Bloggar om familje- och vardagslivet

3 sätt att få ett friskare hem

Nu under coronatider, där många håller sig hemma i allt större utsträckning, är det extra viktigt att ens hem känns hemtrevligt och fräscht.

Jag själv bor i villa & har under sensommaren gått igenom samtliga av dessa punkter för att försäkra mig om att min och familj har de allra bästa förutsättningarna för att må bra och känna hemtrivsel.

 1. Ha mycket växter hemma

Ett hem utan växter är inget hem! Visste du att vissa växter rensar ditt hem från gifter? Det finns också många undersökningar som visar på hur växter gör känner mer lugn & kan koncentrera sig bättre.

2. Se över din ventilation

Väldigt många villor i Sverige har dålig ventilation. Vi flyttade in i vårt hus runt 2018 och hade då problem med radon, vilket resulterade i att vi installerade ett fullfjädrat ventilationssystem som vädrar ur all dålig luft. Sedan dess har jag märkt en väldigt stor skillnad: Vi är mindre sjuka, sover bättre och jag får mycket mer sällan huvudvärk!

3. Städa oftare

Väldigt många, inklusive jag själv, städar lite för sällan. Det är lätt hänt att man bara fokuserar på det man faktiskt ser, som exempelvis köksytor, vardagsrumsbord med mera. Men det är viktigt att dammsuga ofta, helst 1 gång per vecka, för att säkerställa att inte damm och kvalster sprids i huset.

Detta var mina 3 bästa tips för att hålla ditt hem fräscht & friskt. Har du några bra tips på hur du håller ditt hem fint under coronatider?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *