Bloggar om familje- och vardagslivet

HLR kurs för barn och vuxna

HLR

Det är viktigt att ha rätt kunskaper när det kommer till hjärt- och lungräddning, oavsett om det gäller vuxna eller barn. Vi alla kan ha nytta av att veta hur man gör hjärt- och lungräddning (HLR) och hur man använder en hjärtstartare. Med detta inlägg vill jag få fler till att förstå vikten av att gå en HLR kurs Stockholm.

Varför är det så viktigt med HLR?

Så många som ca 5000 personer drabbas årligen av plötsligt hjärtstopp utanför ett sjukhus i vårt land. Historiskt sett så har överlevanden vid hjärtstopp utanför sjukhus varit väldigt låg, cirka 11 procent. 

HLR är en akut behandling som ges omedelbart till en människa som är medvetslös och som inte andas. Personen bedöms då ha drabbats av ett hjärtstillestånd eller plötsligt hjärtstopp som det tillstånd kallas då hjärtat har slutat slå effektivt. För att överleva ett hjärtstopp krävs mycket snabba insatser av HLR och stöt av hjärtstartare. Detta hjälper således hjärtat att pumpa runt och syresätta blodet i kroppen. Detta gör också att risken minskar för syrebrist i de viktiga organen i kroppen. För varje minut som passerar utan att HLR påbörjas minskar möjligheten för överlevnad.

En nödsituation kan drabba vem som helst, vuxna som barn

Vet du hur man agerar i en nödsituation eller olycka? Vet du exempelvis vad du bör göra om ett barn plötsligt får luftvägsstopp eller om en vuxen drabbas av plötsligt hjärtstopp? 

En olycka kan drabba vem som helst, och därmed har vi alla ett ansvar att hjälpa våra medmänniskor. Det största misstaget man kan göra vid en nödsituation, är att inte göra något alls.

Gå en HLR kurs Stockholm

Det borde vara en självklarhet att alla organisationer och arbetsplatser låter sina anställda gå en utbildning i HLR. En HLR kurs gör således att anställda kan känna sig trygga i hur man bör agera vid ett luftvägsstopp och hjärtstopp, både gällande hjärt-lungräddning samt hur man använder en hjärtstartare! 

HLR-Gruppen erbjuder förstklassiga HLR-kurser i Stockholm som kan rädda liv på både barn och vuxna i vårt samhälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *