De här har jag bakat enligt receptet hos söta saker 🙂
Det enda jag ändrade på var lite mindre Turkisk Peppar karameller i smeten.
och malde resten lite mera så doppade jag dem i detta, super gott.
Saltlakritstryffel
Gör så här:
200 g mörk choklad
1 dl grädde
Drygt 1/2 dl krossade turkisk pepparkarameller
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll över chokladen.
Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden.
Rör i de krossade karamellerna när chokladen börjar svalna (krossa dem i en plastpåse med hjälp av en hammare – de ska vara finhackade och lite ojämnt krossade, inte pulvriserade).
Häll smeten i en form klädd med plastfolie.
Det ska bli runt 20 tryfflar, så det räcker med en ganska liten form.
Låt stå i kylen några timmar, eller över natten.
Skär i cirka två cenetimeter breda rutor.
Man kan garnera rutorna med saltflingor om man vill.
Jag hade inga hemma, så jag använde fina kanderade violer istället.
Kommentera