Mot hjältar och prinsessor

Meeennn vem ska jag då leka med?

Tänker lite på aktiviteter. Vi vill gärna hitta en aktivitet till vår stora lilla. Har redan en gång, alldeles för tidigt dragit iväg honom på en organiserad bollsport. Slutade med att han skrek: jag vill gå på lekplats. Då gjorde vi det!

Känns ibland som att många, inklusive vi är så redo att komma igång med allt, att man glömmer var man är. Att han fortfarande älskar att stoppa alla nallar i en papperspåse och sen leka djungel på hallmattan. Mata de små girafferna och varje morgon fundera på huruvida detta är en dag då han gillar, eller inte gillar prinsar och prinsessor.

”Vi”, läs vuxna verkar tro att barnen har ena foten i ”bråkstake träsket” om de inte får vänner och något att aktivera sig med innan de slutat kissa i byxorna. Hur ska vi klara av att aktivera honom. Vi är ju bara vi, som är vi som gillar att slöa, dricka kaffe, pilla i trädgården, äta och kolla någon serie.

Vem är då våra barn?

Jag kollar på aktiviteter: Bamsegympa 1-4 år. Bolllekar 1-4 år, Bollspel 3-4 år, Funky kids 3-5 år, ”and so on.” Nu ska vi alltså binda upp oss en dag i veckan. Det första ”måstet”, då man organiserat ska gå och leka. Med barn som man inte känner och i ledning av en vuxen som man inte känner.

Funky kids kostar 2000 kr + och då ingår även en CD och ledarna är utklädda!?! Nu rök den från listan.

När vi kom hem igår så utbrast Lilleman, åh va skönt mamma att vara hemma. Och då hade vi varit på en cykeltur med balanscykeln. Sen blev det favoriten, fil med puffar och russin. Bolibompa, dusch och välling. Gladare än någonsin och somnade gott. Misstänker att han faktiskt var aktiverad… Utan ”Boll och lek, till smurfhitz?”

Återigen så vet jag inte riktigt vad jag vill säga? Kommer säkert igen att dra med honom på ”Bollföris” och stå där och njuta av hur kul han tycker det är. För misstro mig inte där. Det kommer han att göra. Frågan är bara om han inte tjutit lika mycket av skratt om jag och pappa spelat landhockey med honom på trädäcket. Får han sedan avsluta dagen med ”Radioapan” på plattan och äpple i båtar så är vi hemma. Precis som vi!

Lite fix och tricks, skratt och lek. Sen landar man i soffan, gärna tillsammans, gärna med mat och zoomar ut för att börja om igen. i morgon.

Nog neggo av mig. Ska ge ”bollföris” en chans och utvärdering kommer.

 

Citatet!

Helt redo för första kalaset någonsin, mamma säger: va kul det ska bli… där kommer att vara massa barn att leka med och hitta på bus tillsammans med.

Lill: Kommer kusinen (10 månader) att vara där?

Nej det kommer han inte, men en massa andra barn!

Lill: Kommer faster att vara där?

Nej hon kommer inte heller att vara där.

Lill: Kommer B (faster man) att vara där?

Nej inte han heller

Lill: Meeennn vem ska jag då leka med?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *