Mitt liv, min vardag

Provade akupunktur för första gången

Förra veckan började jag gå hos en sjukgymnast med inriktning på gravida och idag var jag där igen. De senaste veckorna har foglossningen blivit värre och jag har konstant ont. Ibland blir smärtan så illa att jag har väldigt svårt att gå och röra på mig.

Men så idag när jag var där så pratade hon om att man faktiskt kan bli bättre med hjälp av övningar och akupunktur. Jag va inte bered på det men vi provade faktiskt akupunktur, vilket för mig var första gången ever. Jag har inga problem alls med nålar så den biten gick väldigt bra. Hade lite svårt att slappna av för att jag låg på mage, men jag hade en handduk under och vet att bebis ligger tryggt där.

Det stack lite men det gjorde inte ont eller var obehagligt, kändes kul att prova det då jag hört om hur bra det är för olika saker. Under resten av kvällen har jag faktiskt inte känt något speciellt men ser fram emot att fortsätta.

Så nu har vi bokat tid för akupunktur för två tillfällen till vilket känns väldigt spännande.

I lördags samlade vi hela familjen för att tillsammans ta reda på vad det är för en som ligger i magen. Vi hade en omröstning (och lite andra aktiviteter) och det var väldigt jämt. 8 trodde pojke och 7 trodde flicka. Och som ni ser på fyllningen så väntar vi en liten flicka i mars ❤️

Alltså vilken fantastisk kväll. Så mycket glädje, spänning och kärlek. Är då lycklig över att vår dotter kommer födas in i en familj med så mycket kärlek. Nu har halva tiden gått och vi väntar med spänning på henne.

 

44859997_10157905941897782_4022377386854055936_n

Jag och min älskling

                                                                            44881119_10157905941502782_7484047415985569792_n

44886031_10157905941622782_3260349407136055296_n                            44929993_10157905941407782_4029596105892167680_n                                                                                   bebis tårta

Det blir en flicka! 

Rutin ultraljud

I måndags var vi på Sös och fick träffa en jättetrevlig barnmorska. Det är så himla trevligt att ligga där och höra hur barnmorskan säger något gulligt om bebisen eller hur den ligger.

Allt såg bra ut och bebis växer som den ska. Barnmorskan sa att bebisen låg så dåligt så om vi hade velat veta könet så hade hon inte kunnat se det, så det var inte helt förgäves vi betalade 700 kr förra veckan för ett ultraljud.

Nu är det inga fler ultraljud som kommer utan det blir besök hos barnmorskan. I nästa vecka har vi tid.

Nu vill jag bara att tiden ska gå så att jag får hålla den här bebisen i mina armar.

Min fredag

Vissa dagar får man mer gjort än andra. Jag började med att åka till bageriet efter jobbet för att göra en beställning på tårtorna som vi ska ha nästa helg.

För ett par veckor sen var jag och sambon inne och pratade med bagaren om vad vi ville ha för slags tårta, antingen med rosa eller blå fyllning beroende på svaret i kuvertet. Han visste precis vad vi ville ha och berättade att han gjort många såna tårtor. Kändes väldigt kul och tryggt att höra.

Så nu har jag beställt två prinsesstårtor med vit marsipan.

Sen åkte jag och mötte upp Amanda som till min förvåning tackade ja till att åka och köpa kläder till henne. Man kan ju tycka att hon skulle vara mer intresserad av att åka och shoppa kläder till sig själv…

Vi började med bibblan. Jag lånade böcker och graviditet och Amanda lånade böcker till sig. Tyckte bibliotekarien va lite lustig som upprepade sig om vad trevligt det var att Amanda tyckte om att läsa böcker, inte vet jag det kanske är väldigt ovanligt i hennes ålder, men jag har alltid lästa massa böcker för henne sen hon var liten och det har hon fortsatt med.

Sen blev det en fika, eller en liten middag för mig. Vi gick in på ett café och där fanns lite nyttig typ buffe mat. Jag fastnade för zucchinibiffar som såg väldigt goda ut. Beställde två såna med sallad, men till min besvikelse så var de lite för starka för mig.

Sen kom vi tillslut till shoppandet och mirakulöst nog så köpte jag två par jeans till Amanda. Hon är verkligen den svåraste att hopa byxor till för att hon är så kräsen och tycker inte om något. Men nu så hittade vi i alla fall två par och jag är väldigt nöjd.

Sen kom sambon och hämtade oss som skönt var. Jag var ganska slut när vi kom hem. På kvällen körde vi Super Mario alla tre, så himla kul. Mycket skratt och suckar då vissa dog hela tiden.

Alla dagar ser inte ut så här. Alla fredagar ser inte ut så här. Men dagar som denna, när jag känner hur nära jag har varit Amanda, då vi har haft tid att bara vara med varandra i vår egen takt, är helt underbara. Jag värdesätter det enormt och är väldigt mån om att vi ska fortsätta med det när bebis föds.

Flicka eller pojke

Nyss kommit hem från ett privat ultraljud vi bokat för att ta reda på könet. Det här besöket bokade vi i september och har väntat i flera veckor på den här dagen. Amanda var med oss och tyckte det var väldigt spännande. Barnmorskan kollade på hjärtat och lite annat och konstaterade att allt såg bra ut, vilket är otroligt skönt att veta. Moderkakan ligger i framvägg vilket gör att jag inte känner bebis är, och därför är det extra skönt att få se på ett ultraljud att det ligger någon där och sprattlar.

Nu har vi ett kuvert liggandes med könet på en lapp. Tanken är att vi ska lämna in det till en bagare som ska baka en tårta med antingen en rosa eller blå fyllning. Sen ska vi bjuda över familjen och tillsammans ta reda på vad det är för någon som ligger i magen. Sen så är vi väldigt medvetna om att det finns en liten chans att könet på lappen inte stämmer så det har vi mes oss. Vi har alltid sagt att när bebis föds så kommer vi att veta könet med säkerhet och vi välkomnat bebis oavsett kön.