Test av bilbarnstolar

Vi kör Britax bilbarnstolar till båda barnen och tycker dom är suveräna för dom känns både sköna och har massor av smarta och säkra funktioner som ger extra säkerhet vid en eventuell kollektion, vilket är det absolut viktigaste med en bilbarnstol. Nu var det här testet som Testfakta nyss publicerat, bara för mindre barn (upp till ca 4 år eller 18 kg) med bakåtvända bilbarnstolar, så våra stolar var tyvärr inte med.

Vinnaren av det här testet blev för mig en helt okänd bilbarnstol, Cybex Sirona M, som vann precis efter ett annat (för mig) okänt märke, Concord Reverso plus. Concord bilbarnstolen kammade hem pluspoäng på andra områden för värdena för skaderisken på barnets nacke vid en sidokollision var högre än riktvärdena. Till och med nästan 5 gånger högre än vinnarens värde. Be Safe‘s bilbarnstol Izi Modular RF hade däremot för höga värden för nacken vid en frontalkrock och Maxi Cosi Pearl XP som jag hört så många har, hade både för höga värden för huvudet och bröstkorg vid en frontalkrock. Lägst betyg av alla testade bilbarnstolar fick Recaro Monza Nova IS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *