25/6-14

Hej! Nu var det längesedan, nästan 3 månader. Så blir det ibland, lusten att skriva försvinner. Får se om den kommer tillbaka nu 🙂

Mycket har hänt sen sist. Såg att sista inlägget var i mars, då alla barnen fyllde år. Det var en stressig månad! Eller månad, stressig vecka! Alla barnen fyller ju år inom loppet av en vecka, sen Kecke en vecka efter det. Jag avslutar med att fylla i år i början på april.. så kalas har vi haft 🙂
Kecke fick en hotellnatt i present, nu var det några veckor sen vi var där förvisso men jag kan varmt rekommendera Elite Grand Hotel i Gävle! Underbart ställe. Vi hade en svit med balkong, högst upp på ena flygeln. Kommer absolut att åka tillbaka dit!

I övrigt så rullar livet på, förutom en sak som hänt. En ganska stor sak som jag äntligen tog tag i. Jag har gjort en gastric sleeve, en magsäcksförminskning. Känns som att jag har två födelsedagar, en 8/4 och en 13/5. Det var då mitt nya liv startade. Livet som jag längtat efter så innerligt. Hittills har jag gått ner 12 kg (7 veckor sen op) och jag känner mig piggare, lättare, fri från huvudvärk (förutom när barnen bråkar och tjatar…), blodtrycket känns bra, jag orkar jogga i spåret, leker mycket mer med barnen. Allt jag upplever är positivt!
Visst kan jag inte äta så mycket och det verkar vara den återkommande frågan ”kan du äta?”. Klart jag kan äta 🙂 Dock är det väldigt små portioner, äter alltid på en assiett numera, dricker ej i samband med maten osv. Sen tror jag faktiskt att jag njuter mer av maten än förut. Då slängde man i sig en tallrik för man var så hungrig. Nu tar jag en tugga och lägger ner besticken. Försöker äta på minst 20 min, ibland går det fortare men då får jag sota för det också. Ont i magen, hjärtklappning, svettningar och framförallt blir jag så trött. Känns som att jag kan somna vare sig jag sitter eller står. Dock går det där över på en halvtimme och äter jag sakta så slipper jag det.

Jag älskar mitt nya liv och jag är stolt över mig själv som äntligen prioriterade min egen hälsa. Det är en investering i mitt liv, men också för min familj. Utan övervikten så minskar jag risken att dö för tidigt. Jag vill se mina barn växa upp, om jag har tur kanske jag får barnbarn en vacker dag. Vill vara en pigg mormor/farmor som orkar vara barnvakt och leka med dom.
Det är många som har åsikter om att jag betalade denna operation själv, men för mig är det inte en förlust i pengar. Det är VINST i LIVET!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *