Paris med barn

Paris är en stad jag aldrig varit i tidigare. Och jag kan börja med att konstatera att det är en perfekt citystad med barn för det finns massor med roligt att göra med barn i Paris!

Att strosa runt är nåt barnen tycker är kul i en kvart så vi satsade på att bo på ett hotell i närheten av det vi ville se – Seine, Eiffeltornet, Champs Elysees och Paris härliga, stora parker och sen bara njöt vi av staden och solen!

Framför Eiffeltornet finns dessutom en stor park, Champ de Mars, med två lekparker i. Den ena är stor och gratis och den andra liten med ett par gungor och en karusell och kostar pengar. Vi köpte med oss pique-nique på en supermarche runt hörnet och satt flera timmar och mumsade med Eiffeltornet som utsikt.

Eiffeltornet är värt att gå och se på kvällstid också för från kl 21 (och sen varje hel timme) tänds den upp och blinkar häftigt i några minuter. Vi skippade att stå i kön för att åka upp i Eiffeltornet och tyckte det räckte med att se det utifrån.

Vi tog också tunnelbanan (OBS! Finns typ inga rulltrappor eller hissar på många av tbanenedgångarna) några få stationer till Saint Mande som visade sig vara en jättemysig liten ”by” med massor av små ostaffärer, bagerier, fruktaffärer och uteserveringar. Egentligen åkte vi dit för att ta oss till djurparken Paris Zoological Park och då promenerar man igenom denna mysiga ”by”.

Zoological Park ligger faktiskt mitt inne i Paris och är en fräsch, stor djurpark med massor av spännande djur som noshörningar, giraffer, lejon, apor m.m. Inträdet var inte heller så farligt, ca 60 EUR för en hel familj.

Det fanns till och med ett Akvarium i djurparken som ingick i inträdet. Mycket, mycket större (och bättre!) än Akvariet på Skansen. Väl värt ett besök!

Om man har otur med vädret så finns det ett till inomhus Akvarium och så Palais de la découverte som är som tomtits/tekniska museet, som båda ligger väldigt nära Champs Elysees.

Sista dagen spenderade vi på Disneyland Paris som ligger lite utanför själva city, mer om det senare..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *