VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kanelkaka/Kanelgömma

Jag uppdaterar detta recept och lägger in den som mitt bidrag i  månadens sötsak.

Mars månads tema är PERSONLIGT och det må jag säga att den här kanelkakan är för mig.
När jag gör den tänker jag på min mamma, som väldigt ofta gjorde den.
Det var väldigt längesedan jag gjorde den men bara någon vecka innan temat gjorde jag två stycken 🙂
märkligt 😉 och när kaneldoften spred sig i köket gick tankarna till mor.
Jag hoppas hon gör den fortfarande 🙂

Denna kanelkaka är gudomligt god 🙂
En  lyxig sockerkaka med kanelfyllning som ger mersmak och högst personlig för mig iaf 😀

Detta behöver du:

2½ dl gräddfil  (Filmjölk går också bra)
2 tsk bakpulver
175g Smör
2½ dl Socker
2 ägg
4½ dl Vetemjöl

Till Fyllningen:

2 tsk Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk Kanel

Gör så här:
Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen.
Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften.
Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen.
Blanda sedan raskt ihop ingredienserna till fyllningen och fyll en runde eller en hålform till mindre än hälften, strö över kanelblandningen och täck över med resten av smeten.
In i ugnen på 175 grader i ca: 1 timme.


Kommentarer


  1. Getting personal | Söta saker 1 april, 2012 on 12:26 Svara

    […] Carola serverade kanelgömma. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna