Kom ihåg mig

Kladdkaka med fudge


Vad passar inte bättre än en Kladdkaka med Fudge
nu till jul 😀 och  med ängel på och allt 😉
Helt fantastiskt god 😛
Den tar något längre tid att göra men det är det värt.
Kladdkaka är en av mina favoriter, denna lite till piffad med fudge

Denna kladdkaka blir mitt första bidrag till Månades Sötsak som denna månad har ”Extra Allt” som tema, & ja det passar väl bra med den här då :)

 

Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt

 fudge
2 dl grädde
2,5 dl strösocker
3 msk kakao
0,5 dl ljus sirap
1,5  msk Nescafé pulver
1 msk smör

Kladdkakan
Rör i hop alla ingredienser.
Slå smeten i en smörjd och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm). Grädda i 175 graders ugn 16-18 minuter.
Kontrollera med sticka kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad.
Kyl sedan ner kakan.

Fudge
Blanda alla ingredienser i en hög och vid kastrull.
Koka upp under omröring och låt fudgen sjuda tills den har en temperatur mellan 120-124 grader.
Den högre temperaturen ger en hårdare fudge.
Dra åt sidan och rör ned smöret.

Slå över väl kylda kladdkakan och låt fudgen stelna en aning innan du skär upp kakan.

Leave a Reply

annonser