Utflykt i tomteskogen

Eftersom snön ofta lyser med sin frånvaro i juletid och inte hjälper till med att ge någon julkänsla vill man ju omringas av så många tomtar som möjligt. Varje jullov när vi är på Öland brukar vi göra en utflykt till Rällaskogen i närheten av Borgholm för där finns det tomtar minsann!

I Rällaskogen har folk omkring på hela Öland varit och ställt ut mängder av tomtar, änglar och snögubbsfigurer längs en kilometerlång bred gångstig. Sen har varje person eget ansvar att själv samla in ”sina” tomtar när julen är slut och så ställs dom ut nästa jul igen. Det här är egentligen en sån simpel grej som man skulle kunna göra längst vilken skogsstig som helst. Mer tomtar åt folket!


Tomtarna längst stigen gör att barnen rör på sig och tycker det är spännande och kul att gå ännu längre. Ella som normalt är latare än latast orkade gå hela vägen (ena sträckan i alla fall :P)


Efter en stunds promenad hittade vi en eldstad och en mysig koja där vi stannade och fyllde på energidepåerna innan vi gick tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *