3 roliga och populära kortspel

best-3-player-card-games

Alla har vi väl någon gång spelat kort. Detta är förmodligen den kategori av sällskapsspel som är mest populär genom alla tider. Det finns hundratals olika roliga kortspel att välja mellan, men beroende på hur många man är som ska spela så lämpar sig de olika spelen olika bra. I denna artikel tänkte jag ge förslag på tre stycken väldigt populära kortspel och berätta lite mer ingående vad de handlar om! När man väljer mellan olika kortspel finns det en del faktorer som avgör vad som kan passa för tillfället, det kan till exempel vara:

  • Åldern på deltagarna, är det äldre personer som ska spela eller är det barn?
  • Har deltagarna lätt för att lära sig? Annars kanske man ska titta på kortspel med enkla regler.
  • Hur länge tänker man spela? Spelen varierar i tid.
  • Hur många är det som ska spela?

Underhållande kortspel för två

Den sistnämnda punkten bland faktorerna jag just nämnde är väldigt viktigt, därför tänkte jag nu specificera mig lite och fokusera på underhållande kortspel för två. Här nedan kan du läsa om tre av de mest populära och roliga kortspelen som jag rekommenderar att du testar, om ni är just två personer.

Svälta räv

Detta är ett ypperligt kortspel att spela om man bara är två personer. Svälta räv är också mycket enkelt och passar både stora som små. Just detta kortspel är ofta det spel man introducerar sina barn för när det är dags för dem att börja spela kort. Spelet pågår bara i ungefär 5 minuter och det enda du behöver är en kortlek med 52 kort!

Vinnaren i spelet är den som först lyckas göra sig av med alla sina kort. Ofta finns det även speciella kortlekar att köpa för just Svälta räv, med lite roliga bilder på korten just för att de allra minsta ska tycka att det är lite roligare. Barn i de lägre åldrarna har en tendens att tröttna ganska fort.

Plump

Plump passar även det för barn, men lite äldre än vad som rekommenderas för Svälta räv. I plump bör man i alla fall vara omkring 10 år för att spela. Det är inget svårt kortspel men det är ändå lite mer avancerat och kräver lite större fokus och eget tänkande. Man behöver en kortlek med 52 kort samt papper och penna för protokollföring.

Spelet går ut på att gissa antal ”stick”, och om man som spelare lyckas med detta får man poäng. Poängen antecknas i ett protokoll som en utsedd spelare ansvarar för att fylla i. Den spelare som har flest poäng när spelet är slut har vunnit plump!

Stress

Är du en person med bra stresstålighet är detta kortspel perfekt för dig, här gäller det att behålla lugnet och vara fokuserad trots att spelet går i väldigt hög fart. Ju fortare du kan göra av med dina kort desto bättre är det. Det enda som behövs är två stresståliga deltagare och en kortlek med 52 kort.

Den deltagare som först gör av med alla sina kort har vunnit! När man ser andra människor spela Stress kan kortspelet upplevas som väldigt stirrigt och rörigt, ofta är det också ganska högljutt, men det är faktiskt det som är tjusningen med hela spelet. Prova så förstår du precis vad vi menar!

Fördelar med att vara två personer

Det kan tänkas vara enformigt och tråkigt att spela bara två personer, men faktum är att det finns flera fördelar! Är man två spelare går det betydligt fortare att lära ut regler, ju fler spelare desto fler som ska lära sig. Spelet går i regel fortare att genomföra, det gör att man kan hinna spela flera olika spel på en och samma kväll om man vill det

Man behöver heller inte ta hänsyn till spelplatsen på samma sätt, är man bara två kan man spela i princip överallt. Är man däremot fyra eller fler behöver man planera lite bättre och välja spelplats efter var man får plats allihop.