Bloggar om familje- och vardagslivet

Tips för att höststyla hemmet med vackra detaljer

höststyling

Hösten är en perfekt tid för inredning. Ofta är hösten en tid för att få igång rutiner, göra planering och skapa höststämning i hemmet. Här hos oss har hösten och vinterkylan nu kickat igång på allvar och det gör att man helst håller sig inomhus. Jag tycker det är roligt att surfa runt på nätet när jag letar efter inspiration och vackra detaljer, såsom ljuslyktor och ljusstakar, kuddfodral och plädar, eller krukor. I detta inlägg ger jag mina bästa tips för att höststyla hemmet!

Ljuslyktor med fina detaljer

Vare sig det är vinter eller sommar så har du alltid glädje av ljuslyktor. Det finns inget mer mysigt än att kura ihop sig i soffan och tända ljus. Med en ljuslykta får du det där magiska dämpade ljuset. Satsa gärna på lyktor i olika storlekar, former och med vackra detaljer.

Inred med mysiga plädar och kuddar 

I mitt vardagsrum är soffgruppen en central del. Det är här familjen samlas på kvällarna för att ta det lugnt och koppla av. Både kuddar, plädar och övriga textilier har en förmåga att dämpa ljud samt gör hela rummet mer ombonat och hemtrevligt. Olika material ger också olika känsla och på hösten och vintern skulle jag rekommendera ull eller andra tjockare material. I min familj gillar vi att svepa filtar om oss så det är ett måste att ha minst två plädar i soffan. Vad gäller färgsättning på textilerna så är detta helt en smaksak. I år kommer jag satsa på att skapa spännande kontraster med hjälp av komplementfärger.

Inred med vaser i olika formar och mönster

Gröna växter i hemmet är ett måste. Men även torkade växter, blommor eller luddigt högt åkersgräs är numera en tydlig trend när det kommer till inredningsstyling. Nu vill jag gärna ställa växterna i en grov keramikkruka mot en ljus väg. Experimentera och sätt några få grässtån i en grov keramisk vas eller varför inte torkade blommor i en vacker glaskula.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *