Mot hjältar och prinsessor

Hans sanning

Några få ord om kristendomen, religion och i detta fallet dop blir svårt att få till. Kom precis hem från ett så tänkte ändå försöka. Trevligt med fest såklart! Tårta och presenter! Alltid kul. Men kom igen?

Vad håller vi på med

är hela världen på sned.

Det finns bara en som är vettig och det är den envisa och egna gubben som vägrade komma till kyrkan och ”spela med”. Vi andra som blev glada och sjöng utav bara helvete när vi kände igen ”tryggare kan ingen vara”. Vad är det?

En del grät när mannen i vit kåpa tog den skrikande bebisen från sin mamma la den över en arm med ansiktet upp och entonigt mässade ”tag gud och beskydda … , befria henne ifrån ondo. Led henne på rätt väg och hit och dit. Låt henne bli en del av…”

Hade detta varit någon annan stans än i kyrkan vet jag inte vad man skulle kallat det?

Vit kåpa, mässande man. Talar till någon som inte syns hörs eller känns. Låtsas att det är sanningen han talar.

Hans sanning är att en del är mindre värda än andra. En del ska straffas för det dom gör eller tycker. Man får inte tro på vad man vill, älska vem man vill, jobbade med vad man vill,

Skulle kunna hålla på länge till.

De flesta vet  ju vad religion har för historia och hur mycket lidande vi kunde sluppit. Varför fortsätter vi spela med.

”Inte så mycket tjafs om gud” Inte ovanligt att man hör den frasen. Vad gör vi då där?  Som att nyttja någon annans hem. En annan vi inte gillar

står där och dillar.

om en massa saker som vi inte tror på

så vad gör vi där då?

Kan vi bara inte enas om att traditioner är en sak. Men att be gud frälsa oss och välkomna oss. Välsigna och godkänna våra löften, kan vi inte bara enas om att det är pase`?

One thought on “Hans sanning

  1. Jag tycker personligen att dop är en vacker tradition sen om alla som kommer på dopet tror på gud det är upp till var och en. Att religion skapar mycket lidande i världen har en sanning i sig och det är väldigt synd tycker jag. Det borde vara tvärtom, det borde skapa mer gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *