Vi som kommer driva den här bloggen är LifePuzl´s VD och grundare Maria Forsberg Lönn samt André Dahlgren Melin som är marknadsansvarig och allt i allo här på LifePuzl. Bloggen kommer handla om tips för att förenkla livspusslet och vad som händer i företaget. Vi kommer också ha intervjuer med experter och föräldrabloggare som kommer berätta sin syn på vardagslivet.

Bilpendling, papper och pitchförberedelser

Återigen har jag varit i Uppsala en dag och jobbat på SLU. Det blir långa dagar med nästan 4 timmars bilresa utöver arbetsdagen och i bilen måste jag lyssna på pigg musik på hög volym för att inte somna till. Det ser nog ut (och låter) lite som i den här videon…. 😀
http://youtu.be/8XFBUM8dMqw 

Jag vet att jag borde åka kollektivt men det är i praktiken en omöjlighet om man vill komma hem samma dygn som man åkte iväg. Kommunikationerna från Sandviken är hopplösa (=värdelösa) och det blir många tidsödande byten mellan tåg och bussar för att ta sig från A till B…. Tidigare gick ett direkttåg mellan Sandviken och Stockholm, med mellanlandning i Uppsala, men det ställde de in lagom till då jag skulle börja pendla. Obegripligt att varken Sandvikens kommun eller Sandvik AB kunde se till att den blev kvar! Nåja, jag ska gnälla lite mer över det i ngt annat inlägg tror jag. Nu vill jag visa vilket nytt fint hus vi fått på SCAW, SLU. Det är superfint, fast det är nytt;-) I fönstren där det lyser på andra våningen, till höger om ingången, kan man skymta mina två fantastiska chefer; Mats Sjöquist och Margareta Steén, där de jobbar vidare medan jag partar vidare i min bil. De går inte av för hackor de minsann.

VHC, SLU

I söndags var jag o lilla E till Kungsberget och åkte slalom! E är redan ett proffs eftersom hon åker mycket med sin pappa, men själv har jag inte åkt på många, många år. E var nog lite orolig hur det skulle gå, framför allt i liftarna…. Men det gick faktiskt jättebra, jag blev riktigt överraskad hur flashigt jag tog mig nerför backarna….;-) Det var bara ett ställe det blev riktigt stora problem och det var när E och jag skulle åka en skogsstig som var som en Rodelbana Det gick fortare och fortare och jag kunde inte bromsa på annat sätt än att köra rakt ut i djupsnön! Jag ömsom hasade mig fram och ömsom krashade i full fart ut i snön bland träd och buskar. Det blev bara ett ”åk” på skogsstigen… Annars kan jag verkligen rekommendera Kungsberget, som ligger bara 20 mil norr om Stockholm och har byggt ut massor, både vad gäller boende och skidbackar.

Kungsberget m E

På LifePuzl har jag fullt upp med alla kompletteringar som Region Gävleborg vill ha samt att leta efter verifikationer som saknas för min fina Jenny som hjälper mig med bokföringen:-/ Kan inte förstå att det ska vara så svårt att hålla ordning på alla papper! Det jag egentligen borde ägna mig åt är att förbereda inför en pitch jag ska göra nästa vecka i Stockholm. LifePuzl är med i en tävling som PTS, Post och Telestyrelsen anordnar på temat ”Förenkla vardagen för föräldrar”. Jag tycker naturligtvis att vi passar perfekt in i temat och i veckan fick jag ett mail att de ville höra mer och därför bjöd in mig för att presentera projektet. Agendan för pitchen är oerhört strikt med bara en eller ett par minuter för varje väl avgränsad punkt där de vill veta mer. Det är väldigt viktigt att jag 1. använder minuterna till att förmedla exakt vad de behöver höra för att vi ska går vidare. 2. Att det går som ett rinnande vatten så jag inte slösar bort viktiga sekunder på några blackouts..! Vinner LifePuzl tävlingen får vi medel till en massa projekt som vi vill genomföra, men som kostar alldeles för mycket för oss just nu. Håll tummarna!!

I måndags hade jag av olika anledningar med mig E på kontoret. Hon fick göra läxor medan jag jobbade med mitt. Av någon anledning har hon väldigt svårt att sitta rakt uppochner på en stol när hon jobbar. Det verkar som att hennes hjärna somnar då. Här är en smygbild tagen under väldigt intensiv läxläsning… Det verkar funka så inte gör det mig ngt:-)

E läser läxa, liten

Nu är jag jättetrött. Klockan är över tio på kvällen!! Godnatt!

maria

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *