VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Nattningsrutin

Vi har alltid nattat pojkarna i deras egna sängar, efter att vi matat dem var för sig i soffan, bytt blöja och tagit på pyjamas. Så har de sett ut sedan de föddes :)

När pojkarna väl ligger i sängen så sätter jag mig vid deras huvudände och sjunger Vem kan segla för utan vind. Vincent vill inte att man tar på honom utan bara hjälper till att lägga till rätta med nappen och snuttefilten, sedan somnar han oftast snabbast och de brukar ta 5-10 min. Lucas däremot är lite svårare. Han vill ha det tyst och vill att man smeker honom med handen i pannan och ner över näsan. Därför blir de oftast så att när Vincent väl somnat så slutar jag sjunga och låter det vara tyst istället. På så vis går nattningen som allra fortast och Lucas somnar ändå ganska snabbt efter det. Nattningen tar som längst 30 minuter men vanligtvis runt 15 minuter.

Varför jag sitter vid deras huvudände är för att om de ser mig så kan de absolut inte somna. Då ligger de och skrattar och sparkar med benen i evigheter. Så därför sitter jag där, så de vet att jag är nära :) Om de skulle råka se mig ändå så brukar jag själv blunda och låtsats sova, då tittar de bort och lägger huvudet till rätta igen. Mamma är väl inte så kul då längre 😉

Så ser varje nattning ut hemma hos oss, hur ser den ut hos er? 😊

 


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna