Punta Cana Bavaro Princess

Den här gången reste vi charter till Dominikanska men valde att dela upp resan på två olika hotell och första veckan bodde vi på Bavaro Princess i Punta Cana.

Resorten var verkligen suverän och låg direkt på stranden. Men eftersom det fanns närmare 100 hus så behövde man ha tur för att få bo nära stranden, vilket vi hade. Stranden var underbart fin! Vit, finkornig sand med palmer och så turkost vatten på det. Precis som man vill ha det!

Om man ska klaga på nåt så kunde det för min del kanske blåsa aningen mindre på just stranden så inte vågorna blev så många + att alla strandförsäljare (och hotellets egna försäljare!) kunde hålla sig på sitt hörn.

Poolen var fint utformad med palmer och mys. Luftigt mellan solstolarna, vilket jag tycker är viktigt (avskyr att sniffa på okända grannars svett).

Det fanns också en barnpool med ett sjörövarskepp och en liten rutschkana, egentligen för de mindre barnen men våra tyckte åtminstone det var kul en stund.

Hotellet hade All inclusive, vilket jag i och för sig tror att de flesta hotellen i Dominkanska republiken har. Nåt som var bra var att man kunde nyttja alla a la carte restaurangerna fritt hur mycket man vill så man var inte fast på buffen. Bästa var att det fanns en lunchrestaurang precis bredvid stranden!

Nåt som barnen (och vi!) tyckte var extra kul på hotellet var deras eco stig. De hade bevarat en del av Mangrove djungeln och byggt upp en lång gångbro av trä så man kan kunde gå över träskvattnet och mata alla miljarders sköldpaddor och fiskar.

Och när man hade gått klart kom man fram till en liten öppen ”park” med massvis av påfåglar och andra fåglar.

Nästa hotell kommer senare..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *