5:2

Yes, jag är en av alla som gått på 5:2-dieten! (Ogillar starkt ordet ”diet” men det får gå för denna gång)

Idag är min andra fastedag. Började i måndags med att äta normalt (1205 kcal), fasta på tisdagen (498 kcal), normalt igår (15852 kcal) och som sagt, fastedag idag.

Idag väntar jag med första målet till lunch för att få en sammanhängande fasta på ca 16 timmar. En kopp te har jag druckit hittills och det är helt ok! Det jag kommer äta idag blir flytande föda, shake till lunch och middag. Skulle absolut kunna äta något mera matigt, men just nu vill jag mest ha koll på kaloriintaget och eftersom jag jobbar är det inte läge att ställa sig i köket och tillaga något (vilket inte ens går här).

Jag som normalt sett är emot de flesta dieter (kanske just för att det är en DIET) tror dock på detta. Jag får äta vanligt fem dagar i veckan och lite mindre två dagar. Jag har högt blodtryck allt som oftast och hoppas att detta kan hjälpa mig en bit på vägen både med tryck, värden av olika slag och även vikten. Det är värt ett försök!

Äter DU enligt detta? Hur upplever du det? Jag vill veta!

<3

4 thoughts on “5:2

  1. Man kan äta protein (kyckling, fisk mm) och frukt, grönsaker o dyl. Uteslut helst pasta, potatis, bröd mm! Man får även dricka kaffe, te och kalorifria/snåla drycker under fastan och hur mycket vatten som helst :-)

  2. Hallå! Hur går det för dig med 5:2?
    Jag måste komma på nått bra sätt att komma åter på banan igen.. Men hur!?:)

  3. Hej! Jag tycker det går väldigt bra! Var ganska hungrig första dagen, men eftersom att jag håller nere kaloriintaget även de andra dagarna krymper magen ganska fort. Nu är jag inte alls hungrig på morgonen när jag vaknar, det räcker med kaffe eller te. Bara det är en stor förändring för mig :-)
    Absolut värt att prova! De dagar jag fastar så håller jag mig till shakes, mest för att jag vet exakt hur mycket jag får i mig.
    Hade även lite ont i huvudet första dagen, men nu har jag inte haft ont i huvudet sen i onsdags (och jag har det varje eviga dag annars), så det måste betyda något. Känner även att jag har mer energi än tidigare… hur det nu hänger ihop :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *