Bloggar om familje- och vardagslivet

Är bröstförstoring något för dig?

Bröstförstoring

Så här inför sommaren är det många kvinnor som går i tankarna om att förnya sina kroppar. Många funderar kanske på att göra ett skönhetsingrepp. Just bröstförstoring hör till ett av de vanligaste ingreppen i Sverige. Siffran för antalet estetiska operationer som görs i Sverige ligger på mellan 5000 och 10 000 bröstförstoringar årligen. 

Vad bör man egentligen tänka på när man går i tankarna om en bröstförstoring och vid val av klinik? I det här inlägget kommer vi kika närmare på just dessa punkter för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Därför vill så många kvinnor göra en bröstförstoring

Det finns många anledningar till att kvinnor vill förändra brösten. De flesta som väljer bröstförstoring vill ha både större och fastare bröst eftersom de känner att deras bröst inte passar kroppsformen. Många kvinnor upplever även att brösten tappar volym och form efter graviditet och amning. Andra har utvecklat asymmetriska bröst.

Kostnaden för ett ingrepp

Priset är ofta en väldigt viktig faktor när man överväger att göra en bröstförstoring. Kostnaden för en bröstförstoring beror på ett flertal faktorer. Det finns idag flera olika typer av behandlingar, implantat och metoder, och priserna varierar därefter. Ett bra tips är att besöka klinikernas webbplatser för att skaffa dig en prisuppskattning för de olika behandlingarna. Dessa prisuppskattningar är vanligtvis från-priser och det kan således vara utmanande att kartlägga vad som faktiskt ingår. Vissa kliniker inkluderar inledande konsultation, anestesi, garanti / försäkring och statliga avgifter, medan det på andra kliniker räknas som tillägg.

Ett par goda råd

Innan du fattar ett beslut om att utföra ingreppet är det viktigt att du bekantar dig med vad behandlingen innebär, fördelar och nackdelar, möjliga biverkningar, andras erfarenheter samt olika kliniker och kirurger. En god idé är att du kontaktar flera kliniker för att få en prissättning. Kom också ihåg att priset bara är en del av bedömningen. En bröstförstoring kräver en skicklig och erfaren kirurg. Det är därför mycket viktigt att du gör grundlig research innan du väljer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *