Test av gummistövlar

Nu när sista snön håller på att försvinna (hoppas vi på åtminstone) blir det blött i gräset och gummistövlar är bra att ha på små fossingarna. Testfakta har lägligt nog gjort ett test av 8 olika par gummistövlar som jag utgår mycket från eftersom dom både jämför hållbarhet, vikt, stabilitet och pris. Stövlar som testades var Viking Jolly, Everest K MFN (Stadium), Linear (Din Sko), Exani Roller, My Wear (ICA), Bisgaard Basic, Tretorn Gränna och Kavat Grytgöl. Bäst i test fick gummistöveln Jolly från märket Viking som vann med 4,6 av 5 poäng men var också solklart dyrast med 400 kronor (!!). Men tätt inpå med 4,2 poäng kom både Stadium gummistöveln och Kavat’s gummistövel Grytgöl. Sämst i test fick bara 3 poäng (gummistöveln Roller från märket Exani), mest på grund av att stabiliteten bara fick 2 poäng där de flesta andra i testet fick 3,5 poäng och uppåt.

De gummistövlar som enligt testet håller i mest år var de från Stadium, Kavat och Din Sko. Hemma har vi tidigare kört ett par ICA gummistövlar var och ett par Tretorn gummistövlar var att ha på skola/dagis. Måste säga att jag tycker ICA’s prisvärda gummistövlar har funkat precis lika bra för ett år senare kan dom ändå inte ha stövlarna längre och då har dom fått ärvas och användas ett år till och därefter varit slut. 150 kronor är det väl värt för 2 års användning tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *