Vi som kommer driva den här bloggen är LifePuzl´s VD och grundare Maria Forsberg Lönn samt André Dahlgren Melin som är marknadsansvarig och allt i allo här på LifePuzl. Bloggen kommer handla om tips för att förenkla livspusslet och vad som händer i företaget. Vi kommer också ha intervjuer med experter och föräldrabloggare som kommer berätta sin syn på vardagslivet.

Veckans Livspusslare, Jenny Rosengren!

Vi är en familj som består av mig, Jenny, Biträdande Förskolechef på en nyöppnad förskola på Värmdö. Jag är även utbildad Hälsocoach/Kostrådgivare och har ibland kunder på sidan av. Jag skriver och driver bloggen ”The life of Rosengren” som ligger som en av Toppbloggarna på topplistan på Finest.se.

10411312_10152138762998479_4831297282102406726_n

Min man Magnus som är kontorschef på ett av Stockholms bankkontor, även han utbildad PT och som ibland har kunder på fritiden.

Vi är en sån där modern familj med mina, dina och vårt barn och har tillsammans fem flickor i åldrarna 3 – 19 år där den yngsta, Millie, är vår gemensamma lilla tjej. Vi bor på Värmdö i en gammal ombyggd sommarstuga men kommer under sommaren börja bygga vårt nya hus lite längre ner på tomten. En process som har krävt mycket jobb och research från vår sida innan vi nu äntligen är där vi är idag och kan lägga in vår beställning på huset.

Både jag och Magnus är mitt i livet, mitt uppe i våra karriärer som har tagit fart och ska samtidigt få familjeföretaget AB att flyta på smärtfritt. Inte alltid en enkel nöt att knäcka. Men med en positiv inställning, bra planering och små smarta genvägar så går det mesta.

Mina bästa tips till att få livspusslet att gå ihop är just bra planering. Jag brukar se till att förbereda några av veckans middagar under helgen för att spara in tid och istället kunna ägna kvällarna åt läxor och kvalitetstid med flickorna (och Magnus). Vi brukar även ha hemkörning av Linas Matkasse Barnkassen som gör att vi får maten hem till dörren och dessutom färdigplanerade menyer. Vi ser till att hjälpas åt med hämtningar och lämningar och delar upp hemmasysslorna mellan oss, på så sätt så får vi båda två möjlighet att träna, träffa vänner eller jobba lite längre vissa dagar om behovet finns. Vi ser till att se möjligheterna och har sänkt våra krav för att kunna ha en harmonisk vardag som familj.

Jag har alldeles nyligen börjat använda mig av LifePuzl appen, ett roligt sätt att kunna dela med sig av barnens vardag med morföräldrar och farföräldrar som bor ett par mil bort. Även ett bra sätt för min dotter Majas pappa att kunna följa hennes  vardag då hon bor mestadels hemma hos mig. Vi ska även skapa ett pussel för vårt husbygge där släkten kan följa vår process och bygget.

”The life of Rosengren” är toppbloggen från en av Stockholm skärgårds största och vackraste öar, den moderna familjen med mina, dina och vårt barn. En vardag som kantas av förberedelserna inför vårt husbygge, jobbet som Biträdande Förskolechef på öns nyaste förskola, uppdragen kring mig som Hälsocoach/Kostrådgivare, familjelivet och eventinbjudningar. Livet är vad du gör det till, det är bara du själv som kan styra ditt öde och vilken väg du väljer att ta.

 Länk: http://finest.se/rosen/

One thought on “Veckans Livspusslare, Jenny Rosengren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *