Smarta saker att frysa in

Jag försöker lära barnen att man tar så mycket mat man orkar äta upp för kasta mat vill man inte göra. Visste ni att svenskar kastar 720 000 ton mat/år hemma? Jag skäms när jag läser den extrema siffran så nu blir det bättring både hemma hos oss och så några smarta-frysa-in-tips på mat man kan frysa in istället för att kasta!

Krossade tomater

Hur många gånger har det inte hänt att jag bara behöver använda halva förpackningen med krossade tomater? Resten åker in i kylen men används oftast inte och blir gammal. Frys in i iskuber istället.

Majs

En hel majsburk går inte åt under en middag hos oss så att frysa in majsen (tillsammans med lite spad) i en matlåda är vad jag kommer göra hädanefter.

Riven ost

Riven ost tenderar att bli möglig i kylen rätt snabbt tycker jag. Varför har jag aldrig fryst in den tidigare? Dessutom perfekt att alltid ha färdigriven ost hemma när det vankas taccokväll eller lasange.

Chips

Chips är nog det sista jag kunde tänka mig att frysa in. Men faktiskt så blir chipsen som nya efter att ha haft dom i frysen istället för att bli sega i en halvöppen påse

Vindruvor

Så himla gott att frysa in och sen lägga i ett glas vatten eller i drinken. Håller både drycken kall och glaset fint och dessutom får man en god vindruva att smaska på när drycken är slut!

Citron

Hur många gånger har man inte använt endast en av citronhalvorna och kastat den andra? Skurit en skiva och så har resten torkat i kylskåpet? Även citrusfrukterna är perfekta att frysa och använda vid ett annat tillfälle. Men frys dom i skivor med lite bakplåtspapper i mellan.

Lök

Samma sak med lök. Det är väldigt sällan jag behöver en hel gul lök när jag lagar en middag till familjen. Istället för att kasta resten, hacka upp den och frys in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *