En helg i lugnets tecken

Längesedan vi hade en så avslappnad helg som denna.
Fått lite gjort, men vi har mest tagit det väldigt lugnt UTAN att få dåligt samvete för det.
Ibland behöver man bara vara helt enkelt.

Imorgon är det utvecklingssamtal för både Minya och Naomi. Ska bli kul att höra från pedagogerna hur barnen trivs på sin nya förskola.
Jag upplever att de trivs väldigt bra, sen har jag mina åsikter om en del saker… dock är det sådant som jag tror bli bättre när förskolan byter lokaler. Blir moduler först, deras nuvarande lokaler ska rivas och sedan ska en ny byggnad finnas på plats. Under tiden blir det moduler, och med tanke på hur det ser ut i dagens läge kan det bara bli bättre.
Föskolan är väldigt undermålig, trångt som sjutton. Man får knappt plats två vuxna i ”kapprummen”. Trasigt lite här och var, inga pengar som finns för att renovera heller. Inget som prioriteras heller nu när rivning står på agendan.
Nåja, så länge jag har glada barn som trivs är jag någorlunda nöjd.

Ny arbetsvecka på intågande… känns sisådär, men inte mycket att göra åt saken heller.
Ska på prov om ca 1,5 vecka i tangentbordskunskap och svenska… har sökt en utbildning på distans och dessa prov måste göras innan någon antagning görs. Spännande men nervöst. Vad händer om jag faktiskt kommer in? Chansen är liten, det är väldigt många sökande (419) och väldigt få plaster (30), men OM jag har turen att komma in. Hur ska det gå ekonomiskt? Kommer jag hitta extrajobb? Kommer jag vara tvungen att jobba helger för att det ska gå ihop sig?
Jag vill inte vara ifrån min familj på helgerna. Eftersom jag har stora barnen varannan vecka värderar jag tiden med dom enormt mycket. Svårt det där. Många tankar och funderingar.
Ska inte gå händelserna i förväg, men det är lätt hänt att man gör det.
Nästa fråga är ju om jag inte kommer in. Vad gör jag då? Av olika skäl kommer jag ha väldigt svårt att vara kvar på jobbet.
Vill ha ett jobb som är på dagtid, vardagar. Skulle kunna jobba inom vården, men då är det som sagt helger och kvällar som gäller till stor del. Jag är inte helt beredd på att ta det. Det är lätt att vara kräsen när man har en trygghet, även om den tryggheten inte känns varken trygg eller bra.
Dessa tankar tar upp mycket av min tid. Det är nog en av orsakerna till min trötthet och känslan av att inte vara helt fokuserad.
Det finns för många frågetecken för att kunna fokusera!

Nu ska jag ägna mig lite åt mannen som sitter bredvid mig här i soffan.
Strax ska lillfia här hemma gå och sova, ska bli skönt med en tyst stund innan det är dags för sängen.

<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *