Gjorde en liten variant av silviakaka till födelsedagskidzen i morgon och på söndag
Istället för den vanliga glasyr tog jag Philadelphia marabou frosting…
Silviakaka
3 ägg
3 dl strösocker
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker riktigt poröst, rör i övriga ingredienser.
Smörj och bröa en långpanna och slå i smeten.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills kakan släpper i kanterna på formen.
Låt svalna.
Frosting/glasyr
1,5 Philadelphia Marabou (à 160g)
150 g smör
3 dl florsocker
Blanda Philadelphia och smör till en jämn smet tillsätt därefter florsockret pö om pö tills smeten är jämn.
Smaka gärna av värt efter om du vill ha mer eller mindre florsocker i.
Kakan går utmärkt att frysa….
Kommentera