Gallans tur!

Efter att ha tagit kontakt med min husläkare ang mina misstankar om gallsten, skickade han remiss till ett ultraljud.
Sagt och gjort, förra veckan var jag på Ackis för att få den biten gjord. Fick veta att jag hade små stenar, men inte om det var ett fåtal eller många. Igår pratade jag med min läkare igen och det visade sig att det var ganska många små stenar som ligger där och orsakar smärtan jag får ibland när jag äter.
Nu är nästa steg att ta bort gallblåsan.
Men så roligt med 5 hål till på magen, kommer se ut som att jag blivit skjuten med hagelbössa 😉
Nåja, hellre det än att ha ont!
Inte helt ovanligt med gallbesvär som överviktig (har känt samma smärta tidigare, men inte lika ofta som nu).
Efter en relativt snabb viktnedgång så gör sig stenarna mer till känna.
Bara att vänta på att få hem kallelsen, har inte en aning om hur lång tid jag får vänta. Det är ju inte akut direkt, men hoppas få det gjort innan detta år är slut. Har lite andra planer för nästa år och då passar inte en op in :)

För övrigt så fick jag med mig gubben på en kvällspromenad igår.
Minya fick sitta i vagnen första 1,5 km, sen ville hon minsann upp och springa! Det var bara att haka på!
3 km blev det och när vi kom hem satte jag tänderna i gräsklipparen… den fick kämpa med det höga gräset, men nu är det gjort och jag fick extra motion. Igår kom jag upp i över 12-tusen steg och 9,91 km sammanlagt.
Well done P!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *