Mot hjältar och prinsessor

En nöt i soffan!

En ”vanlig” diskussion är ju huruvida man är föräldra… ledig eller inte ledig. Att det många gånger är ”jobbigare” att vara hemma än att gå till jobbet håller nog de flesta med om. Mammor som pappor, lediga eller ej.

Sanningen är ju den att man har semester!

Om semestern är bättre/sämre, lugnare, vildare än arbetsläget är också en annan fråga. Sanningen är ju bara den att varje semester i typ 18 år framöver kommer att spenderas på samma sätt som föräldraledigheten. Du är ledig från ditt arbete och du är förälder. Det är så det är liksom. Jag säger inte att den som jobbar ska ta mindre i hemmet eller ta över mindre när man kommer hem för det. Jag säger bara att semester it is!

Kanske mådde man bara lite bättre och blev lite mer jämlika om man släppte allt sånt. Och bara ”var”!

Baserat då såklart att bådas ”att vara” innehöll samma typ av förväntan på hur hemmet och barnen skulle se ut och må, när man la sig. Jag tänker att den jobbande föräldern, kommer hem. Är det fastbränd pasta i botten på en kastrull och sugrör utspridda på alla golv, barnen och semesterfiraren ligger mellan sugrören med duplo i håret och byxorna. Då var det en sån dag på semestern.

Bara att hugga in.

Mat

tjat

bad

dammsuga

truga.

sen när det är rent och alla är mätta så börjar man om. Liksom lite så att man inte pratar om vem som är ledig eller ej utan bara kör på. Tills det är slut och alla kan ta en nöt i soffan, på semestern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *