Gårdagen

Började skriva ett inlägg igårkväll men givetvis hängde sig telefonen och sen var allt borta. Ska försöka komma ihåg vad jag skrev..:

Det vi gjorde igår som var lite speciellt var en BodyScanning! Både jag och K fick veta mycket om våra kroppar som kan vara svårt att se och känna själv. Vikten är det minst viktiga om vi säger så, den kan du lätt kolla hemma. Det vi fick veta var fettprocent, vattennivå i kroppen, bukfett, muskelmassan, din förbränning, benmineral och din metaboliska ålder.
Min metaboliska ålder var 46… det innebär att jag förbränner som en 46-åring! Jag är 31 om någon undrar!!! Finns alltså lite att jobba på.
Jag låg strax under gränsvärdet på vattennivån i kroppen också. Det är ingenting som man kan dricka sig till utan det handlar om vattnet som finns i dina muskler m.m. Det är mycket som ska förbättras nu ska ni veta 🙂
Jag vet inte hur tillförlitlig denna scanning är och visst är det ett sätt för HerbaLife att sälja sina produkter, men jag tycker  ändå att det känns bra att ha mina utgångsvärden. Mycket roligare att träna och äta rätt om man kan gå och scanna sig då och då och förhoppningsvis se att kroppen ändrar på sig med tiden.

Efter vi fick se sanningen i vitögat bar det av till gymmet. Körde passet som Antoni gav oss och den här gången körde vi på lite hårdare. Inte tyngre, men hårdare. Nu behövde vi ju inte stå och lyssna på instruktioner mellan övningarna, då är det också lättare att hålla pulsen uppe.
Jag klarade även att göra den där plank-övningen (som jag försökte beskriva så bra…) 2 ggr. Kändes bra, nu är det bara 18 kvar 🙂

Det jag tycker känns så roligt att börja träna nu är att jag fått med mig min kärlek! Han har inte tränat på en sisådär 15 år! Ok, promenader har han gått, men att aktivt träna har han inte gjort på länge. Även om vi träffas varenda dag och alltid har något att prata om så är det kul att vi kan göra något annat tillsammans. Inte bara sitta som soffpotatisar! Nu kan vi åka iväg, få lite P&K-tid (inte puss & kram…tyvärr…) och göra något vettigt samtidigt som vi får umgås. Älskar’t!
Just ja, skulle ju skriva ett inlägg om mitt matintag i veckan! Jag gör det enkelt för mig, ungefär så här har det sett ut:

  • Frukost: Shake (gjord på Formula 1, mellanmjölk, en banan, lite kaffe och kanel för smaksättning.
  • Lunch: Shake (samma som ovan)
  • Middag: Lagad mat (mindre proteiner, mindre fett, mer grönsaker)
  • Mellanmål: Kaffe, frukt och grönt. Ev någon hårdmacka.

Så har det sett ut sen i tisdags och jag känner mig riktigt stadig i blodsockret! Knappt någon huvudvärk på hela veckan. Huvudvärk är någor jag har nästan varje dag och inte av den milda sorten. Tror mycket beror på vad jag stoppar i mig (får ofta ont efter jag ätit onyttigt av någon anledning) och sen beror det nog till stor del på mitt blodtryck. Har haft högt BT senaste åren och så fort jag lyckats gå ner i vikt eller rört på mig så blir det lägre. Det är alltså en riktig morot för min egen del, att ha ett stabilt blodtryck som ligger på normala värden. Nu kom jag av mig från ämnet lite märker jag 🙂 Åter igen till blodsockernivån.. har som sagt kännt mig väldigt stabil och inte haft något sötsug alls i veckan. Då ska jag säga att jag har ett ganska stort sockerberoende i vanliga fall. Jag kommer att köra på med mina shake’s tills jag känner att jag kan börja äta 2 lagade mål om dagen och sedan 3. Måste få bukt med sockret först och just nu känns det väldigt bra!
Nu ska jag nog gå och väcka min andra hälft och sen ta en kopp kaffe!
Btw, någon som vet varför ”SlimStat”-knappen under ”Panel” har försvunnit??? Är det bara på min blogg eller någon annan som råkat ut för samma sak? Blir ju tokig när jag inte kan kolla min statistik!
Ha en underbar dag/ MeNaMi

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *