står på lånen.
Jag bad dom att göra en omprövning på beslutet. Nu återstår bara att se vad vi får för svar på det.
Blir det avslag igen får jag ringa dit och prata med dom istället.

Jag tycker ju att det är lite konstigt att det ska vara en nackdel att vara tre personer som ansöker om lån istället för två. Det borde ju bara vara en fördel för banken ju fler som står på ett lån.. eller?

Nåja.. nu njuter vi av helgen! =)
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons