Test av vinterskor

Om man inte har lust att springa runt halva stan för att jaga storlekar är det redan nu man ska börja fundera på vilka vinterskor barnen ska ha i vinter. Passande nog släppte Testfakta sitt årliga test av vinterskor för barn, där man får en bra guidning till vad som är bra och inte.


Bäst i test blev inte helt oväntat, Superfit Culusuk Gore-tex skon med fullpott i vattentäthet, som likaså tvåan Viking Toasty GTX hade. Men varmast av alla skor i testet verkar Ecco Blom Hike Infants vara eftersom den efter 30 minuter i -20 grader knappt inte minskade i temperatur. Däremot hade den skon hälften så bra vattentäthet. Sämst i test fick vinterskon GT Tex från Din Sko som trots sin fullpott i vattentäthet fick dåliga poäng pga dålig torkförmåga och nästan obefintliga andningsförmåga.

Andra vinterskor som var med i testet var Pax Tiger, Eurosko Ponny, Skopunkten Gio Snow och Shoeday Skooty Tex 7016. Alla fick i stort sett samma poäng (3,6-3,9).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *