Mallorca med barn

Mallorca är en ö jag aldrig hade varit på innan. Efter en helt underbar vecka där är jag mer än villig att åka dit igen! Det är vackert, lugnt, bra väder, underbara stränder, perfekt ö för både barnfamiljer och vuxna och kort flygtid (3,40)

.


Vi hittade ett hus på Homeaway som vi hyrde tillsammans med nära vänner några mil öster om Palma i närheten av den populära badstranden Cala Pi. Perfekt läge för en barnfamilj tycker jag. Så skönt att ha en egen pool som barnen enkelt kan bada i utan att man ska packa med sig allt, smidigt med kök så man kan äta när och vad man vill och kul för oss vuxna som lätt kan umgås på kvällen när barnen har lagt sig. Enda nackdelen var att närmaste mataffär låg 2 mil därifrån i staden Llucmajor men att ha hyrbil och kunna åka runt och utforska ön var guld värt.



Huset låg i ett villaområde vid havet, med en supervacker promenadutsikt och en endaste liten tysk restaurang (men med god mat och oslagbar utsikt!).

Cala Pi låg som sagt nära huset (4 km). Titta hur underbart det ser ut ovanifrån!



Men ja för att komma ner dit krävs gång i minst 200 trappsteg så inte en optimal strand om barnvagnen måste följa med. Väl värd åtminstone ett besök i alla fall tycker jag! Turkost vatten, inga solstolar, fin sand och Thailandskänsla med de höga bergen som omringar stranden.


Trevligt lunchställe ovanför trapporna också..

Min favoritstrand och tips på mysigt utflyktsmål kommer senare.. Kram Jenny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *