Bloggar om familje- och vardagslivet

CBD för din hälsa – 3 bevisade positiva effekter

Vem har inte hört om CBD-olja? Denna olja, utvunnen ur cannabisväxten, kan användas på många olika sätt för hälsan. CBD är en av de mest förekommande cannabinoiderna i cannabis, men till skillnad från THC får den dig inte känna dig hög eller berusad. CBD produkter har endast en milt lugnande effekt på sinnet och flera andra hälsofördelar.

1. CBD förbättrar din sömn

Vi alla får höra om hur viktigt det är att få en bra natts sömn men det kan vara väldigt svårt att få till när man har mycket stress och inte tillräckligt med tid att varva ner. Om du har svårigheter med att somna så skulle CBD kunna vara ett naturligt hjälpmedel som hjälper dig slappna av fysiskt och mentalt,

 

Allt du behöver göra är att ta en CBD-kapsel eller några droppar CBD olja ungefär en timme innan det är dags att sova så kommer du snart uppleva de lugnande effekterna. Flera undersökningar som har gjorts har bevisat att CBD kan vara väldigt effektivt för att förbättra sömn.

2. CBD kan hjälpa din mental hälsa

Din mentala hälsa är lika viktig som din fysiska hälsa, och har du lidit av stress, ångest och/eller depression skulle CBD kunna lätta symptomen. Forskning pekar på att CBD kan minska stress, lätta ångest och förbättra humör, även om CBD ännu inte officiellt har godkänts som behandling för depression eller ångest i Sverige.

 

Det är alltid bäst att du diskuterar saken med en läkare innan du påbörjar användning av CBD, särskilt om du tar andra läkemedel.

3. CBD kan användas för vacker hud

CBD har använts i hudvård ett bra tag och har blivit känt för sin lugnande, antiinflammatoriska och läkande effekt på huden. Du kan köpa hudprodukter och krämer som innehåller CBD, eller också kan du köpa olja och applicera det direkt eller blanda in det i en hudprodukt du redan använder. Vem som helst kan använda CBD för huden, men dess egenskaper kommer troligtvis vara till störst fördel för den med akne eller irriterad hud. CBD har också visat sig effektivt för anti-aging!

Vart köper jag CBD?

Om du funderar på att köpa CBD finns det några olika former du kan välja mellan – CBD-olja och CBD-kapslar är bland de vanligaste. Jag skulle rekommendera att du köper CBD från en dedikerad webbshop som CBDFinola. Där hittar du kvalitativ CBD i form av både kapslar och olja med olika styrkor. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *