Vi som kommer driva den här bloggen är LifePuzl´s VD och grundare Maria Forsberg Lönn samt André Dahlgren Melin som är marknadsansvarig och allt i allo här på LifePuzl. Bloggen kommer handla om tips för att förenkla livspusslet och vad som händer i företaget. Vi kommer också ha intervjuer med experter och föräldrabloggare som kommer berätta sin syn på vardagslivet.

Annons

Veckans livspusslare, Emelie Nordlund

074-2-757x757

Hej, mitt namn är Emelie och jag bor med min make samt två barn i den lilla orten Sölvesborg i Blekinge län. Jag arbetar som förskollärare och driver bloggen forskolemamman.se där jag delar med mig av mina tankar kring föräldraskap, uppfostran och pedagogik. Som person älskar jag att ha många bollar i luften och har ofta många projekt igång samtidigt.

Då jag har varierade arbetstider kan våra dagar se väldigt olika ut men här är hur en dag i vårt liv kan utspela sig.
Jag börjar oftast min dag väldigt tidigt oavsett arbetstid och oftast går larmet redan 0600 på morgonen. Jag får då en stund att göra mig i ordning och svepa mitt morgonkaffe. När klockan är 0630 väcker vi barnen om de inte ännu är vakna och gör de i ordning inför dagen. Vi brukar lämna hemmet samtidigt vid 7 på morgonen men våra vägar skiljs åt precis utanför ytterdörren, maken promenerar till tågstationen och lämnar då sonen på fritids och dottern på förskolan på vägen dit. Jag kör till min arbetsplats där jag möter upp alla morgonpigga barn.
När arbetsdagen slutar ca 16:30 är det oftast ilfart för att först hämta dottern på sin förskola och sen köra vidare och hämta sonen på fritids. När vi anlänt hemma med trötta och hungriga barn finns ingen tid att förlora utan det är direkt igång med matlagningen av kvällsmaten, som vi oftast planerat dagen innan för att spara så mycket tid som möjligt. Jag förstår helt klart varför många benämner denna stund som ”Hell Hour” eftersom det kan vara väldigt påfrestande att efter en lång och tröttsam arbetsdag laga kvällsmat med ett gnälligt och trött barn som hänger i ens ben. Maten brukar vara klar ca 1830 och vid den tiden brukar dessutom maken komma hem från sitt arbete. När maten är uppäten och alla är nöjda är det snabbt undan med disken för att börja göra dottern redo för sängen. När dottern har lagt sig vid 19:30 brukar jag försöka klämma in lite vardagsmotion i form av en löprunda. Under tiden som jag är iväg passar maken på att natta sonen. En snabbdusch och sedan återstår den tid på dygnet då jag får möjlighet att ägna mig åt vad jag vill som exempelvis läsa en bok, blogga eller titta en stund på tv tills ögonen faller ihop av trötthet.

Mitt bästa livspusseltips är att ägna en del av söndagen åt att planera den kommande veckan genom att skriva matsedel, veckohandla samt packa skolväskan och gympapåsen så att man har allt klart för veckan som kommer.

/ Emelie Nordlund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons