Bloggar om familje- och vardagslivet

Kan en vänskap hålla under en hel livstid?

Många vänskaper uppstår vid speciella stadier i våra liv, och tar ofta slut när det sker en förändring.

Under högstadiet och gymnasiet kändes det som att varje vänskap skulle vara för evigt. Varken avstånd eller tid skulle någonsin kunna separera mig från mina vänner. Vänskap var så uppenbart, och när någon varnade mig tänkte jag bara för mig själv att det är tydligt att de inte känner mina vänner.

När du går i skolan är det ganska enkelt att skapa och behålla vänskaper. Ni är i ständig kontakt med varandra, och ni har alla samma gemensamma upplevelser – ni går på samma skola, gör liknande skoluppgifter, går på samma sportevenemang och event. Du behöver inte tänka på att upprätthålla vänskapen eftersom alla dina vänner finns där.

Men i samma ögonblick du examineras kommer livet förändras. Nu behöver du plötsligt göra en ansträngning för att upprätthålla relationer. 

 Här är mina bästa tips genom åren: 

  • Ansträng dig för att få vänskapen att hålla
  • Se till att prioritera vännerna
  • Förvänta dig att dina vänner kommer förändras med tiden
  • Visa förståelse och var förlåtande

 Dina vänskaper kommer emellanåt att ta emot en del smällar, och det är då dessa tips är värda att komma ihåg. De är enkla, men de är avgörande för att upprätthålla en vänskap genom livets upp- och nedgångar.

Vänskap

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *